Napisano 10 Maj 200519 l To jest mój pierwszy samochod. Prosze o niezbyt wygórowane komentarze ale szczere.
Napisano 10 Maj 200519 l Podstawa, to pokazywac model (w tym stadium pracy) w bardziej pogladowych ujeciach. pozdrawiam i witam na forum
Napisano 10 Maj 200519 l kurde to jest ten z powrotu do przyszłości... :D extra temat wybrałeś, ten film na mnie takie wrażenie za gówniarza zrobił...ehhh ;) będe śledził wątek
Napisano 10 Maj 200519 l Z takiej perspektywy lepiej, ale proponuje ci dac zwykly szary material na model i renderowac na bialym tle, bedzie wiecej widac. Model jak na poczatek niezly. Ale juz widac pare bugow np. na masce.
Napisano 10 Maj 200519 l Autor mhm zrobie to jak najszybciej bo mi liecnencja wygasla na 3dsmaxie 7 i musze zainstalowac na innym kompie zeby moc wyeksprtowac do formatu *.3DS i robic dalej na trojce
Napisano 10 Maj 200519 l No teraz jest lepiej, ale... :) Nie renderuj narazie wozu, bo to sie nieoplaca. Rob print screeny i ciachaj je w pierwszym lepszym programie do grafiki 2D. Moze tak nie jest do konca prosciej, ale w ten sposob mozna latwo pokazywac siatki. Oczywiscie mozesz tez zrenderowac scene bez zadnego renderera i ten sposob tez jest dobry, ale siatki przyjemnej dla oka tak nie pokarzesz. :)
Napisano 10 Maj 200519 l kolejny ktory nie wie co to jest regulamin i wogole nie widzi ze jego temat jakos nie pasuje do reszty !!! Regulamin Miłej lektury...
Napisano 10 Maj 200519 l Autor bardzo przepraszam za nieprzeczytanie regulaminu. Wlasnie czegos tu brakowalo
Napisano 10 Maj 200519 l no to masz już wszystko , teraz zaszczyc nas nie-przepalonym renderem bo w ważnych częściach modelu nic nie widać, a widok z góry nic nie daje ,i daj siatke
Napisano 10 Maj 200519 l zawsze ktos mnie musi ubiec z jakims pomyslem na samochod lub tez cos innego. Wlasnie mialem miec deloreana w swoim "planie wydawniczym". Gosciu nie mozesz skaszanic tego modelu i w ogole rendera, bo to bylby grzech. Taki fajny samochod, normalnie moje mazenie, choc nie do spelnienia... PS. Ale i tak zrobie ten samochodzik;p Pozdro
Napisano 10 Maj 200519 l Igi napisał: w takich?? tylko spod nie skonczyl sie renderowac cze daj blueprinty tego cuda??masz...bo ja szukalem ale jaksciowo sa straszne:( moze masz lepsze?? zapodaj linka:)
Napisano 10 Maj 200519 l Moge wrzucic, ale nie latwiej zalozyc konto, a jest tam duzo dobrych blueprintow. Jednak nie wrzuce bo republika mi odmawia posłuszeństwa, jak ktos ma serwer niech sie odezwie na gg to mu wysle i on zamiesci. Narazie daje to: http://www.delorean-dmc12.co.uk/pages/galleries/gallery_line.htm
Napisano 12 Maj 200519 l Szkoda, że jkiedy ja robiłem ten samochód nie miałem takich dobrych blueprintów, teraz żałuje, ale zaczynać od początku nie chce mi się . Ogólnie super auto może być, ale mususz dać więcej screenów, trzymam kciuki
Napisano 12 Maj 200519 l tez mialem go robic... widac ze robiles polowke a potem scalales... dziwnie ci sie zweldowaly obie polowki...
Napisano 12 Maj 200519 l Autor jestem sorry ze tak dlugo zwlekalem ale mam male klopoty z maxem zalaczam siatke z boku p.s. mam pytanie do lonka16: Czy nie jestes zarejestrowany na forum bttf-zone?? te polowkie jeszcze nie sa zweldowane
Napisano 12 Maj 200519 l wiesz igi ja czesto zakladam login na jakis stronkach tylko po to aby moc cos sciagnac i szczerze mowiac nie pamietam ich wszystki zbytnio. Czy moglbys mi dac linka do tej stronki, wtedy na pewno mi sie przypomni. igi juz wiem chodzi o back to the future zone, wiem ze na jakiejs takiej stronce sie rejstrowalem, ale i tak nie znam tego adresu.
Napisano 14 Maj 200519 l Autor kurde piszcie cos co jest zle bo nie wiem co robic. moze zapodac wiecej renderow co?
Napisano 14 Maj 200519 l Igi napisał: kurde piszcie cos co jest zle bo nie wiem co robic. moze zapodac wiecej renderow co? od przybytku glowa nie boli:):D:]
Napisano 17 Maj 200519 l Autor kurde chory bylem przez te dni nie moglem nic zrobic a w ogole to sie tak zastanawiam czy nie zrobic tego od nowa bo mi cyba nie wyszlo. mam jeszcze jedno pytanie gdy modeluje na spajnach i np. robie drzwi od wewnatrz no to msuze zrobic cienka ostras cianke wewnetrzna i jak dam surface'a to po zewnetrzej stronie patrzac po ostrym katem robi sie taki brzydki czarny cien jak tego uniknac??