Alcor Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 czesc wszystkim! stwierdziwszy ze czas juz przestac chrzanic glupoty na tym forum i przydaloby sie wrzucic jakiegos wipka by pokazac jak ten alcor pracuje, zaczynam z tym stateczkiem:) oto pierwszy render; jak na razie tylko kadlub z bumpem, nawet bez pokladu i kila, ale bojcie sie: bedzie tego wiecej:) 3majcie za mnie kciuki zeby mi sie chcialo to kiedys dokonczyc i komentujcie jesli zachcecie update\'y powinny sie pokazac juz za jakis czas...
keiichi_morisato Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 Zaskoczyłeś mie Alcor. Kiedy mówiłeś o tym projekcie nie przypuszcałem ze to tak dobrze wyszło. Trzymaj tak dalej:)
Marcin_ps Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 qrcze ja to znowu udowadniam ze nie mam pompletnie wyobrazni moglbys mi to jakos naswietlic bo narazie to ja tu nic nie widze [no]
Pablo Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 jak na razie za chuda ta lodeczka :)))...obuduj ja z oby dwoch stron:)) pozdr
Alcor Napisano 14 Maj 2003 Autor Napisano 14 Maj 2003 Marcin_ps: nic nie widzisz bo na razie tu jest bardzo malo, naswietla nastepne updaty a nie ja:) Pablo: wiesz, robilem to z przekrojow i powinno byc dobrze jesli chodzi o kadlub, mozliwe ze wyglada troche wasko bo tak to zrenderowalem, ale pamietaj ze burty nie sa do konca gotowe a calosc wyglada na troche mniejsze niz jest naprawde... kurcze, update bym dal ale mnie cos oderwalo od kompa na jakis czas i nie wiem czy jeszcze dzis siade. nastepny render chyba z pokladem bedzie...
Gab3d Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 Jedziesz jedziesz. Jakby cos z netem nie tak bylo to wpadaj do mnie :D
Phantom Napisano 14 Maj 2003 Napisano 14 Maj 2003 ej no qrcze...jakieś prawa autorskie odnośnie tej łudeczki na nazwe to są?? Nie pamiętam bym ją chrzcił moją xywką :P Widze że tak czy siak musze objąć patronat nad tym Wipem :D więc pozdrawiam...
Alcor Napisano 15 Maj 2003 Autor Napisano 15 Maj 2003 no prosze, prosze... nie wiedzialem ze jest ktos taki jak Phantom u nas na forum:) pozdrawiam goraco a jesli chodzi o nazwe statku to nie ja wymyslalem... a jesli chodzi o update\'y to bardzo mi przykro ale najblizszy dopiero w poniedzialek bedzie bo teraz nie mam czasu a weekend kompletnie zawalony:(( a chce dac render na ktorym bedzie juz calkiem sporo... pozdrufka
Phantom Napisano 15 Maj 2003 Napisano 15 Maj 2003 mogłyś dać jakiegoś screena żebym zobaczył jak \"moja\" łódeczka wygląda :D pozdro...
svistak Napisano 15 Maj 2003 Napisano 15 Maj 2003 Noo... w zasadzie tak ambitna pracka mnie zaskoczyła! Zapowiada się bardzo ładnie, więc z niecierpliwością czekam na kolejne odsłony.
Alcor Napisano 15 Maj 2003 Autor Napisano 15 Maj 2003 to mam na pudelku od maodelu ale nie chcialo mi sie skanowac wiec szukalem w necie na poczatku dazylem do czegos takiego ale juz wiem ze bedzie ciut inne...
Alcor Napisano 15 Maj 2003 Autor Napisano 15 Maj 2003 ehh ta chemia.. a jednak udalo sie! oderwalem sie od niej troche i moglem poskrobac w maxie:) jak obiecywalem jest poklad a na nim domek:) to co lewituje z lewej nie bedzie sie tak unosic ale suwac na \"przesuwniach\" i widac porecz burty. to tak tylko... nastepne w poniedzialek
Phantom Napisano 15 Maj 2003 Napisano 15 Maj 2003 no i spoko wygląda...troshke roboty będziesz miał...[rotfl2] ale to nic...warto dla Phantoma się poświęcić :P pozdro...narazie wszystko oka wygląda :D
keiichi_morisato Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 He he mimo braku czasu i napietego charmonigramu dnia, udalo ci sie znalesc nieco czwartego wymiatu i wyczesac kilka nowych elementow. Tylko tak dalej to moze skonczysz na miesiac:)
Alcor Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 dzieki za wiare we mnie Keiichi:) i przepraszam za to ze dzis pewnie tez nie bedzie update\'u:( mimo ze tak myslalem ale zapraszam do komentowania tego co juz tu jest bym mogl pozmieniac co nieco zanim zaczne robic dalej pozdrufka
Gość Jarema Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Łudeczka spoko więc rusz i zacznij kończyć [nauka]po dziesiejszej geografi nic ci niebędzie stawać na przeszkodzie
Acid_19 Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 Tez kiedys skrobalem takie cusio w maxie.. ISKRE.. z Małego Modelarza... Zajoba dostaniesz przy robieniu żagli i linek :)... Oks. ide sie kuc na jutrzejszą ustną...(obleje.. obleje...)
