Gość Savoy Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Cześć Wrzucam trzy pracki bo jak zwykle mnie nie było ze 2 miesiące. Są to proste prace nic nadzwyczajnego. Render FPrime (Lightwave 3D) 3 bounce lights, wszędzie jedno żdródło światła + HDRI. Żródło światła (spot lights) prze area lights render trwałby kilka razy dłużej. Do zmiany procesora coś bardziej skąplikowanego nie będę robił (ale już nie długo....) Pozdr..
Leru Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 nie podoba mi się DOF w tych scenach, ale to strasznie :/ szczególnie w tych jabłkach i scenie z lampką :/ nie można skupić wzroku na pracy ... (mimo, że są ciekawe)
Obywatel Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Hehe a ja Twoje prace lubie jak zwykle. Posty kolegow pokrywaja sie z moja opinia po zobaczeniu 1szego obrazka, w reszcie DOF mi odpowiada.
Fr3d3k Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Mnie sie bardzo podoba ..zwlaszcza te jablka ...prawie jak zdjecie ... Tylko ze strasznie ciezko byloby uchwycic to z lewej w takim ustawieniu .. (imo ztoczylo by sie ..) I odnosze wrazenie jakby ono sie unosilo nad ta deska ... Te kulki i broszki juz mniej mnie zachwycily ..
KLICEK Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 ten dof jest dziwny ale mam uczucie takie ze autor chcial osiagnac efekt wlasnie takiego amatorskiego ustawienia
Leru Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 aa zmień temat na zgodny z regulaminem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Gość Savoy Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Z tym DOFem mam wieczne kłopoty (za mały albo za duży) jest co prawda X-dof ale on z FPrime nie działa. A gdybym chciał renderować renderem Lightwave prędzej doczekałbym się renty (przy 3 bounce lights) Czekam cały czas na Kraya (Polskiej produkcji) który ma możliwości V-raya - wtedy wam pokażę.... :D http://www.kraytracing.com/index.php?subpage=3 Pozdr.
JohnZi Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 1 i 2 renderek sa najlepsze, gdyby oczywiscie zmniejszyc ten DOF,
Błazi Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 w drugim DOF'u prawie w ogóle nie widze tylko troszeczke - tam nie ma co zmniejszac. Trzeba wywalić :D:D
Rekomendowane odpowiedzi