Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio "environmenty" modne, wiec tez cos dorzuce z tego tematu :)

W ponizszej scence powstaje blizej nieokreslony zaklad przemyslowy. Chcialem popracowac sobie troche w takich "industrialnych" klimatach.

Siatka torow moze sie wydawac nieco przesadzona (podklady mozna przeciez narysowac na teksturze) ale na razie zalezy mi na wyciagnieciu jak najwiecej z engine i sprawdzeniu, na ile moge sobie pozwolic. Tekstury malowane, lub z wlasnych zdjec.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Początek wygląda obiecujaco, texturki maja troche mało detalu, szczegulnie ten beton na ziemi i ten zbiornik cz co ta to jest.

Napisano

no tekstury, takie......"jednokolorowe" , takie zlewajace sie,> w swiecie wszystko jest szare i brudne a tu nie. ale coz dokacz, powiem cos wiecej.

Napisano

no mydełko trochę jest, zbyt mały kontrast i mało barw na texturach : )

Napisano

Ja tutaj mało widze, przydał by się jakiś widok ogólny, z daleka i kolory są troche zasłabe, tak mi się wydaje,ale ja się nieznam :P

Napisano
  • Autor
  Ser napisał:
Początek wygląda obiecujaco, texturki maja troche mało detalu, szczegulnie ten beton na ziemi i ten zbiornik cz co ta to jest.

Zalaczam powiekszenie tekstury zbiornika i "betonu". Fakt, w oddaleniach wychodza na malo szczegolowe.

Napisano

Nie znam sie , ale na moje textury troche za blade wychodza. Moze wina swiatla moze trohe textur i kontrastu. Przede wszystkim fragment z torami troche malo przekonywujacy jest, blady.

Napisano

Najlepiej jakbys zapodal same textury wybiurczo 1lub 2 z tych ostatnich obrazków, będzie wiadmo od razu co jest nie tak z nimi, z renderów wynika ze są malo nasycone kolrystycznie i mają słaby kontrast ale to moze byc tez wina ustawin rendera bo ogólnie to wszystko dziwnie trochę wyglada na tych obrazkach, zapodaj texy i bedzie wiadomo co trza poprawić.

Napisano
  • Autor
  mario don napisał:
Najlepiej jakbys zapodal same textury wybiurczo 1lub 2 z tych ostatnich obrazków, będzie wiadmo od razu co jest nie tak z nimi, z renderów wynika ze są malo nasycone kolrystycznie i mają słaby kontrast ale to moze byc tez wina ustawin rendera bo ogólnie to wszystko dziwnie trochę wyglada na tych obrazkach, zapodaj texy i bedzie wiadomo co trza poprawić.

Na pierwszym obrazku pomniejszona tekstura zbiornika i fragment "betonu" w oryginalnym rozmiarze. Na drugim obrazku podklad pod tory i fragment podloza.

Ogolnie probuje wywazyc, by z jednej strony scena nie byla zbyt kolorowa i unikam ostrych barw - z drugiej strony nie moze byc zbyt monotonna..