Alcor Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 no prosze troche wiecej teraz tego mam choc sporo mi do zrobienia na pokladzie pozostalo...(np kotwica, ster i takie tam - ale to moze zrobie pozniej bo na razie mi sie nie chce)
Phantom Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 a tutaj zastój czy co?? nie ma wiatru?? do roboty panie :D
Alcor Napisano 21 Maj 2003 Autor Napisano 21 Maj 2003 sorki:) ale prawdziwa cisza na morzu ostatnimi czasy:) - poza tym cholery czasem dostaje gdy skrobie ten okret:mad: ale daje jeszcze to : to drugie spojrzenie na to co zrobilem dzisiaj i co widac powyzej, ale nie zdazylem tego zalaczycz rano wiec robie teraz... wracamy do klimatow bardziej \"brasilowych\":D THX za wszystkue posty. piszcie wiecej - krytykujcie (ale tak z umiarem) bo przeciez na pewno nie wszystko jest idealne w mojej pracy...
Phantom Napisano 21 Maj 2003 Napisano 21 Maj 2003 heh :D...ta ceglana textura na dole łódeczki...jest zbyteczna :D...z mojego punktu widzenia...bolsik wygląda jak monument wymurowany przed głównym wejściem do stoczni Grańskiej :P pozdro...
Tomasz Kucharz Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Górną część burty wygnij wzdłuż na zewnątrz - bedzie wrażenie ze jest większy
SiD Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Super łódeczka podoba mi sie .. powarznie fajnei ze tak wmikasz w szczeguliki hehe A wy sie cegieł czepiacie hehe nie ma co sie czpiac to sie textyry dowalili hehe , zmini texture i nikt si enie wypowie bo błedów to nie widza hehehe , powadznie człowiek , dawaj wiecej :D
keiichi_morisato Napisano 22 Maj 2003 Napisano 22 Maj 2003 Mowilem Alcor ze beda sie texturek czepiac bo mnie tez nie pasowaly:) Stary K1 zawsze ma racje:P
Alcor Napisano 22 Maj 2003 Autor Napisano 22 Maj 2003 statek jest zbudowany nie z cegiel ale z drewna, jedynie deski ponizej linii wody sa obite miedzianym (chyba - na to wskazuje kolor) plytami - przyjrzyjcie sie zdjeciu oryginalnego modelu. a texture mam z pudelka z modelem tego statku (na zdjeciu) i nie bede jej w znacznym stopniu zmienial bo nie chce odejsc od oryginalu ale THX za komentarze....
svistak Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Ha! Nikt nie spodziewał się widać takiej dokładności na tym poziomie, ale chwała Ci za to, bo jak widać nabrały się nawet najwyższe władze. Ja też w pewnym momencie miałem wątpliwości co do tych \"cegieł\", ale pomyslełem sobie, że wiesz co robisz. Byle tak dalej!
keiichi_morisato Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Nie zmnienia to faktu ze ta texturka i tak nie pasuje moze i jest dobra na model statku w rzeczywistym swiecie ale na tej grafie kiepsko sie prezentuje i wymaga poprawy.
svistak Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Nie prawda- jak się na to nałoży kolorowy materiał będzie wyglądać o wiele lepej. Jestem tego pewien! ;) Poza tym Alcor postanowił wiernie odtworzyć model, więc się nie czepiaj...
keiichi_morisato Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 ja sie nie czepiam tylko stwierdzam fakt. Jak nalozy kolorki to moze bedzie peliej, ale narazie nie wyglada to tak jak powinno.
Alcor Napisano 24 Maj 2003 Autor Napisano 24 Maj 2003 ja chcialem tylko zauwazyc ze nikt z nas tak naprawde nie wie jak to powinno wygladac...
keiichi_morisato Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Ja wiem jak powinno to wygladac lecz nie potrafie tego przekazac na pismie:(
Alcor Napisano 25 Maj 2003 Autor Napisano 25 Maj 2003 ja wiem ze Ty sie znasz K1 bardzo dobrze na statkach (masz tego sporo) ale nie wiedzialem ze na tym konkretnym tez. serio widziales kiedys ten okret lub inne obite blacha i wiesz jak to powinno wygladac? jesli tak to sorki zwracam honor...
keiichi_morisato Napisano 26 Maj 2003 Napisano 26 Maj 2003 Hmm obserwuje alcor ze od jakiegos czasu nie dajesz nowych renderkow!? Czyzby brak czasu negatywnie odbijal sie na calym projekcie??
Alcor Napisano 26 Maj 2003 Autor Napisano 26 Maj 2003 ale przynajmniej dzieki Tobie K1 ten topic nie zjedzie na dol:) tak, przyznaje: nie mam czasu:( zajmuje sie teraz grafika do prezentacji z fizy i cala masa innych rzeczy - a w najblizszym czasie w maxie mam zamiar zrobic cosik inego niz update statku - chyba ze mi minie zajawka na Matriksa:)
Alcor Napisano 2 Czerwiec 2003 Autor Napisano 2 Czerwiec 2003 no dobra. powoli konczy sie \"tydzien\" pelen poprawiania ocen i wyciagania sie z czego tylko sie da i mozna bylo zasiasc przy maxie. dorobilem kotwice, ktora zreszta jest okropna i pewnie ja zmienie (chyba ze na koncowym renderze nie bedzie jej widac), bowspit i takie cos na linki. malo jak malo, ale \"tydzien\" sie jeszcze nie skonczyl... wszystkich przepraszam za update\'y, ktore nic prawie nie wnosza, i na ktorych z pozoru nie ma nic nowego, a takze za brak textur, straszna kompresje jpgow i te \"brasilowskie\", mdle klimaty, ktore moga juz meczyc. mam nadzieje ze mi wybaczycie...
Alcor Napisano 2 Czerwiec 2003 Autor Napisano 2 Czerwiec 2003 a to jeszcze tak z wiekszej odleglosci. w ten mniej wiecej sposob bede renderowal na koncu: daze po trochu do tego co na zdjeciu powyzej. dlatego tez bumpa na pokladzie nie bedzie widac dokladnie i nie bede go zbytnio zmienial (sorry Keiichi)
Phantom Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 no co jest zastój z Phantomem...eja jak tak można :D pozdro...
Alcor Napisano 4 Czerwiec 2003 Autor Napisano 4 Czerwiec 2003 wiesz Phantom, czekam teraz na czas to sobie pojade do drukarni i zeskanuje rzuty statku z boku (sa za wielkie na skaner kumpli: A2). wtedy wezme sie za maszty i dopiero bedzie ciekawie... a na razie robie jakies szczegoliki na pokladzie, dosc czasochlonne, a malo efektywne wiec nie chce mi sie dawac updatow... no a poza tym inne sprawy... wiec cierpliwosci... jak mawiaja najstarsi Indianie: \"co nagle, to po diable...\"
Gość aniela Napisano 6 Czerwiec 2003 Napisano 6 Czerwiec 2003 uff w koncu mam okazje skomentować łudeczke... ...która jak narazie zapowiada sie dośc ciekawie więc kończ ją szybko bo jestem ciekawa efektu końcowego!!!!!! a jak narazie to w szoku jestem :o
Dr. eA Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 Ludeczka narazie bez zarzutu. Aniela, kolejna kobieta na forum?:)
keiichi_morisato Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 No stateczek nabiera ksztaltow P.S. aNdREa malo ze kolejna kobieta to jeszcze kobieta ktora osobiscie znam [kłótnia]
svistak Napisano 7 Czerwiec 2003 Napisano 7 Czerwiec 2003 taak Keiichi i ten emotek bardzo wymownie obrazuje tą waszą znajomość... ale wracając do tematu: podoba mi się coraz bardziej ;)
Alcor Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 no to sie ciesze ze sie Wam podoba:) szczegolnie ciesze sie ze zdania anieli (nie tylko dlatego, ze jest kolezanka z klasy:) ), jako osoby, ktora nie ma mozgu zdominowanego przez cg:) i nie mysli w kategoriach: \"ja to bym przesunela tamtego vertexa...\" goraco wszystkich pozdrawiam:)
Gość aniela Napisano 8 Czerwiec 2003 Napisano 8 Czerwiec 2003 widze że zamiast o stateczku to temat schodzi na mnie... no ale cóz. po pierwsze do keichi: nie mogłeś wybrać innej emotki?? po drugie do svistaka: co ty wiesz o naszej znajomości co?? po trzecie do alcora: miło że tak uważasz bo tak total serio to łudka wydaje sie dośc dokładnie zrobiona ale i tak żeby coś tak na full o niej powiedzieć to czekam na kolejne updejty. Ufff co prawda ten post nic do tematu nie wniósł ale zwiększył ilość moich wypowiedzi do 3!!!
Alcor Napisano 8 Czerwiec 2003 Autor Napisano 8 Czerwiec 2003 gartulacje aniela! zaraz nabijesz sobie postow na moderatora:) a wracajac.... zaczalem powoli texturowac i oto co wyszlo. ale to nie sa koncowe materialy - prawdopodobne ze cos sie jeszcze zmieni. no i jeszcze trzeba dokonczyc modeling no nie? a tlo inne bo juz mi sie znudzily tamte rendery i postanowilem zobaczyc jak wyglada model lajby na wystawie w jednym z warszawskich bankow...
Kris_R Napisano 12 Czerwiec 2003 Napisano 12 Czerwiec 2003 [lol2] Ale mnie rozbawiłeś! Świetnie to wygląda! Słowo daję... jestem na tym forum od niedawna, ale nie widziałem, żeby ktoś prezentował swój model, komponując go w zdjęcie! :) Zazwyszaj ludziska rzucają Sky_lighty z Barzila i koniec, a tu takie cacko! :cool: Model sam w sobie wygląda oki jak na razie, ciekaw jestem samej pracki...
Rekomendowane odpowiedzi