Gość ma+ Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 ok. to może i ja wrzucę jakiś projekt konkursowy ... max + vray i mniej więcej dzień roboty ;)
boba Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 'a door to paradise' :> hehe ciekawe, ldanie podane... 1. mozesz powiedzieć jak to niby dziala? skad sie wyswietla to ? 2. mogles pokazac bardziej zroznicowane przyklady tego 'obrazu' (1 i 2 b. podobne)
curka Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 z punktu widzenia zwyklego zjadacza chleba moge powiedziec,ze podoba mi sie ten pomysl.wykonanie rowniez. ciekawe rozwiazanie. gdybym zapragnela miec super wypasiony nowoczesny dom na pewno bylyby tam takie drzwi :) pozdrawiam
max_1989 Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Mnie również się podoba. Jestem bardzo za tym aby wstawiać takie drzwi w damskich łazienkach w wszelkich miejscach :).
MOTHMAN Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 eeeee tam ... lepiej w przymierzalniach :P
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 jako obrazki, jak dla mnie sa swietne ;) o technice sie nie wypowiem bo poorsstu nic nie wiem :)
Gość ma+ Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 sorki, że tak długo. ostatnio mam niewiele czasu... ale już tłumaczę... celem konkursu było zaproponownie nowego pomysłu na drzwi wewnętrzne... jak nazwa wskazuje postanowiliśmy wykorzystać w tym celu technologię holorgamu. pozwoliłoby to na dopasowanie wyglądu drzwi do wystroju, nastroju, pogody, koloru, humoru...itd. przeziernością drzwi możnaby sterować poprzez gęstość wzoru...w zasadzie tyle... co do technologii to są dwie możliwości... najłatwiej byłoby wyświetlić obraz na szybie, siatce , tkaninie , itp... drugie rozwiązanie to umieszczenie w otworze drzwi, zamiast futryny żródła emitującego światło / obraz... przyznam że nie do końca jestem przekonany co do realności tej drugiej opcji, gdyż nie mogliśmy znaleźć konkretnych inforamcji na ten temat .... ale jeżli sie nie myle jest to możliwe... tak czy innaczej chodziło tu raczej o szybką koncepcję , pomysł... nie było czasu na dokładniejsze rozwiązywania technologiczne...
Jim mee Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 uważam , że bardzo fajne podejście... troche mnie skręca jak słyszę w zagadnieniach konkursowych , że co ś ma być zależne od pogody , nastroju , humoru ... :|. Ale Wasza / Twoja odpowiedz jest znakomita. Czy mogłbyś powiedzieć gdzie jest miejsce w necie lub info pointw Polsce/Europie o wszelkiego rodzaju konkursach strikte artystyczno... techniczno/artystycznych , wiesz mam nadzieję o co mi chodzi. ordzop
Gość ma+ Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 ten konkurs organizowany był przez www.designboom.com co chwila pojawia się tam nowy konkurs tego typu, więc wystarczy śledzić... poza tym można szukać tu : http://www.europaconcorsi.com/store/index.php?lingua=eng oraz na różnych portalach architektonicznych...
kurt_hectic Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 a to sa dzwi, aaaaaaa :) , no raczej nie znajda zastosowania, bo chyba ze w wc :P.
Rekomendowane odpowiedzi