Napisano 12 Maj 200321 l Siemanko. Jest moda na samochody, wiec i ja postanowilem pojsc za ta moda i sprubowac swoich sil przy tworzeniu Aston Martina AMV8 Vantage Concept :D mam nadzieje ze jakos mi to wyjdzie. Moze byc ciezko mam rzuty z ktorych korzystam nie sa w 100% dopasowane. Oto pierwszy update.
Napisano 12 Maj 200321 l hmm....jak dla mnie za szeroki:P:P...chyba ze przez to ujecie...dawwaj nastepny raz ujecia z kamery a nie z widoku USER !!...oraz daj materialom 2-sded :))) pozdr
Napisano 12 Maj 200321 l dzięki [piwo] zrób tą atrapę chłodnicy na masce - esencję całego samochodu ;) [piwo]
Napisano 12 Maj 200321 l Autor Nie wiem czy bnie porywam sie zbyt trudna jak dla mnie furke, ale zobaczymy. Niedlugo (jeeszcze dzisiaj) bedzie update.
Napisano 12 Maj 200321 l szybko Ci idize :)))....ahhhh ten kolor :D:D:D....cos z tym spojlerem z tylu nie tak....a pzoa tym luuuuuuuz :))) pozdr
Napisano 13 Maj 200321 l Autor Maly update. Poprawilem ta sybe z tylu (krwaedzie na okolo) i ten spoiler troche.
Napisano 13 Maj 200321 l nie za duże jest to przednie nadkole?? no i bardziej fikuśne progi jak byś zrobił...(ale nie musisz) to będe zadowolony :D pozdro...
Napisano 13 Maj 200321 l nadal mas jakies bugy na tym spojlerze...tak bardziej z boku...i moglbys dawc renderyb z GI :))) pozdr
Napisano 13 Maj 200321 l no ja myśle że szupryta będzie podobny :D raczej napewno [piwo] i pablo tesh siedzi na tym forum...[lol2]
Napisano 13 Maj 200321 l mi sie nie chce wierzyc ze to jego pierwszy model tego z zagranicy pieknie mu to wyszlo
Napisano 13 Maj 200321 l Autor Moj to tez jest pierwszy samochod, nie liczac jakiegos prostego jednobrylowego modelui z tutoriala :D Co do nadkola przedniego to nie jest za duze. A co do progow to chodzi o te po bokach srodkowe dlugie ?? Jak tak to jeszcze ich nie zawijalem. A to czyj bedzie lepzy to chyba wiadomo ze moj :D a tak na serio to mam nadzieje ze jednak moj bedzie lepszy :P w nocy posiedze w maxie i jaki update bedzie mam nadzieje. Pablo, o jakie bugi Ci chodzi ??
Napisano 13 Maj 200321 l sam tego chciales :D:D:D:....oto Twoje bugi :P:P:P P.S. wzorowalem sie na zdjeciach :P
Napisano 13 Maj 200321 l Autor [rotfl][rotfl] Po pierwsze to te zdjecia na ktorych sie wzorowales to sa zdjecia moze i Astona Martina ale nie tego co ja robie. To jest troche inny model !! blotniki juz zrobilem widoczniejesze, ale jeszcze raz i nie kloc sie czasem ze mna :P
Napisano 13 Maj 200321 l Autor Witam ponownie. http://news.focus.msn.de/G/GE/ge.htm?bild_tmp=1&snr=1804&streamsnr=13&newssnr=115611 tutaj sa wszystkie zdjecia tego Aston Martina jakie widzialem w necie i z jkich korzystam.
Napisano 13 Maj 200321 l Autor Siemanko. sikham, co masz na mysli mowiac male ?? wg mnie to przez obiektyw aparatu lub kamery jakas zrobione byly te zdjecia, proporcje sa nieco pogubione i mam male problemy przy tworzeniu modelu, ale daje sobie jakos rade jak widac :P no oczywiscie bylbym super wdzieczny gdyby ktos, gdzies znalazl rzuty tej furki, jakies rysunki, projekty czy cos, a nie zdjecia.
