Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

proponuje zrobić od nowa i niemartwić się że nadkola są kańciaste bo jak dasz msmooth to się zaokrąglą :)

a i modelowanie ze splainów polega na tym że narpierw robisz w miarę prostą siatkę a potem ją zagęszczasz

bo jak zrobisz tyle wertexów ile ty to się zgubisz i guzik zrobisz

[piwo]

Napisano

aby zrobic okragle kanty muissz na punkcie ( vertex) wybrac prawym guzikiem myszy Beizer i po sprawie :))) potem mozesz sobie go jescze modyfikowac do zadowlajcaej okraglosci

pozdr

Napisano
  • Autor

zabieram sie do pracy dzieki wam :) za jakis czas kolejny ubdejt a tak na marginesie jak zrobic dobry lakier ?? mam vary-a

Napisano

Poszukaj w dziale textury, tam ktoś pisał właśnie o lakierze dla vraya, jeżeli się nie myle.

Napisano
  • Autor

Poszukalem znalazlem i jak narazie zrobilem przymiarke na kolor kroty wam pasuje ?? ja mam narazie duzo czasu ( modeluje odnowa :( ) wiec jeszcze moge zmienic kolor ale moj faworyt to zielony :).Mozecie mi powiedziec jeszcze ( poczatkujacy jestem no :)) skad te dziwne ciapki ?? na podlodze i scianie i jak je zredukowac ... na poczatek idzie kolor czarny..

Napisano
  • Autor

zielony jak juz wspomnialem moj faworyt aaaaaa jeszcze pytanko jak zrobic felke moze jaki plugin ( len jestem ) :)

Napisano
  • Autor

i to juz chyba ostatni jest dosc pozno 23:57 a do sql czeba jutro wstac :( okej wszelkie pomoce i propozycje mile widziane za jakis czas updejt ale juz ten wlasciwy :) ( zeby tylko nie zrabali zabardzo [mruga] )

Napisano

mysle ze do tego typu fury bedzie pasowal lakeir albo 1 albo ostatni :)))...i zrob najpirw ja dopiero mysl o lakierze heh

pozdr

Napisano
  • Autor

i stalo sie to co wczesniej myslalem ze sie nie stanie stalo sie :P modeluje nurbsami :) moze cos juztro wrzuce z wypocin.Bardzo mi sie podoba ta metoda moge sobie robic punktow ile chce :P ok to do upayta za niedlugo

[heej]

Napisano

Marcin jesli masz przy tych renderach jakies zrodlo swiatla i wlaczone rzucanie cieni....to ustaw cienie typu Ratraced Shadows to nie powinno byc jjuz tych ciapek:)

pzodr

P.S.

kiedy 2 odslona?:]

Napisano

no niezle :)))..tylko powiedz mi dlacezgo jest ta przerwa na masce w poziomie??

pzodr

Napisano
  • Autor

nic sie nie boj przerwy nie bedzie :) wszystko pod kontrola aaa i nie paczcie tez na to bo ta fura co robie to model z 98r blueprinty mam od modelu troszku nowszego wiec pwene detale beda sie roznic to do kolejnego ubdata

[spox]

Napisano
  • Autor

No na dzis juz chyba tyle znajde wolny czas to bedziemy jechac dalej :) aaa nikt nic dalej nie wiem co z tymi felgami ?? jak je robic a jesli chodzi o ciapki to nawet dalem ten RCS i nic to nie dalo :(.Rowkow nie bedzie :P wszystko ladnie pieknie bedzie.Oka to ja uciekam papsy[papapa]

Napisano

Fajnie ,fajnie ale albo mi się zdaje albo maska za stromo podchodzi do szyby.W tym aucie maska idzie łagodniej (tak mi się wydaje)

Pozdrowienia.

Napisano
  • Autor

Pablo specjalnie dlaciebie zblizenie na laczenie blachy tak beda laczone poszczegolne elementu karoserii ale ostatnio wpadl mi do glowy ciekawy pomysl zobaczymy co z tego wyjdzie :) a co do maski to jes chyba ok moze to rendery takie dziwne ...

Napisano
  • Autor

dzis mniejwiecej polaczylem przednia czesc samochodziq do qpy ale jak juz mowilem ze mam pomysla tak auto bedzie wygladac trochu inaczej niz te wszystkie na forum szczegoly juz wkrotce i potrzebuje jakis dobry tutek do texturowania plisss

Napisano
  • Autor

dzis z rana troszq zrobilem zabieram sie teraz za drzwi hmmm no i moj pomysl chyba wypali jednak bo mi sie tylu nie chce robic :P.I nadal mam problemy z texturami i vrayem poczebny jakis dobry tutorial do tych dwoch rzeczy naraz no i ten lakier jak dam bez mapy hdri to widzicie jakie efekty jakis taki sztuczny a jak dam mape hdri to reszta rzeczy jakas kolorowa wychodzi pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano
  • Autor

Pierwszy renderek brazilem :) vray idzie do konta.A poczebuje wsumie all o brazilu bo na slepo ustawialem jak cos i piszcie cokolwiek bo nie mam motywacji!!

Napisano

hmm..jesli chodzi o lakier w brazilu to wystarczy w zupelnosci car-paint :)))) co do modelu...pokaz siatke to cos napisze:)

pozdr

Napisano
  • Autor

hmmm siatka leci ale nie wiem jak ustawic zeby nie pokazywal tych z tyl wiec narazie taka aaa i wezcie pod uwage ze to moje 1 auto i moja 1 tak praca wogole wczesniej tylko boxy i inne pierdulki

Napisano

siateczka spx :))))..tylko mala rada....unikaj trojkatow...bo potem mesh smoth zle sobie z nimi radzi...min. na belce...

pozdr

Napisano
  • Autor

staram sie Pablo ale czasem poprostu nie chce mi sie odnowa wszystkiego robic wiec zostawiam trojkata czy 2 a co do tego mojego pomyslu to bedzie tak fura bedzie w garazu wpolzaslonieta jakas plachta bo mi sie nie chce robic tylu :P i w garazu beda jakies pierdoly mechanika wiecie o co chodzi wiec nie pozostaje nic inneog jak tylko czekac na kolejnu ubdejt ...

Napisano
  • Autor

ostatnio nie mam zabardzo czasu ale w sobote cos wykombinuje bo nic ostatnio tu nie wrzucilem :( ale dzis z rana przed sql pobawilem sie lakierem jakis taki mi wyszedl aa oponka nie jest moja [spox]

Napisano

hmm, moim skromnym zdaniem reflektory samochodowe to jeden z NAJTRUDNIEJSZYCH jego elementow i zadko widzialem realistycznie zrobione:(ja sam nie umiem jeszcze i ciagle mysle o nich i odkladam je na sam koniec mojego peżocika:)

tu masz link, do jednego tutsa o reflektorkach, sam reflektor moze zrob inaczej, ale material na szybke jest prosciutki i calkiem fajnie sie prezentuje

http://www.3dcar.kg/tutorial/less02.htm

Napisano
  • Autor

pg wielkie dzieki napewno mi ten tutorial pomoze :) ale swiatelka sobie zostawie na koniec autka skoro juz pomagacie to moze pomozecie mi jeszcze jak zrobic plachte bo czesc samochodu bedzie przykryta :) czekam na odpowiedz

Napisano
  • Autor

bylem wczoraj w szkole (nic w tym dziwnego :)) ale wlaczylem sobie na szkolnym kompie forum zeby zobaczyc na mojego vipa czy mi ktos nie napisal ( to szczegol ze wogole nic nie wpisujecie :( ) ale nie o to mi teraz chodzi na szkolnych monitorach moje obrazki sa straszne jasne ( a jasnosc na monitorach jest ustawiona bardzo dobrze ) z koleii na moim monitorze mam ok wszystko i jasnosc tez mam ustawiona optymalnie.Dlatego mam do was pytanie jak to jest u was ponizej macie 2 obrazki ktory lepiej wam na monitorach wyglada.1 obrazek to jasnosc bardzo dobra dlamnie a 2 mniej wiecej dla tego szkolnego monitora wybierajcie ja sie dostosuje bede najwyzej pociemniej moje prace....

Napisano
  • Autor

Andree chyba cos ci sie pomylilo ze 1 jest zaciemny bo to na odwrot.2 to pociemniona wersja 1 :) ale zgory dzieki ze sie wpisales bede teraz przyciemnial swoje prace...

Napisano
  • Autor

Andree no dobrze ze sie chociaz do winy przyznales :P a co do ubdejtow to gdzies blizej poniedzialku bedzie cos takze nie pozostaje nic innego jak czekac

Napisano

10x bardziej mi sie podopba ten 2, po pierwsze lepiej wyglada a po 2 wyglada realistyczniej...

pozdr - KulexY![piwo]

Napisano
  • Autor

KulexY tenx ale to ten sam obrazek co 1 tyle ze pociemniony w photoshopie teraz juz wiem ze ja mam inny kineskop monitora niz wy wiec bede musial pociemniac ale to zaden klopot

Napisano

noo modelik całkiem niezły jak na razie - rendery też niczego sobie [rotfl2] - pozdrowionka

Napisano
  • Autor

eh dopiero co wrocilem jest 23 30 caly dzien na nogach :( jak jutro wstane wogole to cos ubdejtne a jak nie to bedziecie musieli czekac

p.s.

thx za pozytywne opinie ale do konca projektu jeszcze dluga droga

Napisano
  • Autor

jak widac wstalem a to oznacza ze moze cos zaczen tam robic bo juz teche sie moj vip zakurzyl ok to ja uciekam pozniej tu zerkne [papapa]