Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Moze niektorzy pamietaja (mam nadzieje, ze nie...) nieszczesna scene, ktora kiedys tu pokazywalem:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9488

Stwiedzilem, ze troche kicha zeby model, ktory generalnie uwazam za udany kisil sie w takim otoczeniu i w takich teksturach. Zrobilem od nowa tekstury, materialy, wydlubalem nowa scene i pokazuje co wyszlo. Moim zdaniem jest lepiej niz bylo, choc zdaje sobie sprawe, ze do ideału to tu jeszcze sporo brakuje. O ile z samych tekstur Rhino jestem zadowolony, to nie jestem pewien poprawnosci kompozycji, poza tym troche pustawo chyba jest.

Jesli ktos chce zobaczyc nieoteksturowany model i referencje, to sa w podanym wyzej watku.

Wersja w wyzszej rodzielczosci jest tu:

http://www.michalkonwicki.webpark.pl/rhino_full.jpg

Soft to max+vray i photoshop

Czekam na opinie.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm wydaje mi sie ze praca byla by ciekawsza jezeli wprowadzilbys troche syfu, brudu, jakichs plam, kałuż itp

- texturki sa troche monotonne

pozatym mam wrazenie ze jest nieco za jasno ; pojazd kul :)

Napisano

Ogólnie modele super ale tekstury wydają mi się nieodpowiednie. Blacha pojazdu jakby zamalowna rdza a wygląda to na nowy pojazd. Gąsienice za to gładkie jak w bransolecie od zegarka a powinny być najbardziej zniszczone. Gryzie mnie też duża kanciatość niektórych krawędzi. Kontrastu dodałbym trochę bo rzeczywiście robi się monotonny rendering i zmienił bym ujęcie bo to nie jest najciekawsze. Ogólnie bardziej bym zbliżył kamerkę do pojazdu bo za dużo nią chcesz objąć terenu, w którym nic się ciekawego nie dzieje.

Napisano

calkiem niezle ci wyszlo.. tylko pancerz sprawia wrazenie jakby byl z plastiku a gasienice z aluminium :) ale w porownaniu do wczesniejszych to jest wporzadku

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności