Napisano 16 Luty 200520 l No więc, zrobiłem sobie maluszka w cabrio. Troszeczkę odbiega od oryginału, ale to wiąże się z moim lenistwem ;) (w sumie to projekt zaczęty przez mojego kumpla, a skończony przeze mnie :) Jest dużo bug'ów, ale szczerze to zabardzo się przy nim nie starałem ;) Wsadzam go tu bo dla mnie jest skończony (ech brakuje jeszcze wycieraczek i lusterka wstecznego oraz troszkę środka i tył nie do końca zrobiony ;P, ale jutro postaram się dać nowe rendeki tzn. tyłu i może środeczka oraz przodu już z wycieraczkami i lusterkiem ) To by było na tyle. Aha robione w max'e 5 render to brazil no i ten gradient(jak można to tak nazwać) dodany w Corelu. Prosze o szczere komenty(A może lepiej nie??;) EDIT:Przerzuciłem do W.I.P żeby nie było niedomówień :D
Napisano 16 Luty 200520 l chcesz szczere komentarze no wiec prosze: Daj wiecej skrinow tego super autka!
Napisano 16 Luty 200520 l niezła bryka, taki szkic bryki, ale to chyba jej nawet dobrze robi, widać co prawda, że się nie starałeś zrobić jakiegoś fotoreala (średnie tekstury, oświetlenie, i dosyć szkicowy model), ale jak dla mnie fajowe.
Napisano 16 Luty 200520 l Autor No to dziś daje tył :P Też taki okrojony :) Jeszcze tak jak mówiłem środek troszeczkę dorobie no i lusterka w lusterka trzeba włożyć ;) Co do oświetlenia to go praktycznie tu nie ma jest to zwykły skyligt i 2 omni :P i hdr z wielkim blurem. Czas renderu jednego obrazka to około 30 minut (ten czas to przez te koła i kierownice bo jedno kółko ma tyle fac'ów co cała karosa :D i są one zaporzyczone od mojego VW busa bo takie było ich pierwotne przeznaczenie, ale jak mówiłem jestem leń.....)
Napisano 18 Luty 200520 l Nawet mi sie podoba, a myslalem ze to jakis tandetny "maluszek". Jak gdzies wyzej pisze, kola nie pasuja, a juz na pewno opony sa zbyt cienkie, nie lepiej zrobic ladne, grube porzadne opony? Przeciez to nie grzech :] Poza tym: felgi, nie widac tam jakiejkolwiek zaslepki, ktora mialaby maskowac sruby mocujace (chyba ze te felgi sa przyspawane do osi ;) ), felga traci duzo przez to. Do wymiany jeszcze swiatla, szczegolnie z tylu widac ze to tekstura, wymodeluj to, bedzie o wiele lepiej. No i wiecej szczgolow wnetrza. Chociaz odrobinke wiecej ;] Pozdroofka
Napisano 18 Luty 200520 l Autor Heh no właśnie jest tam dekielek tyle, ze nie wiem czemu go tam nie widać ;P Może to przez sampling, ale nie wiem. Wnętrze jeszcze powinienem dopracować jak czas pozwoli.
Napisano 19 Luty 200520 l kierownica nie podoba mi się za bardzo, pierwszy raz widzę taki kształt. za to reszta very good;-)
Napisano 19 Luty 200520 l wogóle mi sie niepodoba jako model wszystko jest takie byle było ;) 0 szczegułów niewspominając że silnik by sie przegrzał po 3 sekundach ;)
Napisano 19 Luty 200520 l Autor wogóle mi sie niepodoba jako model wszystko jest takie byle było ;) 0 szczegułów niewspominając że silnik by sie przegrzał po 3 sekundach ;)--> wiem, że silnik by się przegrzał, a o co chodzi z tym że wszystko jest takie jakie było?? :) Ale to przez lenistwo jak będe miał czas to coś jeszcze w nim zrobie ( w planach jest POLISH SHOW CAR ;P na bazie MINI COOPERA ALPINE DEMO CAR ) MENTALLER--> kierownica jest też od VW BUSA i jest taki model naprawdę, ale wiem że nie pasuje do mojego MALACZA ;)
Napisano 14 Marzec 200520 l Ahh super maszyna ;). No offence, ale takie maluchy to dla mnie szczyt glupoty ^^'. Mimo tego model wykonany poprawnie - popraw wnetrze i dodaj troche szczegolow, a bedzie dobrze :). Pzdr