Napisano 13 Maj 200519 l zapraszam do ocenienia tej stronki www.winnicekrymu.com.pl pozar..............
Napisano 13 Maj 200519 l intro kiepskie, długo się ładuje i nic nie przedstawia. Stronka ciekawa, nie podoba mi się ten kucharz (?) na początku i kompozycja elementów w okienku, przydało by się żeby te przejścia nie trwały tak długo (są niezłe ale trochę za długie) marginesy nieco zwiększyć :) Poza tymi drobnymi uwagami stronka ciekawa i nieźle zrobiona :) Pozdrawiam
Napisano 13 Maj 200519 l Autor Kucharza musialem dodac na zyczenie klijenta. Ogulny koncept strony byl bez niego, zamiast kucharza(czy tam testera) byla wstawiona pani delektujaca sie winem, ale kazali mi ja wyzucic i wstawic tego goscia. (klijent nasz pan) pozdr..........
Napisano 13 Maj 200519 l intro to jakis zart, tak ? strasznie wolno sie to wszystko laduje... Biala otoczka dookola glowy tego "testera" wyglada strasznie badziewnie. "Projekt i obsługa Studio Multimedialne Arkadia" nie wiem po co komu to podkreslenie... pozatym kolor czcionki taki troche zbyt cukierkowy... Tekst na stronie powinien miec jakis inny kolow - nie bialy. Liternictwo przyciskow "menu" tez troche takie naiwne Mapka troche nieporeczna.... Przejscia z menu do menu mi sie jedynie podobaja... Ogolem 4/10 Widac, ze robisz postepy - oby tak dalej :] Pracuj wiecej nad szczegolami
Napisano 13 Maj 200519 l Autor dzieki za komentarz Deus takich krytyk wlasnie potrzebuje. a co do studia to dreamweaver tak zaznacza hyperlinki(JAK JA NIENAWIDZE HTMLA I PROGRAMOWANIA) pozdr................
Napisano 13 Maj 200519 l w niektorych miejscach np. jakis pan z kieliszkiem, pani z winem to troche taka "wioska", za to bardzo podoba mi sie obrazek z winogronami jakis taki klimat win daje.
Napisano 13 Maj 200519 l Hmm.. Intro bez sensu. Dołączam się to poprzedników. Kompletnie dym nie ima się treści, nie jest w żaden sposób atrakcyjne i irytuje tylko swoją obecnością, bo film musi się zaladować. Wzmianka o projekcie i obsłudze też jest niefortunna, jeżeli już powinieneś ładnie zawrzeć to we flashu. A poza tym po słówku - obsługa - wnioskuję, że stronka jest statyczna ( żeby wnieść zmiany trzeba babrać się w źródłach .fla). To bardzo zła sprawa jeżeli chodzi o flasha, bo użytkownik nie może sam zmieniać sobie zawartości. Ale dla firmy to na korzyść bo stronę "obsługuje" a ktoś za to musi płacić. Bardzo nie lubię takiego uzależniania od siebie klienta. Na razie we wszystkich takich przypadkach z którymi się spotkałem takie związanie to był czysty wyzysk. Nie wiem jak jest u Ciebie oczywiście. Jeżeli stronka nie jest dynamiczna, to proponuję (jezeli już bardzo nie lubisz programowania) powiązać sobie zawartość z zewnętrznymi plikami txt. A najlepiej już nauczyć się czegoś i zrobić obrazki też wczytywae dynamicznie, już nawet bez php, ale na zmiennych z plików txt, w których określisz sobie tlko paramentry jakie i ile plików wrzucasz. Animacje pomiędzy podstronami są straszne wolne. I irytują podczas przeglądania. Możliwość animowania strony nie ejst po to, żęby tam solić popisy animacyjne, ale uatrakcyjnić przeglądanie. Powinny być efektowne, ale dynamiczne i krótkie. Poza tym użycie flasha w przypadku tej stron nie ejst uzasadnione. Mogłeś to równie dobrze, a nawet lepiej zrobić w statycznym htmlu. Nie ma tu nic (oprócz animacji wideo, która nie jest najszczęśliwsza) co flasha potrzebuje i co by bez niego dało się osiągnąć. Tłumaczenie, że sięczegoś ie lubi jest też nie wporządku. Aha. typografia też nie jest najszczęśliwsza. Bardzo gubi się wśród grafiki. Ale co jest ok. Obrazek i klimat adekwatny do zleceniodawcy. Trochę zdjęcie panny z winiakiem odstaje, ale resztawydaj się spójna.
Napisano 13 Maj 200519 l (JAK JA NIENAWIDZE HTMLA I PROGRAMOWANIA) bez html'a daleko nie zajedziesz :> Pozatym html to pestka. Gorzej jest z php :P