Napisano 21 Czerwiec 200519 l na początek cześc wszystkim bo jestem nowy. Prace z 3ds max zacząłem miesią c temu(dzięki marvey'owi kumpel z klasy :)). A oyo jedna z pierwszych moich prac. Przedstawia partenon. Zdaję sobie sprawę z jej banalności ale proszę o obiektywną ocenę :) http://www.xthost.info/ozzy/partenon2.jpg
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 A co do pracki jak na pierwsza to świetna dopieść ziemie i tło i będzie great !!
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Witamy na forum . Zmień temat. Co do modelu partrnonu, to są zwalone proporcje( dzbany i to coś stojące obok partenonu, drabina ? ). Musisz popracować jeszcze nad teksurami. jak na pierwszą pracę to w sumie nieźle.
Napisano 21 Czerwiec 200519 l No jak na początek to chwała ci za stopień skomplikowania sceny, bywają piłeczki z tutków, a Ty... Pracuj dalej, a następnym razem wstawiaj do WIPa - z pomocą i sugestiami wyjdą Ci lepsze scenki. Powodzenia
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Dzieki. Co do proporcji tez mialem wrazenie ze cos jest nie tak.... tearz wiem co! za pare dni wrzuce nowy render bo wymienialem dysk i mam kompa u majstra. Wielkie dzieki za uwagi
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Jak na miesiąc pracy to naprawde bardzo dobrze. Gratuluje ukończenia pracy i życze sukcesów w pogłębianiu wszelkich zagadek związanych z grafiką komputerową.
Napisano 21 Czerwiec 200519 l ho ho! jesli po miesiącu zrobiłeś coś takiego to jak będą wyglądały Twoje prace za rok? Oby tak dalej. Powodzenia! :) Aha! Witamy na forum :D
Napisano 21 Czerwiec 200519 l dodaję poprawioną teksturę i zmienione tlo oraz pomniejszone drabiny.. chociaz jeszcze cos nie pasi:/
Napisano 21 Czerwiec 200519 l na podłozu daj większy bump i texture piasku, acha no i to tło powinieneś dac takie hmmm... greckie. Tak mi sie wydaje.
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Tło jest greckie, tylko skopane jest ustawienie swiatła w stosunku do tła. Praca fajna, ale Partenon miał nieco inną skalę, i ilość kolumn. O ile pamiętam, to było ich 13/29, ale mogę się mylić. Znajdź dobre referki, najlepiej rzut architektoniczny i na nim się wzoruj. Warto zrobić ten Partenon zgodnie z jego faktycznym wyglądem. A co do podłoża, to możesz dorobić do tego resztę Akropolu i nikt się nie obrazi. Przy okazji nauczysz się robić postać ludzką, robiąc posąg Ateny. Pozdrawiam. :)