Napisano 7 Marzec 200520 l Witam... w zwiazku ze zblizajacym sie dniem kobiet itd:) postanowiłem narysowac kwiatek .. pomnizej projekt i pierwszy render.. narazie baaardzo niewiele .. ale chciałbym poznac opinie :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx witam tu efekt pawie końcowy :) licze na ciepłe przyjecie (jak ja Was lubie prowokowac :P ) papa
Napisano 7 Marzec 200520 l Autor bardziej niz na ocenie tego co zrobiłem zalezało mi na jakichs podpowiedziach ... jak zrobic liscie i płatki... bo nie za bardzo jestem pewnyt swojego pomysłu.. :) bdzie wioecej .. powili :)
Napisano 9 Marzec 200520 l Ten twoj kwiatek troche ubogi jest malo platkow itd. moze za referencje wez zdjecie jakiegos konkretnego kwiatka a podczas modelowania pozmieniasz to tak jak widzisz to w swojej koncepcji :) .. Pozdrawiam
Napisano 10 Marzec 200520 l Sproboj tworzyć łodygę jako Loft - obiekt wytłaczany a liście mozesz tworzyć ze splajnów a potem je połączyć i nadać modyfikator Surface. Taki kwiatek to powinieneś zrobić w max 1h ale jak posiedzisz trochę dłużej to nic nie zaszkodzi:) Teksturkę pomaluj sam w photoshopie bo to nie powinno być trudne. Co do robienia połowy kwiatka z normalnymi materiałami a drugiej połowy jako surowej metalicznej to dobry pomysł! Później będziesz musiał nałożyć teksturę przez Unwrap UVW albo przetniesz kwiatka na pół i nadasz jednej połowie texturkę petali a drugiej teksturkę kwiatka, później zostanie oświetlenie i jakieś tło do sceny. Pomysł bardzo dobry, ale czekam na efekt końcowy. Powodzenia w pracy.
Napisano 12 Marzec 200520 l Autor witam!! odszedłem od koncepcji z połowa naturalnego a połowa sztucznego i cały bedzie sztuczny :) płatki to plainay + shell i modyfikacja wierzchołków , łodygi to lofty :)od poczatku :) zamiesszczam to co mam bo narazie renderuje sie końcowa scena z otoczeniem ale kilka h zejdzie jeszce ....
Napisano 12 Marzec 200520 l mhmm ;] no i skonczyles kwiatka :) efekt jest taki sobie ... sam chyba nie jestes zachwycony (?) chociaz napewno pracka jest inna niz reszta :) pozdrawiam
Napisano 12 Marzec 200520 l Autor jak to wyczułes ze nie jestem zachwycony?? :) te liscie straszne mi nie leza...:/ al;e nie wiem jak cos innego zrobic ... juz przegladnąłem 100.000 zdjec kwiatów ,... i nic nie wymysliłe,m...:// jestem otwarty na wszelka sugestie..... co do trawy nieba i koronyu chyba ok :)) ?? mnie sie podoba .. tllko te liscie ...:/ moze ktos wymysli cos ładniejszego :) a co ma znaczyc pracka jest inna niz wszystkie?? :)