neos Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Dziń dybry. Natknąłem się w necie na bardzo fajny tutorial dla rhino. Spróbowałem go zaadoptować do mayi. No cóż, nie obyło się bez problemów, wiele filetów musiałem robić "na piechotę", brakowało niektórych narzędzi. Ale przecież to tylko mayowe nurbsy (a może aż? ;)) Postuje to tutaj bo chcę to jako tako dokończyć, w przeciwieństwie do setek samochodów i innych pierdół ktore zaczynam i kończę sam w swoim ciemnym pokoiku. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Wygląda ładnie :D Pokaż przód i siateczkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 gratuluje samozaparcia. niby nurbsy mayi sa chwalone, jako lepsze od maxowych, ale nadal wiele im brakuje do ergonomii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Bardzo mi sie podoba. Nie jestem specem od nubsow (a zwlaszcza majowych), wiec moge oceniac jedynie walory estetyczne... Bardzo ladne. :) Tylko opona jakas taka... kanciasta. PS: Prosilbym jedynie o ciut wieksze rendery/zrzuty. pozdrawiam i powodzenia zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neos Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 KamillM: dzięki, oto siatka kru: dzięki. Niestety, nie mogę się wypowiedzieć bo z maxowymi nurbsami nie mam doświadczenia. RA: także dzięki ;) wybacz, może następnym razem będą większe rendery. Co do opony hmm... może masz rację, przyjrze się jej bardziej ;) widać że mental nie radzi sobie w niektórych miejscach, mam nadzieje, że wynika to z mojej winy i złych ustawień. Dla porównania te same rendery tyle że renderowane w mayi: pierwszy, drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 bok wyglada jakby byl wklesly pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 drzwi nie sa wklesle, tyl nie ma takiej krawedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 drzwi nie sa wklesle, tyl nie ma takiej krawedzi Wlasnie mi tez cos tutaj nie gralo :/, ale reszta ogolnie dobrze. Pzdr EDIT: Gorny rog tylniej szyby - napewno tak powinien wygladac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neos Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 hola hola, przeca jest napisane że to koncept BAZOWANY na audi tt, referki posłużyły mi głównie do zachowania proporcji. Z drugiej strony nie chciałbym sobie nic przywłaszczać, więc odrazu mówię, że w większości wzoruje się na modelu pana z tutoriala. Mimo wszystko dzięki za komentarze ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 hoho linux ;] wszystko już zostało powiedziane, do roboty :) pozdro, będę tutaj zaglądał jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 KamillM: dzięki, oto siatka Żadnych błędów nie ma, zresztą nie znam się na Mayi ;) Projekt jak na razie podoba mi się :) Tylko czy przednia szyba nie schodzi za ostro w dół? Może ładniej wyglądałoby gdyby było łagodniejsze zejście? Aha, i takie pytanko: gdzie będą klamki? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neos Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Żeby nie było, że jednak nie mam zamiaru go kończyć. bawiłem się głównie oświetleniem i materiałami, chociaż było to bardziej chaotyczne przesuwanie suwaków, niż kontrolowane i zamierzone ustawianie konkretnych wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 A mozesz pokazac go od przodu? (z lakierem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 strasznie nie podoba mi sie bok!! wyglada jakby byl wklesly!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 nielot on jest wklesly :> qrde wyglada jak terenowy, posadz go troche nizej moze, co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 hehe no to tym bardziej gorzej :D nie podoba mi sie z tym wkleslym bokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi