Napisano 25 Luty 200520 l Witam serdecznie. Jestem od niedawna zalogowany na tej stronce, grafika w 3d zajmuje sie równiez od niedawna. Na forum zamieszcam (jeszcze oczywiscie nie skonczony) model samochodziku (audi tt) nad którym obecnie pracuje. Jest to mój pierwszy model samochodu no i jeden z pierwszych wogóle modeli w 3d. Wiem, ze jest sporo błedów dlatego prosze o radę, krytykę i wskazówki..:) Jak widać mam problem z materiałem felg, oswietleniem sceny, cieniami i sporo wiecej... Dziekuje za ewentualne wskazówki. Model robie w 3d max 6 + Vray. Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 200520 l Calkiem niezle, mam tylko wrazenie ,ze cos dziwnego dzieje sie z przednim nadkolem. Moge nie miec racji , bo " nie naogladalem sie " tego wozu. Poza tym material lakieru i szyb pozostawiaja sporo do rzyczenia.
Napisano 25 Luty 200520 l ło ło ło wiele błędów to nadkole koniecznie do blacharza a maska z przodu także nie wygląda najlepiej no i łączenie drzwi tam także coś nie gra
Napisano 25 Luty 200520 l jakos tak wogole sie kupy nie trzyma, pokaz siatke to sie okaze co tam naprawde siedzi ;) render nienajlepszy :(
Napisano 25 Luty 200520 l Witam jeżeli nie masz jeszcze tego, to powinno się przydać http://www.voldron.com/evermotion/forum_post/car_paint_new/car-shaders.zip
Napisano 25 Luty 200520 l wlasnie ... apropos tych car shaderow ... czy ktos mi moze powiedziec co jest nie tak jesli mi sie to nie otwiera ? pozdro
Napisano 25 Luty 200520 l Max 6 i Vray Adv 1.09.03n i jest ok., przygotowałem cos takiego ale bez sceny nie ma dobrego efektu
Napisano 25 Luty 200520 l Autor Dziekuje za wszystkie uwagi. Błędy własnie staram sie poprawic :) Prosze jednak o pomoc z ustawieniem sceny i swiatła, jak zrobić by to najefektowniej wyglą dało. Bardzo podoba mi sie efekt jaki w swoim renderze uzyskał Turrok, chodzi mi o podłoze i oswietlenie sceny, wiec jak mozecie powiedzcie(napiszcie) jak usyskac podobny efekt( czegokolwiek bym nie robił to mam cią gle za ciemne podłoze, a chce uzyskac białe. I moze jakaś rada co do lakieru.... Ten, którego tu uzyłe to własnie jest z tych gotowych co mozna na necie znaleźć. Jeszcze raz dzieki.