ftorek Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 witam! tak sobie na chwilke usiadlem... w zasadzie to jest sam pomysl - jak bede mial troche czasu wiecej to sie z tym pobawie baudziej :) nie wiem co z tego bedzie - jak widzicie mam ze soba pewne problemy - czyli trudnosci ze skonczeniem czegokolweik... bo bitwa w moim wykonaniu juz dawno umarla... no ale nic to... dosyc smecenia...
Vogel Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Wreszcie jakaś odmiana a nie kolejny model Porshe ;] Pomysł oryginalny - rodem z Alicji w krainie czarów (czyli super ;])... wykonanie też poprawne (co najmniej!!)... Czyli - podoba mi się, czekam na więcej.
Bar_hunter Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 Wielce ciekawy koncept - powiem nawet ze bardziej podobalo by mi sie gdybys zostawil tak jak jest ( no ewentualnie z malymi poprawkami - np. zeby material sprawial wrazenie marmuru albo innego kamienia z ktorego robi sie rzexby) niz gdybys mial cos dodawac. Szkoda ze ja mam jakas blokade i nie wpadam na takie pomysly. Czym tak fajnie pociales te elementy ?
kulexy Napisano 17 Maj 2003 Napisano 17 Maj 2003 ladnie... Troche przypomina mi ta praka scene z intra Age of Empires II... CZEKAM NA UPDEJTY!!! :D pozdr - KulexY![piwo]
ftorek Napisano 17 Maj 2003 Autor Napisano 17 Maj 2003 hej! no dobra przyznaje sie - modelowane jest to w rhinocerosie... :) a co do kostek - to jest powierzchnia figury ktora potem potraktowalem splitem, potem polaczylem w bloki a nastepnie krawedzie bevelem :)) pozdrowionia
Marcin_ps Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 a mnie sie przypomniala gra Medievil ( na PlayStation stare dobre :) taki podobny kilmacik tam byla szachownica i ogrodzie wokolo drzewka ale tak specyficznie wygladajace lux
STANEK Napisano 18 Maj 2003 Napisano 18 Maj 2003 Paru robotników wrzuć jeszcze i kilka butelek od piwa walających się po ziemi.... Żartowałem;) - Super to wygląd i ma swój odmienny klimat. Pozdrawiam.
ftorek Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 hej! tak sobie dalej stukam... co wy na to? sorry za marna jakosc ale cenny jest czas... ps. thnx pablo!
Pablo Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 Ftorek idziesz w dobrym kierunku!! naprawde :))) jesli masz checi..to moglbys jescze dac tam robotnikow :))) pozdr P.S. nie ma za co :)
ftorek Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 ehh... uparliscie sie z tymi robotnikami :)) ale chyba ich raczej nie bedzie - zanim skoncze otoczenie scena bedzie \'wazyla\' tyle ze praca na niej bedzie mocno utoodnionona... pozzro
Bar_hunter Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 koncept spoko - moze tylko zeby ta figura byla jeszcze wieksza i sprawiala bardziej kolosalne wrazenie - a potem jakis mistyczny klimacik - np jakas kultura ktora trzci boga zakletego w szachach :P
Gość AcidBoyXL Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 !! pomysl klasa, wykonanie pro.. ujęcie też ekstra... yeah [spox] ..dodaj na suficie łuki jeszcze tu z przodu i jakies detale na ziemi, typu brakujace plytki albo powyginane gdzieniegdzie, reszta tekstura oby tak dalej, pozdrow [piwo]
Bremen Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 JA tam od siebie dodam ze za powierzchnie mozesz dodac plytke taka jak w szachach :)...
