Skocz do zawartości

Scena 3d: partenon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na początek cześc wszystkim bo jestem nowy. Prace z 3ds max zacząłem miesią

c temu(dzięki marvey'owi kumpel z klasy :)). A oyo jedna z pierwszych moich prac. Przedstawia partenon. Zdaję sobie sprawę z jej banalności ale proszę o obiektywną

ocenę :) http://www.xthost.info/ozzy/partenon2.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy na forum .

Zmień temat.

Co do modelu partrnonu, to są zwalone proporcje( dzbany i to coś stojące obok partenonu, drabina ? ). Musisz popracować jeszcze nad teksurami.

jak na pierwszą pracę to w sumie nieźle.

Napisano

No jak na początek to chwała ci za stopień skomplikowania sceny, bywają piłeczki z tutków, a Ty...

Pracuj dalej, a następnym razem wstawiaj do WIPa - z pomocą i sugestiami wyjdą Ci lepsze scenki.

Powodzenia

Napisano

Dzieki. Co do proporcji tez mialem wrazenie ze cos jest nie tak.... tearz wiem co! za pare dni wrzuce nowy render bo wymienialem dysk i mam kompa u majstra. Wielkie dzieki za uwagi

Napisano

Jak na miesiąc pracy to naprawde bardzo dobrze. Gratuluje ukończenia pracy i życze sukcesów w pogłębianiu wszelkich zagadek związanych z grafiką komputerową.

Napisano

ho ho! jesli po miesiącu zrobiłeś coś takiego to jak będą wyglądały Twoje prace za rok?

Oby tak dalej. Powodzenia! :)

Aha! Witamy na forum :D

Napisano

dodaję poprawioną

teksturę i zmienione tlo oraz pomniejszone drabiny.. chociaz jeszcze cos nie pasi:/patenonl.jpg

Napisano

Tło jest greckie, tylko skopane jest ustawienie swiatła w stosunku do tła. Praca fajna, ale Partenon miał nieco inną skalę, i ilość kolumn. O ile pamiętam, to było ich 13/29, ale mogę się mylić. Znajdź dobre referki, najlepiej rzut architektoniczny i na nim się wzoruj. Warto zrobić ten Partenon zgodnie z jego faktycznym wyglądem. A co do podłoża, to możesz dorobić do tego resztę Akropolu i nikt się nie obrazi. Przy okazji nauczysz się robić postać ludzką, robiąc posąg Ateny. Pozdrawiam. :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności