Napisano 24 Kwiecień 200520 l Czesc Mam 3DS Max6 (angielski)pracuje na rozdzielczosci 1024x786 a na max wszystko mi wyglada jak by bylo 600x480 rozdzielczosc i tu moje pytanie gdzie moge to zmienic zeby byly wszystko troszke mniejsze
Napisano 24 Kwiecień 200520 l chodzi o to, że panele wokół viewportów zajmują za dużo miejsca? Możesz je na stałe powyłączać, co z czasem zrobisz, kiedy przyzwyczaisz się do używania skrótów. Aktualnie możesz np. wybrać narzędzie, którym będziesz się posługiwać i przechodzić do expert mode (ctrl+x), lub maxymalizować dany viewport (kiedyś to było "W", jaki skrót teraz, nie wiem - działam na własnej konfiguracji). Czy jest coś do zmniejszenia ikonek interface'u, to nie wiem. Nigdy tego nie szukałem. 2 opcja, to że chodzi Ci o rozdzielczość bitmap w viewporcie, wtedy odsyłam do podforum 'FAQ' ->Vorek Heh, a przeglądałem tę zakładkę, żeby odpowiedzieć na zadane tutaj pytanie. Czasem pod nosem i się nie widzi ;)
Napisano 24 Kwiecień 200520 l Jeśli chodzi o zmniejszenie ikon w toolbarach. Customize -> preferences -> odznaczyć "use large toolbar buttons" moim zdaniem o wiele wygodniej się pracuje z małymi przyciskami
Napisano 24 Kwiecień 200520 l ...maxymalizować dany viewport (kiedyś to było "W", jaki skrót teraz, nie wiem teraz to jest lewy alt+w ;)