Napisano 19 Kwiecień 200519 l Witam Czy ktos ma pojęcie skąd biorą sie te dziwne kolory na renderze. Co ciekawe, w momencie gdy licze render przez direct computation wszystko jest ok, gdy zmieniam na irradiance map wtedy powstaje LIPA. Bede szczerze wdziczny za okazana pomoc pozdrawiam i zalaczam obrazki
Napisano 19 Kwiecień 200519 l Powiem Ci szczerze, że spotkałem sie z podobnymi efektami jak ściągnęłem sobie lipną wersję vraya.Niby wszystko działało a przy samym renderze wiecznie jakieś dziwadła ze światłem się działy. Pozdrawiam.
Napisano 20 Kwiecień 200519 l tez mialem ten problem ale ja chyba mialem wtedy padnieta versje rendera.
Napisano 20 Kwiecień 200519 l radzilbym wyposazyc sie w najnowszego vraya, chyba najlepsze lekarstwo :>
Napisano 20 Kwiecień 200519 l wszystkie materialy to materialy vraya ? nie masz zadnych map typu reflection/refraction ? to jest błąd materialow ktore sa troche bardziej wrazliwe na irradiance map ... pokaz materialy ... i jesli maja cos w slotach to pokaz co
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor nie mam materialow typu reflect/refract, natomiast wrzucilem pare materialow maxa z mapa opacity ... moze to bruzdzi ...