Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie. Jestem od niedawna zalogowany na tej stronce, grafika w 3d zajmuje sie równiez od niedawna. Na forum zamieszcam (jeszcze oczywiscie nie skonczony) model samochodziku (audi tt) nad którym obecnie pracuje. Jest to mój pierwszy model samochodu no i jeden z pierwszych wogóle modeli w 3d. Wiem, ze jest sporo błedów dlatego prosze o radę, krytykę i wskazówki..:) Jak widać mam problem z materiałem felg, oswietleniem sceny, cieniami i sporo wiecej... Dziekuje za ewentualne wskazówki. Model robie w 3d max 6 + Vray.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Calkiem niezle, mam tylko wrazenie ,ze cos dziwnego dzieje sie z przednim nadkolem. Moge nie miec racji , bo " nie naogladalem sie " tego wozu. Poza tym material lakieru i szyb pozostawiaja sporo do rzyczenia.

Napisano

ło ło ło wiele błędów to nadkole koniecznie do blacharza a maska z przodu także nie wygląda najlepiej no i łączenie drzwi tam także coś nie gra

Napisano

jakos tak wogole sie kupy nie trzyma, pokaz siatke to sie okaze co tam naprawde siedzi ;) render nienajlepszy :(

Napisano

wlasnie ... apropos tych car shaderow ... czy ktos mi moze powiedziec co jest nie tak jesli mi sie to nie otwiera ?

pozdro

Napisano

Max 6 i Vray Adv 1.09.03n i jest ok., przygotowałem cos takiego ale bez sceny nie ma dobrego efektu

Napisano
  • Autor

Dziekuje za wszystkie uwagi. Błędy własnie staram sie poprawic :) Prosze jednak o pomoc z ustawieniem sceny i swiatła, jak zrobić by to najefektowniej wyglą

dało. Bardzo podoba mi sie efekt jaki w swoim renderze uzyskał Turrok, chodzi mi o podłoze i oswietlenie sceny, wiec jak mozecie powiedzcie(napiszcie) jak usyskac podobny efekt( czegokolwiek bym nie robił to mam cią

gle za ciemne podłoze, a chce uzyskac białe. I moze jakaś rada co do lakieru....

Ten, którego tu uzyłe to własnie jest z tych gotowych co mozna na necie znaleźć.

Jeszcze raz dzieki.