dyonizoss Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Witam serdecznie. Jestem od niedawna zalogowany na tej stronce, grafika w 3d zajmuje sie równiez od niedawna. Na forum zamieszcam (jeszcze oczywiscie nie skonczony) model samochodziku (audi tt) nad którym obecnie pracuje. Jest to mój pierwszy model samochodu no i jeden z pierwszych wogóle modeli w 3d. Wiem, ze jest sporo błedów dlatego prosze o radę, krytykę i wskazówki..:) Jak widać mam problem z materiałem felg, oswietleniem sceny, cieniami i sporo wiecej... Dziekuje za ewentualne wskazówki. Model robie w 3d max 6 + Vray. Pozdrawiam
KaeMS Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Calkiem niezle, mam tylko wrazenie ,ze cos dziwnego dzieje sie z przednim nadkolem. Moge nie miec racji , bo " nie naogladalem sie " tego wozu. Poza tym material lakieru i szyb pozostawiaja sporo do rzyczenia.
AGmakonts Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 ło ło ło wiele błędów to nadkole koniecznie do blacharza a maska z przodu także nie wygląda najlepiej no i łączenie drzwi tam także coś nie gra
polka dot Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 jakos tak wogole sie kupy nie trzyma, pokaz siatke to sie okaze co tam naprawde siedzi ;) render nienajlepszy :(
Moon73 Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Witam jeżeli nie masz jeszcze tego, to powinno się przydać http://www.voldron.com/evermotion/forum_post/car_paint_new/car-shaders.zip
zipper Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 wlasnie ... apropos tych car shaderow ... czy ktos mi moze powiedziec co jest nie tak jesli mi sie to nie otwiera ? pozdro
Moon73 Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Max 6 i Vray Adv 1.09.03n i jest ok., przygotowałem cos takiego ale bez sceny nie ma dobrego efektu
dyonizoss Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 Dziekuje za wszystkie uwagi. Błędy własnie staram sie poprawic :) Prosze jednak o pomoc z ustawieniem sceny i swiatła, jak zrobić by to najefektowniej wyglą dało. Bardzo podoba mi sie efekt jaki w swoim renderze uzyskał Turrok, chodzi mi o podłoze i oswietlenie sceny, wiec jak mozecie powiedzcie(napiszcie) jak usyskac podobny efekt( czegokolwiek bym nie robił to mam cią gle za ciemne podłoze, a chce uzyskac białe. I moze jakaś rada co do lakieru.... Ten, którego tu uzyłe to własnie jest z tych gotowych co mozna na necie znaleźć. Jeszcze raz dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi