MagicMarcus Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Witam! Zacznę od tego, że jestem iluzjonistą. Wpadł mi do głowy pomysł na lewitację wody. No i oto zamieszczam pierwszy próbny render. http://www.mcp.okey.pl/lewitacja_beta00001.zip Na następnym renderze mam nadzieję, że już będę wykonywał jakieś ruchy i tekstura wody będzie lepsza. Pozdrawiam MM PS. Proszę tylko nie porównywać tej animacji do tego demka ze strony nextlimit (podobna fabuła). Poprostu pomysł miałem od dawna tylko nie wiedzialem o istnieniu takiego narzędzia jak RealFlow.
David14 Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 za pierwszym razem mie to rozśmieszyło, ale jak to wszystko wygląda to normalnie niemam słów
Marvey Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 zobacz animke keytoona (jest gdzieś w archiwum) tam jest świetna woda możesz sie na niej wzorować wypodało by tą wode trochę urozmaicic np. za większą kulą wody mogło by jeszcze sunąć pare mniejszych wtedy będzie to bardziej realistyczne (przynajmniej tak mi się wydaje) -EDIT- sorki nie wiedziałem że to z nextlimit
MagicMarcus Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Napisano 30 Kwiecień 2005 Właśnie o tej animce pisałem żeby jej nie porównywać z moją ;-) Nie wiem czym robili tam materiał wody ale ja zrobiłem materiał szkła w Vray'u. Kwestia dobrania ustawień, może trafię na takie, które sowodują, że tekstura będzie najbardziej zbliżona do wody.
Chalek Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 tamta animka była renderowana w maxwellu, trochę inaczej niż wvray wyglądają tam sprawy materiałów i ogólnie renderowania.
Pawkiller Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Hmm. A w jaki sposób była zrobiona woda w twojej animacji MagicMarcus?? Bo ja bym to zrobił w realflow... A i się nie dziw że nie wychodzi Ci materiał wody skoro w tym pokoju nic nie ma:P
Bacry Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 przedewszystkim u ciebie brakuje materiału z reflection i refraction.
MagicMarcus Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 iluzjonista ;P ??ja Ci pokaże język ;-)!! filmik A animacja wody była robiona właśnie w realflow ;-)
TheRifler Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 iheiheiheihe, jak to zobaczyłem to myślalem że jakaś czarna magie ;D gratuluję .... pracuj dalej :)
javor Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 nie za dużo tej wody ?? jak się unosi z wiaderka to wygląda jakby miała ze 2 - 3 razy większą objętość niż wiadro
danilo2 Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 ale to jest "czarodziej" czyli tej wody może być nawet więcej ;P nie no żartuję - ale takie fajne to będzie dopiero jak wstawisz tą ciecz do filmiku :)
Mergan Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 hehe troche śmiesznie to wygląda, gdyby ta postać się ruszała to wyglądało by troche lepiej
TheRifler Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Real Player? :D Lol. Widze ze to chyba musi być bardzo realistyczne jak na ten odtwarzacz ;] Powodzenia :) A koncept z ruszającą się postacią jest jak najbardziej na miejscu :)
MagicMarcus Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 Będzie ruszająca się postać tylko czekam na kamerkę.
Rekomendowane odpowiedzi