Posted April 3, 200520 yr Jakich koderów użyć do rendrowania animacji, żeby były jak najmniejsze straty jakości obrazu przy kompresji i jakich użyć ustawień dla tych koderów. Please help me.!.
April 4, 200520 yr Najleipej renderować do pojednyczych klatek w formacie np. *BMP, a potem wszyki ładnie zlepic w całość np. W VirtualDub, a kodowac w Xvid lub Dvix ;-D Chyba niemuszę tłumaczyć jaka jest zaleta zrenderowanych pojedynczych klatek;-D
April 4, 200520 yr Lepiej .wmv, bo daje lepszy stosunek objętości do jakości, jakich ustawień uzyć, to zależy od skomplikowania animki i rozdzielczości
April 4, 200520 yr tak, od razu *.asf ;p ja tez jestem za renderingiem do *.bmp, pozniej virtual dub i export do nieskompresowanego avi [moze byc duze] i dopiero ten plik kompresowac do div-x itd, ale juz o kompresji to chyba na polskiej stronie i forum divx'a bys muusla popytac Chyba niemuszę tłumaczyć jaka jest zaleta zrenderowanych pojedynczych klatek;-D Raczej wada niezrobienia tego jest reset komputera po okolo 30 godzinach pracy:) Cala animka mw plecy ;] A jak masz rozbite na klatki to lecisz dalej od tej przy ktorej ci sie wysypalo
April 5, 200520 yr illy - a czy ja pisałem, żeby całość od razu kodowac do .wmv ?? Twierdze tylko, że .wmv jest lepszy od divx'a czy xvid'a.