Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

tak sobie na chwilke usiadlem...

w zasadzie to jest sam pomysl - jak bede mial troche czasu wiecej to sie z tym pobawie baudziej :)

nie wiem co z tego bedzie - jak widzicie mam ze soba pewne problemy - czyli trudnosci ze skonczeniem czegokolweik... bo bitwa w moim wykonaniu juz dawno umarla... no ale nic to... dosyc smecenia...

• Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wreszcie jakaś odmiana a nie kolejny model Porshe ;]

Pomysł oryginalny - rodem z Alicji w krainie czarów (czyli super ;])... wykonanie też poprawne (co najmniej!!)...

Czyli - podoba mi się, czekam na więcej.

Napisano

Wielce ciekawy koncept - powiem nawet ze bardziej podobalo by mi sie gdybys zostawil tak jak jest ( no ewentualnie z malymi poprawkami - np. zeby material sprawial wrazenie marmuru albo innego kamienia z ktorego robi sie rzexby) niz gdybys mial cos dodawac. Szkoda ze ja mam jakas blokade i nie wpadam na takie pomysly.

Czym tak fajnie pociales te elementy ?

Napisano

hej!

no dobra przyznaje sie - modelowane jest to w rhinocerosie... :)

a co do kostek - to jest powierzchnia figury ktora potem potraktowalem splitem, potem polaczylem w bloki a nastepnie krawedzie bevelem :))

pozdrowionia

Napisano

a mnie sie przypomniala gra Medievil ( na PlayStation stare dobre :) taki podobny kilmacik tam byla szachownica i ogrodzie wokolo drzewka ale tak specyficznie wygladajace lux

Napisano

Paru robotników wrzuć jeszcze i kilka butelek od piwa walających się po ziemi....

Żartowałem;) - Super to wygląd i ma swój odmienny klimat.

Pozdrawiam.

Napisano

Ftorek idziesz w dobrym kierunku!! naprawde :))) jesli masz checi..to moglbys jescze dac tam robotnikow :)))

pozdr

P.S.

nie ma za co :)

Napisano

ehh... uparliscie sie z tymi robotnikami :))

ale chyba ich raczej nie bedzie - zanim skoncze otoczenie scena bedzie \'wazyla\' tyle ze praca na niej bedzie mocno utoodnionona...

pozzro

Napisano

koncept spoko - moze tylko zeby ta figura byla jeszcze wieksza i sprawiala bardziej kolosalne wrazenie - a potem jakis mistyczny klimacik - np jakas kultura ktora trzci boga zakletego w szachach :P

Gość AcidBoyXL
Napisano

!!

pomysl klasa, wykonanie pro.. ujęcie też ekstra... yeah [spox]

..dodaj na suficie łuki jeszcze tu z przodu i jakies detale na ziemi, typu brakujace plytki albo powyginane gdzieniegdzie, reszta tekstura

oby tak dalej, pozdrow [piwo]

Napisano

huhu dzienks

do takich detali jak powyginane plytki to sie zabiore juz na samym koncu prawie :) - ale obiecuje ze zobacze co sie da z tym zrobic :)

updad taki skormny:

chess_build_08.jpg

chess_build_09.jpg

Napisano

hyej

jakis zasuj dostrzegam...

tak sobie testuje kolorystyke

na razie mam cos takiego - bez texturek ale juz powoli sie one robia - tak sobie mysle ze duzo ich nie bedzie - glownie pojde w strone bumpmap samych - a kolory to jakies takie przyjemne dla oka pastele :)

aha i jeszcze model jest nieskonczony wiec mi zbytniio nie wytykajcie :)) heheh

chess_build_14.jpg

Gość AcidBoyXL
Napisano

no z tymi lukami o wiele lepiej ale moze zrob caly sufit taki jak to sie mowi.. no sklepienie takie. wiesz o co chodzi, bedzie lepszy klimacik o wiele, i moze jakis stopien albo dwa na dziedziniec w dol...a kolor spoks, moze troche mniej zolty ale cos w tym stylu..

pozdrawiam

Napisano

hej!

no to finisz:

zrezygnowzlem z konceptu z kruzgankami - za bardzo mi psuly pomysl (zaslanialy) - moze je wykozystam kidy indziej :) - nie poojdo na zmarnowanie :)

zdecydowalem sie na koncepcje bardziej abstrakcyjna

no to sie wyzywajcie - kryrykujecie do woli - jak kiedys znajde czas to moze cos jeszcze z tym zrobie - inna sprawa ze sie troche ziechecilem - brazil jednak wymaga czasu...

pozdro!

chess_build_17.jpg

Gość AcidBoyXL
Napisano

hmm, no tez spoko kliman ale jakos tamten bi bardziej podchodzil, kwestia gustu.. utrącił bym królowi ten krzyżyk z bani i położył go na jakimś rusztowaniu też... ale to taka moja wizja... oglonie cool

pozdro [piwo]

Gość User190
Napisano

Genialne, po prostu genialne... brawa... tylko nie popadaj w samouwielbienie ;-)))

Napisano

yyy... dzzineks :)

niespodziewalem ze sie wam spodoba :)

a co do popadania - no chance - juz kiedys tak sie stalo a potem bardzo bardzo gwaltownie odstalo...

Gość Karawan
Napisano

dodam swoje 6,66 groszy - klimacik z \"Alice in Wonderland\" + Koloseum :)))

Napisano

jako architekt przyczepie się tylko jednej sprawy mianowicie sklepień (oczywiście nie jest to zarzut bo klimat pracy całkowicie cie usprawiedliwia) czy zamierzasz zostawić je takie płaskie czy może pokusisz się o sklepienia krzyżowe?

Gość Karawan
Napisano

:cool: oo panie achitekcie, jesli to prawda - co sadzisz o robieniu domow w ARCON 5+ ? bo ostatno staram sie zrobic wiezowiec i export jako vrml do maxa

Napisano

tia...ftorek ma wyjątkowo ciekawe pomysły...jush ten z bitwy zwalił mnie z nóg...a ten powoli zaczyna mnie spychać z krzesła :D

pozdro...

Napisano

Ftorek mam pytanie.

Jestem bardzo początkujący i chciałem zrobić takie łuki/arkady/zwieńczenia kolumn jak Ty, ale mi nie wychodzi mógłbyś zdradzić mi ten \"sekret\":P[piwo]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności