Napisano 7 Kwiecień 200519 l CZesc mam dosc duzy problem Klient zazyczyl sobie odemnie zrobia takiego swiatla z tekstu do Animacji mianowicie zeby z tekstu wydobywalo sie widoczne swiatlo (zreszta to gdzies juz bylo w jakiejs animacji) i nie wiem kompletnie jak to zrobic a szczegolnie w combustion lub maxsie :( robil moze ktos z was cos takiego?:( czekam wlasnei na stronke to wam pokaze o co dokladnie chodzi:( pozdrawiam serdecznie:(
Napisano 7 Kwiecień 200519 l Witam. chodzi może o coś takiego http://www.ayatoweb.com/ae_tips_e/ae22_e.html pozdrawiam..
Napisano 7 Kwiecień 200519 l Autor dokladnie :):) tylko jak to zrobic w combustion:(:( niestety afterefect nie mam:( ale bardzoooo Ci dziekuje:)
Napisano 7 Kwiecień 200519 l mozesz warstwe ze swieceniem zrobic w maxie a dodac ja w combustion(bierzesz alpha napisu jako projector mapa; volumetric light i render)
Napisano 7 Kwiecień 200519 l Autor to chyba nie wyjdzie tal ladnie:( zobaczcie sobie tutaj jak tu jest ladnie na stronie disreet combustion http://www4.discreet.com/combustion/index.php w tej animacji o to dokladnie chodzi ale jak to zrobic w combustion to juz jest problem:(
Napisano 7 Kwiecień 200519 l a kto mowi ze w combustion sie da? ja tam bym zrobil w maxie nigdzie nie jest napisane ze to na stronie jest robione w programie ktory jest reklamowany-z tego co czytalem na tej stronie afx to uzyli tam pluga wiec w golym tez sie nie da.. a jak podrasujesz maske w shopie to bedzie tak ladnie-to zalezy tylko jak pracowity jestes
Napisano 7 Kwiecień 200519 l Autor Kurcze Tomku ale nie zabrdzo wiem jak to zrobic:( to sie da zrobic w combustion tylko ze nie widaomo jak bo Kolega robil cos takiego bo widzialem to na jego portfolio i napewno robil to w combustion ale niestety jego nie mam juz jak zapytac:(
Napisano 7 Kwiecień 200519 l jezeli nie masz operatora ktory generuje taki efekt to smiem watpic czy sie da prosto uzyskac ten efekt
Napisano 7 Kwiecień 200519 l Trapcode Shine - ale nie jestem pewny, czy jest też na Combustiona (na AE na pewno). Sprawdziłem, piszą że jest pod combustiona 3, aha i kosztuje 99$ :(
Napisano 9 Kwiecień 200519 l Wpadłem na inny pomysł, bez użycia pluginów, warstwe z tekstem trzeba skopiować, na nią radial blur i ograniczyc to maską do wielkości napisu, apotem tylko center animujemy.
Napisano 9 Kwiecień 200519 l Autor Streraker bardzo CI dziekuje:) juz mam ten plugin wyszlo naprawde cudownie:) dziekuje wam:)
Napisano 6 Czerwiec 200519 l Miałem podobny problem. Chciałem zrobić efekt żarzenia się napisów na Pierścieniu Władzy z Władcy Pierścieni, z poświatą volumetric light, ale nic mi nie wyszło. Stanąłem na tym etapie:
Napisano 6 Czerwiec 200519 l a na cholere ci, jak masz volume lighta, trzeba dac tylko mape w projector map (tak mi sie wydaje, nie sprawdzałem), jak nie działa to piszcie
Napisano 7 Czerwiec 200519 l a na cholere ci, jak masz volume lighta, trzeba dac tylko mape w projector map (tak mi sie wydaje, nie sprawdzałem), jak nie działa to piszcie Volume light sie na nic nie zda, bo w zyciu nie zgrasz napisow z projektora z tymi na pierscieniu. Jezeli robisz ten efekt w 3D np MAXie wystarczy napisom dac inny material z numerem efektu tak zebys potem mogl w video post przymisac mu glowa. Albo zrob to w czyms do post produkcji uzywajac kanalu alfa tych napisow. To zna ktos jakiegos pluaga czy nie zna?
Napisano 12 Czerwiec 200519 l Widzialem kiedys neon glow czy jakos tak, ale mi to ani nie dzialalo, ani nie jestem pewien. Moze zrob dwa pierscienie, jeden z napisami na pierscieniu, drugi z napisami "na wylot" w srodku pierscienia daj omni z volumetric light i pozniej polacz to jakos, wyekspoprtuj tylko swiatlo i polacz w AP
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Muszę was z radością powiadomić, że da się to zrobić volume light'em, problem nie w tym żeby dopasowywać światło do napisu tylko wygenerować napis tak, żeby przy mapowaniu spherical był na swoim miejscu i wygladał dobrze. Robiłem taki efekt na krawędziach liter czyli na kształtach zdecydowanie bardziej skomplikowanych niż pierścień (który jest przybliżonym wycinkiem sfery). Kombinować chłopaki, kombinować... :P