Napisano 1 Kwiecień 200519 l Oto moj nowy plan. Postanowiłem - jako 3d lama , że więcej i szybciej się nauszę modelując łopatę i kilka(naście) innych przedmiotów niż rzucać się od razu na samochód. Przyjdzie jeszcze czas i na nie- autka :). Trzeba tu widze kroczek po kroczku . Nawet ta łopata okazuje się wiele mnie nauczy. Pozdrawiam.
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Witam, no troszke mi sie wydaje ta lopata za krotka, no i daj odbicie drogiej polowy
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Autor lol , ale ta pierwsza łopata badziewnie wygląda :P . Niesamowite ile to się człowiek może nauczyć pracując łopatą.... Oto druga wersja i pierwsze pytanie. Jak działa symetry w maxie ? myślałem że odbija od pivotu , ale coś nie zadzałało kiedy go przesunąłem do krawędzi . Jaka jest tam zasada ? teraz spróbuję na szybko wlanąć łopatke w splinach ... może lepiej , szybciej i łatwiej pójdzie LOL , ale nie sprawdziłem pierwszej fotki :D Piter .. zrobiłęm krótką, żeby mi się cała w viewporcie mieściła :P :D
Napisano 1 Kwiecień 200519 l po pierwsze daj dobry render bo nic nie widac po drugie ja daje mirror ustawiam na copy no i dopasowywuje.
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Autor :D , dobra ... zwarzywszy że tą łopate tak na szybko szybko zrobiłem w kilka/naście minut , do tego ma ok 400 poly a nie tak jak tamta ok 5000 , to splines chyba nie są fajne :D
Napisano 1 Kwiecień 200519 l No w porownaniu z poprzednia lopatka :) to ta ze splajnow pozostawia wiele do zyczenia... ale splajny takie sa - beznadziejne. Bedziesz do tej lopaty jeszcze cos dorabial? Np. taczke, betoniarke czy cus? Scenka moglaby byc calkiem ciekawa. pozdrawiam
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Autor tak myślałem o Tym .. jest to taki ala trening. Robienie samochodu jest ok , ale tu wykonując całą scenkę nauczę się kilka razy tych samych rzeczy - utrwale sobie jaki co robiłem , przy scence liznę świateł , rendera , kamerki no i bagatela materiałó. Robiąc woozek , mało tego że za kilka miechów bym go skończył (jakby dobrze wiało :P ) to potem jeszcze bym walczył z wyżej wymienionym . Tak scenka jest czymś co mi chodzi po głowie .. troche mało patetyczna - chyba że zrobię jakieś pospolite ruszenie :| , ale dużo wyniosę z tej lekcji . Ale dzięki.
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Kat21 - Może byś sie jeszcze troche jaśniej wypowiedział bo nic nie wynika z głupiego komentarza "ta łopatka jest troche dziwna"... ^.-. OMG, podaj chociarz jeden argument
Napisano 1 Kwiecień 200519 l Autor nie martwcie się /// łopatki staną się wkrótce tak łopatkowe że aż łopatkowe :D