Piotr Dobosz Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 CZesc mam dosc duzy problem Klient zazyczyl sobie odemnie zrobia takiego swiatla z tekstu do Animacji mianowicie zeby z tekstu wydobywalo sie widoczne swiatlo (zreszta to gdzies juz bylo w jakiejs animacji) i nie wiem kompletnie jak to zrobic a szczegolnie w combustion lub maxsie :( robil moze ktos z was cos takiego?:( czekam wlasnei na stronke to wam pokaze o co dokladnie chodzi:( pozdrawiam serdecznie:(
Cazparus Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Witam. chodzi może o coś takiego http://www.ayatoweb.com/ae_tips_e/ae22_e.html pozdrawiam..
Piotr Dobosz Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 dokladnie :):) tylko jak to zrobic w combustion:(:( niestety afterefect nie mam:( ale bardzoooo Ci dziekuje:)
Tomek Kosiorek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 mozesz warstwe ze swieceniem zrobic w maxie a dodac ja w combustion(bierzesz alpha napisu jako projector mapa; volumetric light i render)
Piotr Dobosz Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 to chyba nie wyjdzie tal ladnie:( zobaczcie sobie tutaj jak tu jest ladnie na stronie disreet combustion http://www4.discreet.com/combustion/index.php w tej animacji o to dokladnie chodzi ale jak to zrobic w combustion to juz jest problem:(
Tomek Kosiorek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 a kto mowi ze w combustion sie da? ja tam bym zrobil w maxie nigdzie nie jest napisane ze to na stronie jest robione w programie ktory jest reklamowany-z tego co czytalem na tej stronie afx to uzyli tam pluga wiec w golym tez sie nie da.. a jak podrasujesz maske w shopie to bedzie tak ladnie-to zalezy tylko jak pracowity jestes
Piotr Dobosz Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Kurcze Tomku ale nie zabrdzo wiem jak to zrobic:( to sie da zrobic w combustion tylko ze nie widaomo jak bo Kolega robil cos takiego bo widzialem to na jego portfolio i napewno robil to w combustion ale niestety jego nie mam juz jak zapytac:(
Tomek Kosiorek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 jezeli nie masz operatora ktory generuje taki efekt to smiem watpic czy sie da prosto uzyskac ten efekt
streaker Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Trapcode Shine - ale nie jestem pewny, czy jest też na Combustiona (na AE na pewno). Sprawdziłem, piszą że jest pod combustiona 3, aha i kosztuje 99$ :(
.ai Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 a tutaj link http://www.pluginz.com/product/10260?category=57
Piotr Dobosz Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 dziekuje wam bardzo:) wlasnie o to mi chodzilo :)
streaker Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Wpadłem na inny pomysł, bez użycia pluginów, warstwe z tekstem trzeba skopiować, na nią radial blur i ograniczyc to maską do wielkości napisu, apotem tylko center animujemy.
Piotr Dobosz Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 Streraker bardzo CI dziekuje:) juz mam ten plugin wyszlo naprawde cudownie:) dziekuje wam:)
Kulki Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 A czy ktos z was zna plaga robiacego taki efekt w 3DSMAX?
Shogun 3D Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Miałem podobny problem. Chciałem zrobić efekt żarzenia się napisów na Pierścieniu Władzy z Władcy Pierścieni, z poświatą volumetric light, ale nic mi nie wyszło. Stanąłem na tym etapie:
streaker Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 a na cholere ci, jak masz volume lighta, trzeba dac tylko mape w projector map (tak mi sie wydaje, nie sprawdzałem), jak nie działa to piszcie
Kulki Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 a na cholere ci, jak masz volume lighta, trzeba dac tylko mape w projector map (tak mi sie wydaje, nie sprawdzałem), jak nie działa to piszcie Volume light sie na nic nie zda, bo w zyciu nie zgrasz napisow z projektora z tymi na pierscieniu. Jezeli robisz ten efekt w 3D np MAXie wystarczy napisom dac inny material z numerem efektu tak zebys potem mogl w video post przymisac mu glowa. Albo zrob to w czyms do post produkcji uzywajac kanalu alfa tych napisow. To zna ktos jakiegos pluaga czy nie zna?
illy Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Widzialem kiedys neon glow czy jakos tak, ale mi to ani nie dzialalo, ani nie jestem pewien. Moze zrob dwa pierscienie, jeden z napisami na pierscieniu, drugi z napisami "na wylot" w srodku pierscienia daj omni z volumetric light i pozniej polacz to jakos, wyekspoprtuj tylko swiatlo i polacz w AP
Valoos Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Muszę was z radością powiadomić, że da się to zrobić volume light'em, problem nie w tym żeby dopasowywać światło do napisu tylko wygenerować napis tak, żeby przy mapowaniu spherical był na swoim miejscu i wygladał dobrze. Robiłem taki efekt na krawędziach liter czyli na kształtach zdecydowanie bardziej skomplikowanych niż pierścień (który jest przybliżonym wycinkiem sfery). Kombinować chłopaki, kombinować... :P
Rekomendowane odpowiedzi