bojar Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Witam zabieramy się (ostro) za stworzenie krótkiego filmu pt "Koniec" Bedzie to film o końcu świata ale pod względem metoforycznym :) nie zabraknie jednak dosłownej jego destrukcji i anichilacji ludzkości, co do szczegółów filmu to moge powiedzieć tylko tyle że akcja dzieje sie na ziemskiej orbicie . Ze względu na tajemniczość potrzebną do zachowania niepewności i lekiego zaskoczenia oraz do głębszych refleksji nie zamieścimy ani scenariusza ani stary boardu . Natomiast na bierząco będziemy zamieszczać rendery z poszczegółnych scen filmiku pozdrawiamy :) Bojar & Borsuk & LHT Każdy z nas dostał swoje zadanie, z którego ze wszystkich sił postaramy się wywiązać i dokończyć nasz pierwsz taki film .
Baton Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Zobaczymy jak wam to wyjdzie, czekam na pierwsze rendery :) Powodzenia.
Marvey Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 powodzenia powodzenia oby wam sie udało ---EDIT--- misold pomyślałem o tym samym ;)
misiold Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Terranova i koniec założenia chyba podobne... no powodzenia. też trzymam kciuk :P
LHT Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Czuję się zobowiązany nadmienić, że przy tworzeniu filmiku jestem gościnnie, któtko mówiąc mój wkład to jeden model, być może to się jeszcze zmieni. tak wiec lwia część ewentualnych gratulacji za pomysł i scenariusz należy się reszcie ekipy. Pozdrawiam
Rascal Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Mam nadzieje ze lepiej sie przygotowaliscie do produkcji niz my hehehe :) Tez czekam na wszelkie materialy zwiazane z animacja.
Tomur Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Powodzenia!! Pokażcie najpierw storyboarda , bardzo proszę :)
bojar Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 Witam dziś zamieszczam pierwsz model do filmiku :) LHT Twa pomoc jest dla nas wielkim zaszczytem i dziekujemy Ci za współprace :) co do story boardu to narazie sie zastanawiamy nad jego umieszczeniem tymczasem zabieram sie do dalszej pracy :) dzieki wszystkim za uwage i mam nadzieje że Was nie zawiedziemy
RA Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 A mozna te rokete zobaczyc z jakiegos bardziej perspektywicznego widoku, bo rzuty z nakladajaca sie siatka niewiele mi mowia... :)
bojar Napisano 8 Czerwiec 2005 Autor Napisano 8 Czerwiec 2005 Racja RA :) już daje perspektywe choć dziwną :D ale już coś widać :)
Marvey Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 ale walnąłeś perspektywe ;) czy ten największy zbiornik na paliwo nie powinien być zaokrąglony na końcu ??
BorsuK Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 No Siema Siema :) to ja jestem Borsuk i to ja z Bojar'em zajmuje sie tym projektem hehe. Nie no ... tak serio to ja malo robie ... nie za duzo i do tego nie potrafie tego zrobic :D pewnie moj udzial w animacji bedzie najgorszy :D no ale co tam :P dawno na 3ds nic nie robilem i pozapomninalem wszystko :( ... ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i sie wam spodoba :) w najblizszym czasie cos tam bojar doda zebyscie sie mogli nacieszyc pieknym widokiem renderów :] pa :*
bojar Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 Witam co do zbiornika to hmm orginał wygłada tak :) Marvey :
bojar Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 A to następne renderki tu jet materiał płytek wiem że prawdziwy wahadłowiec ma je tylko na spodzie ale ten jest nowszy i ma je wszedzie dzieki czemu lepiej znosi tarcie atmosfery przy powrocie z orbity,no i perspektywa ;) :
Tomek Kosiorek Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 whadłowiec pisze przez "H" nie "CH":D ..... ale szczegół...a poza tym to moglbys zmniejszyc te "ozdobniki" ktore rozpraszaja a nic nie wnosza tylko odwracaja uwage od bledow:)
bojar Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 juz poprawiam dzieki za uwagew następnych renderkach bedzie juz dobse :D :D i oto bez "ozdobników" :D :
Marvey Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 chyba tak misie tylko wydawało tomek a myślisz że dlaczego takie są ;)
ChaoSMakeR Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 za duzo nie widac na tych obrazakach i ta wstretna kompresja :/
Tomek Kosiorek Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 tam na obrazku z Twojego posta o 18.24 byly detale ktorych tu nie widac co ujmuje realizmu
RA Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Hmmm... modele ladne, ale traca duzo ze wzgledu na zle oswietlenie... brakuje jakiego kolwiek GI lub chociaz jego imitacji w postaci kilku/kilkunastu omni...
bojar Napisano 12 Czerwiec 2005 Autor Napisano 12 Czerwiec 2005 Macie racje juz zabieram się za oświetlenie oto 3 pierwsze rodzaje : co zmienić,coś poprawic ?? Z góry dziekuje za komentarze :) (i przepraszam za kompresje, juz lada dzięń bedziemy miec ftp-eka to będzie lepiej :)
ChaoSMakeR Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 mi sie najbardziej 3 podoba i dalej prosze o mniejsza kompresje :P
RA Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Duzo jasniej, wedlug mnie powinno byc. Pozatym na wahadlowcu powinien byc widoczny blask z silnikow. :) pozdrawiam
mkk3a Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 a mi sie akurat obrazek 1 najbardziej podoba tez poprosze o lepszą kompresje - i przede wszystkim zmien tę obwódke (takie czarne postrzępione, bo to strasznie zwiększa wielkość JPG'a)
Rascal Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Osobiscie mnie niestety zaden nie podchodzi, efektem tego sa niezbyt dobre materialy i render ktory wyglada jak ulustracja z atlasow do szkoly poprzedniego wieku przedstawione dosc w specyficznej formie.
Rekomendowane odpowiedzi