Gość amozzo Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 na początek cześc wszystkim bo jestem nowy. Prace z 3ds max zacząłem miesią c temu(dzięki marvey'owi kumpel z klasy :)). A oyo jedna z pierwszych moich prac. Przedstawia partenon. Zdaję sobie sprawę z jej banalności ale proszę o obiektywną ocenę :) http://www.xthost.info/ozzy/partenon2.jpg
MaGuu Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 A co do pracki jak na pierwsza to świetna dopieść ziemie i tło i będzie great !!
slayer2004 Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Witamy na forum . Zmień temat. Co do modelu partrnonu, to są zwalone proporcje( dzbany i to coś stojące obok partenonu, drabina ? ). Musisz popracować jeszcze nad teksurami. jak na pierwszą pracę to w sumie nieźle.
fidelpatcha Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 No jak na początek to chwała ci za stopień skomplikowania sceny, bywają piłeczki z tutków, a Ty... Pracuj dalej, a następnym razem wstawiaj do WIPa - z pomocą i sugestiami wyjdą Ci lepsze scenki. Powodzenia
Gość amozzo Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Dzieki. Co do proporcji tez mialem wrazenie ze cos jest nie tak.... tearz wiem co! za pare dni wrzuce nowy render bo wymienialem dysk i mam kompa u majstra. Wielkie dzieki za uwagi
max_1989 Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Jak na miesiąc pracy to naprawde bardzo dobrze. Gratuluje ukończenia pracy i życze sukcesów w pogłębianiu wszelkich zagadek związanych z grafiką komputerową.
tweety Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 ho ho! jesli po miesiącu zrobiłeś coś takiego to jak będą wyglądały Twoje prace za rok? Oby tak dalej. Powodzenia! :) Aha! Witamy na forum :D
Gość amozzo Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 dodaję poprawioną teksturę i zmienione tlo oraz pomniejszone drabiny.. chociaz jeszcze cos nie pasi:/
JunioR Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 na podłozu daj większy bump i texture piasku, acha no i to tło powinieneś dac takie hmmm... greckie. Tak mi sie wydaje.
Shogun 3D Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Tło jest greckie, tylko skopane jest ustawienie swiatła w stosunku do tła. Praca fajna, ale Partenon miał nieco inną skalę, i ilość kolumn. O ile pamiętam, to było ich 13/29, ale mogę się mylić. Znajdź dobre referki, najlepiej rzut architektoniczny i na nim się wzoruj. Warto zrobić ten Partenon zgodnie z jego faktycznym wyglądem. A co do podłoża, to możesz dorobić do tego resztę Akropolu i nikt się nie obrazi. Przy okazji nauczysz się robić postać ludzką, robiąc posąg Ateny. Pozdrawiam. :)
Rekomendowane odpowiedzi