dziurawy Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Witam ! Jestem poczatkujacym grafikiem, tzn interesuje sie tym od dawna ale dopiero teraz mam czas troszke posiedziec z maxem. Zacząłem sobie robic secik perkusyjny - na pierwszy rzut poszła centrala To dopiero początek modelowania wiec nie krzyczcie za bardzo :-) No wiec w czym problem - tam u góry mozna zobaczyc ze wstępnie wykonałem takie zapięcie no i nie bardzo mi sie chce robic go jeszcze 9 razy :-). Plan jest taki zeby zostawic sobie cos takiego : wymodelowac, zagescic no i powielic ale modyfikator lathe odpada (nie ma go w liscie...) nie bardzo da sie to tez zrobic za pomocą rotate+shift. Ma ktos jakis pomysł ? rozwiązanie pewnie jest proste jak drut :P z góry dzieki za pomoc
Marcin Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 lathe jest tylko dla spline i nurbsów ... innej metody niz obracanie o iles tam stopni nie znam ;] przeciez to 5 min roboty pozniej tylko zweildowac wieszcholki i wszystko ... tylko nie wiem w czym problem skoro juz to zrobiles ;]
Vorek Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 dlaczego się nie da zrobić za pomocą rotate+ shift ? ustawiasz pivot point (zakładka hierarchy -> affect pivot only) na samym dole tego wycinka (czyli na środku przyszłego basa) ustawiasz rotate na local i powinno być ok, potem tylko attachem wszystkie kawałki łączysz i weldem spawasz vertexy.
dziurawy Napisano 27 Luty 2005 Autor Napisano 27 Luty 2005 no macie racje :-) też sobie kurde szukam problemów, eh dzieki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi