Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zainstalowalem dziś 3DS Max 7. Nigy dotąd nie miałem styczności z tym programem ani z żadnym innym programem do animacji 3d. Mam małe doświadczenie z photoshopem. Więc proszę was abyście mi pomogli opanować 3d maxa.

Od czego mam zacząć ? Co mam ściągnąć ? Jak stawiać pierwsze kroki ?

Najlepiej gdybyście dali linki do jakichś tutoriali, itp.

Tylko nie mówcie mi żebym odwiedził stronę główną , bo byłem tam ale nic zabardzo nie znalazłem. POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tylko nie mówcie mi żebym odwiedził stronę główną , bo byłem tam ale nic zabardzo nie znalazłem. POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bo musisz kliknac napis TUTORIALE, bo tak to sa newsy ;];

tutoriali do maxa jest 163, czego wiecej moze chciec poczatkujacy??

ew. odwiedz http://www.3dtotal.com, ale z tego co wyczytalem w innym temacie nie interesuje Cie jezyk angielski, a wiec musisz sie zadowolic tutkami z max3d.pl : )

pzdr

Napisano

Na stronie gł radzę zajrzeć na podstawy. Naprawdę znajdziesz tam parę bezcennych informacji.

Napisano
  • Autor

dzięki :( ale czego mogłem się spodziewać..........

Napisano

W sumie moze wyjde na nie milego... ale naprawde mnie zastanawia czego sie spodziewales ? ludzie ci powiedzieli na jakie strony zajzec, jakie ksiazki kupic, a ty nie zadowolony. Sam bym chcial moc zadac takie pytanie jak zaczynalem z maxem. Swego czasu sieci nie mialem, pozostawalo przegrzebywanie sie przez manual i zadnych tutkow nie bylo :)

Napisano

ja jak zaczynalem to tez nie bylo neta ... tylko teraz to wszystko takie rozbestwione (tak a nie inaczej , niech ktos mi zaprzeczy) ... podac na dłoni to i ręke pokąsa ...

ps. mam nadzieje ze pajumajut po angielski bo po polsku nic wiecej co tu zawarte nie znajdziesz ...

---Edit---

ze to jak zawsze mowie

Troche wlasnej ingerecji w swoją edukacje ...

Napisano

Wiesz, trudno się spodziewać że ktoś Cię poprawadzi za rączkę krok po kroku. Poczytaj helpa, poprzeglądaj tutoriale, zacznij coś robić, a jak już czegoś nie będziesz naprawdę wiedział to od tego właśnie jest forum.

EDIT: Ja też netu nie miałem hehe

Napisano

Jako początkujący zacznij od videotutoriali na sieci jest ich mnóstwo wystarczy wpisać w wyszukiwarkę, na stronie max3d także je znajdziesz w dziale tutoriale na stronie głównej / http://www.max3d.pl/show.php?id=tutoriale /,wydaje mi się że to dla ciebie będzie najlepszy sposób.Język w tym momencie nie jest granicą :)

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za pomoc, tak naprawde to angieslki znam 'dobrze tylko mam problem ze zrozumieniem tych wszystkich komend w 3d max i dlatego jak w tutorialu jest napisane :

''Następnie splajny z zerowym poziomem zagęszczenia w modyfikatorze surface konwertowalem na Editable Poly i z tego poziomu dodawałem szczegóły.'' to zabardzo nie wiem o co chodzi :(.Dlatego potrzebuje czegoś dla naprawde początkujących. Poszukam troche w necie i poucze się troche na błędach:).