Chalek Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Witam, Moze niektorzy pamietaja (mam nadzieje, ze nie...) nieszczesna scene, ktora kiedys tu pokazywalem: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9488 Stwiedzilem, ze troche kicha zeby model, ktory generalnie uwazam za udany kisil sie w takim otoczeniu i w takich teksturach. Zrobilem od nowa tekstury, materialy, wydlubalem nowa scene i pokazuje co wyszlo. Moim zdaniem jest lepiej niz bylo, choc zdaje sobie sprawe, ze do ideału to tu jeszcze sporo brakuje. O ile z samych tekstur Rhino jestem zadowolony, to nie jestem pewien poprawnosci kompozycji, poza tym troche pustawo chyba jest. Jesli ktos chce zobaczyc nieoteksturowany model i referencje, to sa w podanym wyzej watku. Wersja w wyzszej rodzielczosci jest tu: http://www.michalkonwicki.webpark.pl/rhino_full.jpg Soft to max+vray i photoshop Czekam na opinie.
sartr Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 podoba mi sie - jedno ale do poprawki jak dla mnie - model a otoczenie...tak sie gryzie.............
Master Kiełbaster Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 ten barak jest czystszy od polskich szpitali ;p
flesz_gordon Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 hmm wydaje mi sie ze praca byla by ciekawsza jezeli wprowadzilbys troche syfu, brudu, jakichs plam, kałuż itp - texturki sa troche monotonne pozatym mam wrazenie ze jest nieco za jasno ; pojazd kul :)
Tores Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Ogólnie modele super ale tekstury wydają mi się nieodpowiednie. Blacha pojazdu jakby zamalowna rdza a wygląda to na nowy pojazd. Gąsienice za to gładkie jak w bransolecie od zegarka a powinny być najbardziej zniszczone. Gryzie mnie też duża kanciatość niektórych krawędzi. Kontrastu dodałbym trochę bo rzeczywiście robi się monotonny rendering i zmienił bym ujęcie bo to nie jest najciekawsze. Ogólnie bardziej bym zbliżył kamerkę do pojazdu bo za dużo nią chcesz objąć terenu, w którym nic się ciekawego nie dzieje.
wr77 Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 calkiem niezle ci wyszlo.. tylko pancerz sprawia wrazenie jakby byl z plastiku a gasienice z aluminium :) ale w porownaniu do wczesniejszych to jest wporzadku
Rekomendowane odpowiedzi