Napisano 16 Maj 200321 l witam! tak sobie na chwilke usiadlem... w zasadzie to jest sam pomysl - jak bede mial troche czasu wiecej to sie z tym pobawie baudziej :) nie wiem co z tego bedzie - jak widzicie mam ze soba pewne problemy - czyli trudnosci ze skonczeniem czegokolweik... bo bitwa w moim wykonaniu juz dawno umarla... no ale nic to... dosyc smecenia...
Napisano 17 Maj 200321 l Wreszcie jakaś odmiana a nie kolejny model Porshe ;] Pomysł oryginalny - rodem z Alicji w krainie czarów (czyli super ;])... wykonanie też poprawne (co najmniej!!)... Czyli - podoba mi się, czekam na więcej.
Napisano 17 Maj 200321 l Wielce ciekawy koncept - powiem nawet ze bardziej podobalo by mi sie gdybys zostawil tak jak jest ( no ewentualnie z malymi poprawkami - np. zeby material sprawial wrazenie marmuru albo innego kamienia z ktorego robi sie rzexby) niz gdybys mial cos dodawac. Szkoda ze ja mam jakas blokade i nie wpadam na takie pomysly. Czym tak fajnie pociales te elementy ?
Napisano 17 Maj 200321 l ladnie... Troche przypomina mi ta praka scene z intra Age of Empires II... CZEKAM NA UPDEJTY!!! :D pozdr - KulexY![piwo]
Napisano 17 Maj 200321 l Autor hej! no dobra przyznaje sie - modelowane jest to w rhinocerosie... :) a co do kostek - to jest powierzchnia figury ktora potem potraktowalem splitem, potem polaczylem w bloki a nastepnie krawedzie bevelem :)) pozdrowionia
Napisano 18 Maj 200321 l a mnie sie przypomniala gra Medievil ( na PlayStation stare dobre :) taki podobny kilmacik tam byla szachownica i ogrodzie wokolo drzewka ale tak specyficznie wygladajace lux
Napisano 18 Maj 200321 l Paru robotników wrzuć jeszcze i kilka butelek od piwa walających się po ziemi.... Żartowałem;) - Super to wygląd i ma swój odmienny klimat. Pozdrawiam.
Napisano 19 Maj 200321 l Autor hej! tak sobie dalej stukam... co wy na to? sorry za marna jakosc ale cenny jest czas... ps. thnx pablo!
Napisano 19 Maj 200321 l Ftorek idziesz w dobrym kierunku!! naprawde :))) jesli masz checi..to moglbys jescze dac tam robotnikow :))) pozdr P.S. nie ma za co :)
Napisano 19 Maj 200321 l Autor ehh... uparliscie sie z tymi robotnikami :)) ale chyba ich raczej nie bedzie - zanim skoncze otoczenie scena bedzie \'wazyla\' tyle ze praca na niej bedzie mocno utoodnionona... pozzro
Napisano 19 Maj 200321 l koncept spoko - moze tylko zeby ta figura byla jeszcze wieksza i sprawiala bardziej kolosalne wrazenie - a potem jakis mistyczny klimacik - np jakas kultura ktora trzci boga zakletego w szachach :P
Napisano 19 Maj 200321 l !! pomysl klasa, wykonanie pro.. ujęcie też ekstra... yeah [spox] ..dodaj na suficie łuki jeszcze tu z przodu i jakies detale na ziemi, typu brakujace plytki albo powyginane gdzieniegdzie, reszta tekstura oby tak dalej, pozdrow [piwo]
Napisano 19 Maj 200321 l JA tam od siebie dodam ze za powierzchnie mozesz dodac plytke taka jak w szachach :)...
Napisano 19 Maj 200321 l Autor huhu dzienks do takich detali jak powyginane plytki to sie zabiore juz na samym koncu prawie :) - ale obiecuje ze zobacze co sie da z tym zrobic :) updad taki skormny:
Napisano 20 Maj 200321 l Autor hyej jakis zasuj dostrzegam... tak sobie testuje kolorystyke na razie mam cos takiego - bez texturek ale juz powoli sie one robia - tak sobie mysle ze duzo ich nie bedzie - glownie pojde w strone bumpmap samych - a kolory to jakies takie przyjemne dla oka pastele :) aha i jeszcze model jest nieskonczony wiec mi zbytniio nie wytykajcie :)) heheh
Napisano 20 Maj 200321 l no z tymi lukami o wiele lepiej ale moze zrob caly sufit taki jak to sie mowi.. no sklepienie takie. wiesz o co chodzi, bedzie lepszy klimacik o wiele, i moze jakis stopien albo dwa na dziedziniec w dol...a kolor spoks, moze troche mniej zolty ale cos w tym stylu.. pozdrawiam
Napisano 23 Maj 200321 l Autor hej! no to finisz: zrezygnowzlem z konceptu z kruzgankami - za bardzo mi psuly pomysl (zaslanialy) - moze je wykozystam kidy indziej :) - nie poojdo na zmarnowanie :) zdecydowalem sie na koncepcje bardziej abstrakcyjna no to sie wyzywajcie - kryrykujecie do woli - jak kiedys znajde czas to moze cos jeszcze z tym zrobie - inna sprawa ze sie troche ziechecilem - brazil jednak wymaga czasu... pozdro!
Napisano 23 Maj 200321 l Autor tak teraz patrze na ten obrazke i soboe mysle ze hyba go lekko przeswietlilem... no ale trudno...
Napisano 23 Maj 200321 l hmm, no tez spoko kliman ale jakos tamten bi bardziej podchodzil, kwestia gustu.. utrącił bym królowi ten krzyżyk z bani i położył go na jakimś rusztowaniu też... ale to taka moja wizja... oglonie cool pozdro [piwo]
Napisano 24 Maj 200321 l Genialne, po prostu genialne... brawa... tylko nie popadaj w samouwielbienie ;-)))
Napisano 25 Maj 200321 l Autor yyy... dzzineks :) niespodziewalem ze sie wam spodoba :) a co do popadania - no chance - juz kiedys tak sie stalo a potem bardzo bardzo gwaltownie odstalo...
Napisano 25 Maj 200321 l dodam swoje 6,66 groszy - klimacik z \"Alice in Wonderland\" + Koloseum :)))
Napisano 25 Maj 200321 l jako architekt przyczepie się tylko jednej sprawy mianowicie sklepień (oczywiście nie jest to zarzut bo klimat pracy całkowicie cie usprawiedliwia) czy zamierzasz zostawić je takie płaskie czy może pokusisz się o sklepienia krzyżowe?
Napisano 25 Maj 200321 l :cool: oo panie achitekcie, jesli to prawda - co sadzisz o robieniu domow w ARCON 5+ ? bo ostatno staram sie zrobic wiezowiec i export jako vrml do maxa
Napisano 25 Maj 200321 l tia...ftorek ma wyjątkowo ciekawe pomysły...jush ten z bitwy zwalił mnie z nóg...a ten powoli zaczyna mnie spychać z krzesła :D pozdro...
Napisano 2 Czerwiec 200321 l Ftorek mam pytanie. Jestem bardzo początkujący i chciałem zrobić takie łuki/arkady/zwieńczenia kolumn jak Ty, ale mi nie wychodzi mógłbyś zdradzić mi ten \"sekret\":P[piwo]