lengel Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Witam Czy ktos ma pojęcie skąd biorą sie te dziwne kolory na renderze. Co ciekawe, w momencie gdy licze render przez direct computation wszystko jest ok, gdy zmieniam na irradiance map wtedy powstaje LIPA. Bede szczerze wdziczny za okazana pomoc pozdrawiam i zalaczam obrazki
STANEK Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Powiem Ci szczerze, że spotkałem sie z podobnymi efektami jak ściągnęłem sobie lipną wersję vraya.Niby wszystko działało a przy samym renderze wiecznie jakieś dziwadła ze światłem się działy. Pozdrawiam.
JunioR Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 tez mialem ten problem ale ja chyba mialem wtedy padnieta versje rendera.
lengel Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 Witam, oto wrzucam ustawienia GI. pozdrawiam
polka dot Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 radzilbym wyposazyc sie w najnowszego vraya, chyba najlepsze lekarstwo :>
Marcin Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 wszystkie materialy to materialy vraya ? nie masz zadnych map typu reflection/refraction ? to jest błąd materialow ktore sa troche bardziej wrazliwe na irradiance map ... pokaz materialy ... i jesli maja cos w slotach to pokaz co
lengel Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Napisano 20 Kwiecień 2005 nie mam materialow typu reflect/refract, natomiast wrzucilem pare materialow maxa z mapa opacity ... moze to bruzdzi ...
Rekomendowane odpowiedzi