Lucas Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Chciałbym przekonwertować sobie parę plików .ogg na .mp3 (chociażby po to, żeby mniejsze były) i w tym celu miałem zamiar wykorzytać Cool Edit Pro. Niestety wystąpil problem. Nie za bardzo da się otworzyć te pliki. Tzn. program niby obsługuje ten format, ale jak już otworzę plik to mam tylko jeden wielki szum, to samo jak przekonwertuję bezpośrednio. Czy ktoś wie, w czym może być problem? Może przy otwieraniu pliku trzeba jakieś odpowiednie opcje zaznazyć, a może ktoś mógłby doradzić jakieś inne narzędzie, którym mógłbym to przekonwertować?
sikham Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 moze ot ale ogg to przecież lepsza kompresja niż mp3 ;)
Piotr Dobosz Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 moze programem cd-exe ja tym konwertuje i zawsze jest oki:)pozdrawiam
masater Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 jeśli zeby były mneijsze to ściągasz vorbis-tools dla windy czy linucha zależy an czym siedzisz i dekodujesz za pomocą oggdec a potem oggenc odpowiednią jakością jako że ogg vorbis przy 64kbpps ma taką jakośc jak mp3 przy 128kbps (tak powiadają). albo zdekodowane pliki kodujesz jakąś lamą na mp3 jeżeli chcesz :) albo jeszcze foobar2000 (jeden z lepszych playerków na winde) wystarczy koder mp3, w programie zaznaczasz utwory, prawym na nie potem i dajesz konwersje prsto na mp3 także też prościutko
Lucas Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 moze ot ale ogg to przecież lepsza kompresja niż mp3 ;) Tak, ale te pliki co mam, to mają ok 430kbps i przez to ważą ok 8-10 mb. Dziękuję wszystkim, sciągnę co potrzeba :)
Rekomendowane odpowiedzi