ftorek Napisano 19 Maj 2003 Autor Napisano 19 Maj 2003 huhu dzienks do takich detali jak powyginane plytki to sie zabiore juz na samym koncu prawie :) - ale obiecuje ze zobacze co sie da z tym zrobic :) updad taki skormny:
MeG Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 pomysl swietny gratuluje oswietlenie tez super czekam na texturki ... [wow]
Tomek Kosiorek Napisano 19 Maj 2003 Napisano 19 Maj 2003 :)NO-fajne-tylko nie przedobrzyj-to jest piekne w sojej prostocie i bryle:)
ftorek Napisano 20 Maj 2003 Autor Napisano 20 Maj 2003 hyej jakis zasuj dostrzegam... tak sobie testuje kolorystyke na razie mam cos takiego - bez texturek ale juz powoli sie one robia - tak sobie mysle ze duzo ich nie bedzie - glownie pojde w strone bumpmap samych - a kolory to jakies takie przyjemne dla oka pastele :) aha i jeszcze model jest nieskonczony wiec mi zbytniio nie wytykajcie :)) heheh
Gość AcidBoyXL Napisano 20 Maj 2003 Napisano 20 Maj 2003 no z tymi lukami o wiele lepiej ale moze zrob caly sufit taki jak to sie mowi.. no sklepienie takie. wiesz o co chodzi, bedzie lepszy klimacik o wiele, i moze jakis stopien albo dwa na dziedziniec w dol...a kolor spoks, moze troche mniej zolty ale cos w tym stylu.. pozdrawiam
ftorek Napisano 23 Maj 2003 Autor Napisano 23 Maj 2003 hej! no to finisz: zrezygnowzlem z konceptu z kruzgankami - za bardzo mi psuly pomysl (zaslanialy) - moze je wykozystam kidy indziej :) - nie poojdo na zmarnowanie :) zdecydowalem sie na koncepcje bardziej abstrakcyjna no to sie wyzywajcie - kryrykujecie do woli - jak kiedys znajde czas to moze cos jeszcze z tym zrobie - inna sprawa ze sie troche ziechecilem - brazil jednak wymaga czasu... pozdro!
ftorek Napisano 23 Maj 2003 Autor Napisano 23 Maj 2003 tak teraz patrze na ten obrazke i soboe mysle ze hyba go lekko przeswietlilem... no ale trudno...
Gość AcidBoyXL Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 hmm, no tez spoko kliman ale jakos tamten bi bardziej podchodzil, kwestia gustu.. utrącił bym królowi ten krzyżyk z bani i położył go na jakimś rusztowaniu też... ale to taka moja wizja... oglonie cool pozdro [piwo]
Krzysztof Kucharz Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Świetny pomysł ze scenką! I o to właśnie chodzi ! :D
Gość User190 Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Genialne, po prostu genialne... brawa... tylko nie popadaj w samouwielbienie ;-)))
ftorek Napisano 25 Maj 2003 Autor Napisano 25 Maj 2003 yyy... dzzineks :) niespodziewalem ze sie wam spodoba :) a co do popadania - no chance - juz kiedys tak sie stalo a potem bardzo bardzo gwaltownie odstalo...
Gość Karawan Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 dodam swoje 6,66 groszy - klimacik z \"Alice in Wonderland\" + Koloseum :)))
khazell Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 jako architekt przyczepie się tylko jednej sprawy mianowicie sklepień (oczywiście nie jest to zarzut bo klimat pracy całkowicie cie usprawiedliwia) czy zamierzasz zostawić je takie płaskie czy może pokusisz się o sklepienia krzyżowe?
Gość Karawan Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 :cool: oo panie achitekcie, jesli to prawda - co sadzisz o robieniu domow w ARCON 5+ ? bo ostatno staram sie zrobic wiezowiec i export jako vrml do maxa
Phantom Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 tia...ftorek ma wyjątkowo ciekawe pomysły...jush ten z bitwy zwalił mnie z nóg...a ten powoli zaczyna mnie spychać z krzesła :D pozdro...
MohSETH Napisano 2 Czerwiec 2003 Napisano 2 Czerwiec 2003 Ftorek mam pytanie. Jestem bardzo początkujący i chciałem zrobić takie łuki/arkady/zwieńczenia kolumn jak Ty, ale mi nie wychodzi mógłbyś zdradzić mi ten \"sekret\":P[piwo]
Rekomendowane odpowiedzi