Foczasty Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam serdecznie. Glownie chodzi o ocene tego obrazka. Piszcie to dla mnie wazne... Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 po pierwsze wyeliminuj ten czarny kolor !! a poza tym można by troche oświetlenie poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 hmm.. co jest w szklance (?), bo na zwykla wode to nie wyglada.. i przedmiot po lewej.. hmm.. moim zdaniem przesadzone troszke odbicie.. no ale fajny pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foczasty Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 niestety probowalem na wszelkie sposoby i nic. tego czarnego kompletnie nie moge zniwelowac. tekstura jest chyba oki bo w innym przypadku ta sama tekstura jest idealna. moze to zalezy od grubosci tej szklanki- sam nie wiem. oswietlenie zmienialem w rozny sposob i tez nic. kombinowalem z ustwieniami reytrace i tez nic. juz mi pomyslow brakuje- moze ktos wie jak to zniwelowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 MOże poprostu czarny kolor w env?? Ale nie wiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foczasty Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 sprawdzalem juz na samym poczatku- tez nie pomoglo :(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Hmm to może zassij sobie hdr'ka z głównej stronki (hdr przedstwiający kuchnie ;) I wrzuć do env i zobacz co się stanie ;) A może juz tam jest?? ;) Mi takie coś działo się nieraaz jak robiłem car painta, poprostu robiłem mat od początku i było dobrze. Nie wiem od czego tak się robiło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 jak by nie patrześ zmniejsz odbicia na metalu i drewnie i zmień światła, widze że chyba masz 2 omni lub 2 direct/spot, jeśli renderujesz czymś konkretnym to do tej scenki pasowało by spore area light a z tym czarnym kolorem to jeżeli to nie enviroment to napewno coś w ustawieniach materiału musisz poszukać ... najlepiej daj mapke hdri jakiegoś wnętrza w enviroment materiału (a nie sceny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foczasty Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 jak dam area light to nie bedzie widac odbic kaustyki dla tekstury szkla. a o takie mocne odbiocia to w sumie mi wlasnie chodzilo. ale dzieki za ocene to wazne dla mnie. oceniajcie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 teraz to w szklance wyglada jak jakas rtec czy cus... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 1) za duzo tych czarnych odbić 2) blat za gładki i za bardzo się błyszczy 3) co to za odbicie na górze? 4) niby jest kaustyka ale jakaś taka dziwna... 5) fale w szklance zdecydowanie za małe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 jak wyzej: 1. Za duze reflection materialow 2. Wlacz Antyaliasing. 3. nie powiedzialbym ze fale w szklance za male, ale chyba nienaturalne. Probowales puszczac krople do szklanki w 'realu' (:D) Jak nie to pobadaj. p.s. ten czarny kolor w pierwszym poscie - swietny pomysl ;P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi