Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Oszukalem sie troszke, pogrzebalem w archiwach tutkow, na forum wsrod topicow (zeby nie bylo ze tak pisze co mi slina na jezyk przyniesie) i oczywiscie nie znalazlem, a jesli juz to efekty mnie nie zadowolily. Chce zrobic plaskorzezbe do wykonczenia np. dachu w starej budowli (chodzi mi o to miejsce zaraz pod dachowkami). Mam nadzieje ze jakos sobie to wyobrazacie. Dobrze by bylo jesli mielibyscie pomysl na zrobienie takiej spirali albo jakiegos tutka w rekawie ;] daje link gdyby ktos nie wiedzial jeszcze o jaka spirale mi chodzi. Drugi przedstawia dokladnie to co chce uzyskac ^^

pozdrooffka

http://www.biddingtons.com/content/images/na02bronzespiral.jpg

http://www.pmail.pl/~simen/max3d/basrelief.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jesli nie bedzie to bardzo blisko widoczne na renderze, to mozesz po prostu bumpem i tekstura to zalatwic. Jesli bedzie zblizenie i nie boisz sie obciazenia renderingu to displace jest chyba dobrym pomyslem. Oba rozwiazania maja ten plus, ze oszczedzasz czas na modelowaniu.

Napisano
  • Autor

W sumie to mapa bump probowalem, ale to tez jest pomysl :) Zobacze jeszcze efekty tego pathdeforma ^^ dzieki panowie

Napisano

Zobacz tutorial o joannie d'arc w stylu mangowym. Ma ona zbroję która na piersiach kręci sie całkiem jak twoje zwieńczenie muru. A jak już masz bump mapę to spróbuj przez displaca, tylko tutaj już ma znaczenie render (mental, Vray czy coś innego) ponieważ z reguły najlepiej jest wykorzystywać natywne displace'y silnika renderującego.

Napisano
  • Autor

Juz kiedys widzialem ten tutek, ale przyznam sie ze nie skojarzylem go z moim problemem :P Wielkie dzieki, rozwiazanie wydaje sie banalne :) nareszcie... ^^ pozdro

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.