Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam all :)

Jestem początkujący i nie wiem jak mam zrobić screanshota mojej pracy wykonanej W 3DS MAX'ie. Jak oglądam galerie to widze zuper prace 3d bez tych wszystkich strzałek itp. PROSZĘ O jakieś dokładne instrukcje :(

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o ku... powiedzcie ze ktos sobie jaja robi BLAGAM !!!!:/

eeee moi niewidzacy dobrze koledzy radza pisac czarnym na czarnym wiecej by bylo widac. Zawsze mozna PRINT SCREEN i do photoshopa :)

Napisano
  • Autor

aha sorka za ten kolor czcionki ale ja jestem dopiero początkujący i był bym bardzo wdzięczny gdyby mi ktoś wytłumaczył to dokładniej :)

Napisano

Ci chyba nie chodzi o zadnego sreenshota tylko nie wiesz ze to jest rendering !!!!!!!! Poprostu wciskasz F9 lub 9 ( juz z tego wszystkiego nie pamiętam) i juz renderenuje sie po skończonym renderingu ( kiedy skończy sie ten rendering, wtedy gdy taki paseczek w innym oknie cały sie jakby załaduje) i powinien zniknąć pozostanie jedno okienko ( lub dwa zalerzy jaki system renderingu) z obrazkiem na gorze masz ikonke z zapisem jaki to ma byc format obrazka czy animacji i gdzie ma to zapisać, i oto cały ten twój screenshot!!

Napisano

na glownej stronie max3d.pl masz dział tutoriale ... jesli jestes na tyle powazny na ile powazne bylo to pytanie to z nich skozystasz ;]

Napisano
  • Autor

Dzięki wam wielkie. Na przyszłość postaram się nie zadawać tak marnych pytań :P ale wiecie ja się dopiero uczę. Jeszcze raz dzieki

Napisano

A no tak na serio to musisz zrobić "RENDERING" czyli proces w którym ta cala siateczka z wszystkimi modyfikatorami, teksturami itp. itd. z viewportu zamini się na... powiedzmy bitmapke. Do tego celu służy opcja rendering->render. U góry w menu lub klawisz F10. Tam są rożne opcje ktore sobie narazie odpuść. Na samym dole widzisz 3 guziki. RENDER to ten "najważnieszy":P na lewo masz viewport daj tam powiedzmy perspective. Render odbywa sie osobnym okienku w ktorym ikonka dyskietki sluzy do zapisywania obrazów.