Szupryt Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 Siemanko. Jest moda na samochody, wiec i ja postanowilem pojsc za ta moda i sprubowac swoich sil przy tworzeniu Aston Martina AMV8 Vantage Concept :D mam nadzieje ze jakos mi to wyjdzie. Moze byc ciezko mam rzuty z ktorych korzystam nie sa w 100% dopasowane. Oto pierwszy update.
sikham Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 to jest piekny samochód !! ps możesz mi rzuty podesłac będę wdzieczny :)
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 hmm....jak dla mnie za szeroki:P:P...chyba ze przez to ujecie...dawwaj nastepny raz ujecia z kamery a nie z widoku USER !!...oraz daj materialom 2-sded :))) pozdr
sikham Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 dzięki [piwo] zrób tą atrapę chłodnicy na masce - esencję całego samochodu ;) [piwo]
Phantom Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 uja...porywasz się na niezłą furkę...ja ci życze powodzenia [piwo] :D
Szupryt Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 Nie wiem czy bnie porywam sie zbyt trudna jak dla mnie furke, ale zobaczymy. Niedlugo (jeeszcze dzisiaj) bedzie update.
Pablo Napisano 12 Maj 2003 Napisano 12 Maj 2003 szybko Ci idize :)))....ahhhh ten kolor :D:D:D....cos z tym spojlerem z tylu nie tak....a pzoa tym luuuuuuuz :))) pozdr
Eden-3d Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 hej..no ladnie ci idze widze..a fura jest piekna poprostu;)
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Maly update. Poprawilem ta sybe z tylu (krwaedzie na okolo) i ten spoiler troche.
Phantom Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 nie za duże jest to przednie nadkole?? no i bardziej fikuśne progi jak byś zrobił...(ale nie musisz) to będe zadowolony :D pozdro...
Pablo Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 nadal mas jakies bugy na tym spojlerze...tak bardziej z boku...i moglbys dawc renderyb z GI :))) pozdr
sikham Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 look there :) http://www.threedy.com/showthread.php?s=&threadid=6304
Phantom Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 no ja myśle że szupryta będzie podobny :D raczej napewno [piwo] i pablo tesh siedzi na tym forum...[lol2]
Marcin_ps Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 mi sie nie chce wierzyc ze to jego pierwszy model tego z zagranicy pieknie mu to wyszlo
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Moj to tez jest pierwszy samochod, nie liczac jakiegos prostego jednobrylowego modelui z tutoriala :D Co do nadkola przedniego to nie jest za duze. A co do progow to chodzi o te po bokach srodkowe dlugie ?? Jak tak to jeszcze ich nie zawijalem. A to czyj bedzie lepzy to chyba wiadomo ze moj :D a tak na serio to mam nadzieje ze jednak moj bedzie lepszy :P w nocy posiedze w maxie i jaki update bedzie mam nadzieje. Pablo, o jakie bugi Ci chodzi ??
Pablo Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 sam tego chciales :D:D:D:....oto Twoje bugi :P:P:P P.S. wzorowalem sie na zdjeciach :P
pg Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 wow!!!ta bryka jest przepiekna ja bym tez bardzo prosil o rzuty...
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 [rotfl][rotfl] Po pierwsze to te zdjecia na ktorych sie wzorowales to sa zdjecia moze i Astona Martina ale nie tego co ja robie. To jest troche inny model !! blotniki juz zrobilem widoczniejesze, ale jeszcze raz i nie kloc sie czasem ze mna :P
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Witam ponownie. http://news.focus.msn.de/G/GE/ge.htm?bild_tmp=1&snr=1804&streamsnr=13&newssnr=115611 tutaj sa wszystkie zdjecia tego Aston Martina jakie widzialem w necie i z jkich korzystam.
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Siemanko. sikham, co masz na mysli mowiac male ?? wg mnie to przez obiektyw aparatu lub kamery jakas zrobione byly te zdjecia, proporcje sa nieco pogubione i mam male problemy przy tworzeniu modelu, ale daje sobie jakos rade jak widac :P no oczywiscie bylbym super wdzieczny gdyby ktos, gdzies znalazl rzuty tej furki, jakies rysunki, projekty czy cos, a nie zdjecia.
sikham Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 pisałem małe mając na myśli zdjęcia ze strony którą Ty podałeś ( takie małe nidopisanie :) )
Pablo Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 juz wiem ze to nie ten samochod...ale i tak sa poodbne bledy.,...zwlascza jesli chodzi o te krawedzie.... pozdr
Gość AcidBoyXL Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 jak chcesz to zerknij sobie tu: http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=60306&highlight=vehicle to z innego forum ta fura, mozesz sciagnac animke, powinno sie przydac pozdro [piwo]
Szupryt Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Nie no znowu ten aston :-/ no jak juz weszlem to sobie sciagne anime jego. Niedlugo maly update bedzie mam nadzieje.
Szupryt Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 Uff meczace bylo modelowanie tego wlotu powietrza zdaje sie. No ale jak mowilem maly update.
Szupryt Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 No a tutaj widok z boku. O takie progi chodzilo?? tylko z tylu jeszcze nie robilem dolu.
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 no ladnie......tylko wez to WYRENDERUJ Z GI !!! a jak nie masz to przynajmniej daj jakies swiatla aby bylo troche jasniej :P:P:P pozdr
Szupryt Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 Witam. Jak zwykle maly updacik. Dodana uszczelka na szybe boczna, kratki przednie i boczne uwaga!! modelowanie, a nie nalozona tekstura :P
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 jak dla mnie on jest stanowczo za szeroki...moze i jest na zdjeciach szeroki...ale u Ciebie az ZA !!!....co do uszczelek to sa za cienkie :P pogrob je troszke...a krateczki to qlll:))) ile one maja polygonow?:D
Szupryt Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 yyyy no tak, same cylinderki poukladane jak trzeba :P a co zle? chyba lepiej tak niz wstawiac teksture jakom.
Szupryt Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 jak tak to dobrze :D a widze ze Ci cyba spacja nawalila. no nic, ja juz ide spac niestety. jutro zamierzam robic uszczelke przednia i tylna, swiatla i oddzielic drzwi. Jak ktos ma jakies zdjecia tego Aston Martina gdzie mozna zobaczyc drzwi jak sie otwieraja, jak wygladaja w przekroju lun jak zbudowane sa swiatla to prosze i link lub wstawienie ich tu.
Szupryt Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 No w koncu te swiatla mialem czas zrobic. Staralem sie je jak najbardziej odwzorowac. Co do renderow to w 1 jakos dziwnie ciemno tam jest :D w zblizenia na swiatla zauwazylem, ze to chyba przez to ze w srodku takze sa odbicia. Na jednym z reflektorow jes nakladka szklana, ktora nie wiem za bardzo jaki powinna dawac efekt :) ale jak tak ma byc to tak zrobilem. Jak wam sie podobaja te swiatla??
Szupryt Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 I jeszcz zapomnialem pytac. Dlaczego te rendery sa takie \"szorstkie\" ??
Pablo Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 no no...qll swiatelka :)))..tylko przypissz jescze im odpowiednie materialy i bedie git :))) a co do szorstkosci to ni mam pojecia...ja takiego czegos nie mam... pozdr
Szupryt Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 Maly update. Render swiatel z malymi bugami. Male objasnienie :D Swiatelko po l ewj po zapaleniu swiecic sie bedzie na zolto. Swiatelko po prawej ktore jest zapalone, ale narazie bez efektu, swieci sie na niebiesku. Srodkowe 2 reflektory na standardowy kolor. Takie swiatelka moga byc ?? :P
Rekomendowane odpowiedzi