Napisano 18 Czerwiec 200519 l nareszcie ukończyłem te postać. Na pewno jeszcze wiele możnaby poprawić, ale już mi sie nie chce za bardzo :) I kilka informacji o modelu itp. jakieś 5-6 tys. poly bez wygładzania, z wygładzaniem i DispApprox ponad 130 tys. Gruzdy, fałdy, zmarszczki itp. częsciowo modelowane, częściowo DispApprox i częściowo bump. 3 texturki w rozdziałce 1024x512 na koniec trochę roboty w Photoshopie
Napisano 18 Czerwiec 200519 l mi sie podoba moze oczy moges zrobic troche żywsze, bardziej szklące się hm, wyglada troche ja ulepiony z gliny za star warsami nie przepadam i nie wiem za bardzo jak to w oryginalnej wersji filmowej wygladalo, ale czy skora tego goscia nie powinna byc wilgotna/lśniaca?
Napisano 18 Czerwiec 200519 l świetnie wyszedł ciut za duży dof p.s. jak miałbyś wolnego kompa to można prosić 1600x1200, albo chociaż 1200x1024 z mniejszą kompresją na pulpit?? jeśli to nie kłopot oczywiście
Napisano 18 Czerwiec 200519 l oczka jak pomalowane jajuszka wielkanocne, ale oprocz tego bardzo dobrze wyszlo
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Co to jest to DispApprox , do czego sie to stosuje i jak ?? Tak wogole to pracka b.udana, gratuluje :)
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor Marvey - z wyzszą rozdziałką to troche by było kombinowania, bo po 3dsmax'ie jeszcze dużo roboty było w Photoshopie, jak chcesz, moge Ci wysłać spakowanego BMP, ale max 1024x768. poza tym na kompie gdzie mam 3dsmaxa, nie jestem zbyt czesto, a taki rendering trwa troche Synuś - DispApprox działa podobnie jak bump, ale faktycznie ingeruje w siatke modelu (zagęszcza ją i odpowiednio przesuwa vertexy). jest w wersji co najmniej 5.0, czy we wczesniejszych jest to nie wiem. stosuje sie bardzo łatwo - dajesz mape displace (chyba na samym dole listy map w edycji materiałów) a potem modyfikator DispApprox do modelu. "moc" mapy displace daj na około 5-10, z wiekszymi wartościami vertexy są już bardzo mocno poprzesuwane.
Napisano 20 Czerwiec 200519 l nie no bmp to przesada ale jpg z 90-95% jakości by było miło wrzuć na ftp lub wyślij [email protected] będę zobowiązany ;)
Napisano 20 Czerwiec 200519 l wow, wow, normalnie brak słow. Materiał, model na 6+ :) a no i w dodatku render, palce lizac :p !
Napisano 6 Październik 200519 l Witam W Poznaniu jak się coś komuś podoba to mówi że jest dobre w ryj, Twoja praca jest Dobra W Ryj tyle mogę powiedzieć. Pozdrawiam
Napisano 8 Październik 200519 l Hmm... Bardzo interesujące Podoba mi się. zastanawiam się tylko jak robiłeś texture jeżeli nie było by to kłopotliwe prosiłby o przesłanie na [email protected] Z góry dzięk. Naprawde ciekawa praca :)