Napisano 13 Maj 200321 l pisałem małe mając na myśli zdjęcia ze strony którą Ty podałeś ( takie małe nidopisanie :) )
Napisano 13 Maj 200321 l juz wiem ze to nie ten samochod...ale i tak sa poodbne bledy.,...zwlascza jesli chodzi o te krawedzie.... pozdr
Napisano 13 Maj 200321 l jak chcesz to zerknij sobie tu: http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=60306&highlight=vehicle to z innego forum ta fura, mozesz sciagnac animke, powinno sie przydac pozdro [piwo]
Napisano 13 Maj 200321 l Autor Nie no znowu ten aston :-/ no jak juz weszlem to sobie sciagne anime jego. Niedlugo maly update bedzie mam nadzieje.
Napisano 14 Maj 200321 l Autor Uff meczace bylo modelowanie tego wlotu powietrza zdaje sie. No ale jak mowilem maly update.
Napisano 14 Maj 200321 l Autor No a tutaj widok z boku. O takie progi chodzilo?? tylko z tylu jeszcze nie robilem dolu.
Napisano 14 Maj 200321 l no ladnie......tylko wez to WYRENDERUJ Z GI !!! a jak nie masz to przynajmniej daj jakies swiatla aby bylo troche jasniej :P:P:P pozdr
Napisano 14 Maj 200321 l Autor Witam. Jak zwykle maly updacik. Dodana uszczelka na szybe boczna, kratki przednie i boczne uwaga!! modelowanie, a nie nalozona tekstura :P
Napisano 14 Maj 200321 l jak dla mnie on jest stanowczo za szeroki...moze i jest na zdjeciach szeroki...ale u Ciebie az ZA !!!....co do uszczelek to sa za cienkie :P pogrob je troszke...a krateczki to qlll:))) ile one maja polygonow?:D
Napisano 14 Maj 200321 l Autor yyyy no tak, same cylinderki poukladane jak trzeba :P a co zle? chyba lepiej tak niz wstawiac teksture jakom.
Napisano 14 Maj 200321 l Autor jak tak to dobrze :D a widze ze Ci cyba spacja nawalila. no nic, ja juz ide spac niestety. jutro zamierzam robic uszczelke przednia i tylna, swiatla i oddzielic drzwi. Jak ktos ma jakies zdjecia tego Aston Martina gdzie mozna zobaczyc drzwi jak sie otwieraja, jak wygladaja w przekroju lun jak zbudowane sa swiatla to prosze i link lub wstawienie ich tu.
Napisano 18 Maj 200321 l Autor No w koncu te swiatla mialem czas zrobic. Staralem sie je jak najbardziej odwzorowac. Co do renderow to w 1 jakos dziwnie ciemno tam jest :D w zblizenia na swiatla zauwazylem, ze to chyba przez to ze w srodku takze sa odbicia. Na jednym z reflektorow jes nakladka szklana, ktora nie wiem za bardzo jaki powinna dawac efekt :) ale jak tak ma byc to tak zrobilem. Jak wam sie podobaja te swiatla??
Napisano 18 Maj 200321 l Autor I jeszcz zapomnialem pytac. Dlaczego te rendery sa takie \"szorstkie\" ??
Napisano 19 Maj 200321 l no no...qll swiatelka :)))..tylko przypissz jescze im odpowiednie materialy i bedie git :))) a co do szorstkosci to ni mam pojecia...ja takiego czegos nie mam... pozdr
Napisano 19 Maj 200321 l Autor Maly update. Render swiatel z malymi bugami. Male objasnienie :D Swiatelko po l ewj po zapaleniu swiecic sie bedzie na zolto. Swiatelko po prawej ktore jest zapalone, ale narazie bez efektu, swieci sie na niebiesku. Srodkowe 2 reflektory na standardowy kolor. Takie swiatelka moga byc ?? :P