Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jak zwykle biore sie za mniej oblegany temat :P Z gory mowie, ze nie wiem czy skoncze ta prace, ale chc esobie zaklepac, co by nikt nie wpadl na ten sam pomysl :)

Pracka bedzie przedstawiac (moze nawet dwa ) AT-AT z SW w zimowym plenerze, oraz (albo dwa :P ) statek (nie wiem jak to sie nazywalo tam) ktory wiaze im nogi. Proste i mam nadzieje, efektowne ;)

Moze na dniach wrzuce jakis zarys sceny.

• Odpowiedzi 99
  • Wyświetleń 12,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

snowspeeder Deus, snowspeeder :) (statek, albo dwa, wiążące nogi AT-AT`om).

SW - zawsze i wszędzie :)

witam i życzę powodzenia

Napisano
  • Autor

no, to moge powiedziec, ze szkic mam juz prawie skonczony :) Jutro pewnie wrzuce go po ostatnich poprawkach i jezeli nie bedzie wiekszych zastrzezen... zabieram sie za kolor :D

Napisano
  • Autor

Na podstawie prostego modelu w poserze poskladanego z propow zrobilem szkic wstepny, a potem juz jakos samo polecialo.

Wstepny szkic obrazka (ale na nim bede nakladal kolor):

16rw.jpg

szkic z planowanym ulozeniem snowspeedera (snowspeeder nie jest czasem za duzy ? ):

1t2gw.jpg

Jako obrazek tla uzyje tego obrazka, tylko w powiekszeniu, podmalowanego i bez tych At-At co widac (no, chyba ze macie jakas inna, lepsza propozycje na tlo. Moze jednak pustynia? )

AT-AT006.jpg

btw - jezeli znajdziecie jakies bledy "anatomiczne" to piszcie :P Zastanawiam sie czy nie upodobnic scenerii do tego: http://www.lichtschwerter.de/mrneu/atatpic.jpg

Napisano
  • Autor

wrzucam tlo. Calkiem fajnie to wyglada razem ze szkicem AT-AT, wiec moze jednak skoncze ta prace :P Po lewej, w tle na dolnym srodku ( :P ) beda szly inne ATAT, ktore beda sie staraly zestrzelic dwa snowspeedery oplatajace pierwszoplanowego (szkic) ATAT.

12129mi.jpg

Napisano

btw gwiezdnych wojen - czy moge do bitwy (3d) przystąpic z tym at-at co jest w dziale wip? :)

no i zeby nie było ze OT - nogi w przekroju nie są kwadratowe (a na takie wyglądają w Twoich szkicach). tak na oko wydaje mi sie ze stosunek boków wynosi jakieś 1:4. poza tym łydka w przedniej prawej nodze (ta podniesiona) jest za krótka

Napisano

no przez noge robisz przekroj poprzeczny (czyli płaszczyzną równoległą do podłoża) i wtedy w przekroju otrzymujesz z grubsza prostokąt. u Ciebie ten prostokąt jest prawie kwadratowy, a w rzeczywistości (nie wiem czy to dobre określenie do SW :)) ten prostokąt powininen być bardzo wydłużony.

zresztą lukniej na tę referke, powinieneś zorientować sie o co mi biega:

http://www.drfreund.net/bigfiles/images/gallery_blueprint/at_at.jpg

Napisano

wygląda fajnie, co klasyka to klasyka. Niech moc będzie z tobą Deus

Napisano
  • Autor

mkk3a, thx :) Faktycznie przeoczylem ze sa za grube. Jutro wrzuce poprawiony szkic.

Napisano
  • Autor

wiem ze to bylo, ale neistety zauwazylem to dopiero po zalozeniu tematu i zrobieniu wsteponego szkicu... tak wiec nie zamierzam teraz rezygnowac :P

Napisano

co do konceptu to moze rozwaz zmiane polozenia speedera... imho fajniej by wygladalo gdyby lecial bardziej w kierunku obserwatora....

Napisano
  • Autor

Poprawki... nogi sa o polowe ciensze (ale i tak chyba sie za grybe wydaja, nie ? ). Noga uniesiona zostala troche poprawiona, choc dalej cos mi nie pasuje w "stopie" i "kostce". Moze to tylko zludzenie - powiedzcie co o tym myslicie :/

dopiescilem glowe. Moze troche stylem odstawac od reszty, bo robilem ja w oddzielnym pliku :P

atat1lw.jpg

Napisano
  • Autor

:D poskladalem sobie at-at w poserze z kwadratowych propow, ale to glownie do ustalenia dobrej perspektywy (pomalowane tlo jako background i calkiem fajnie sie takiego at-at ustawia).

Jakies bledy widac? bo biore sie za kolor :P

Napisano

Deus: to co ci nie pasuje w stopie i kostce podnieśonej nogi ,to na mój gust jej wielkość.Poprostu jest zamała jak na pierwszy plan w stosunku do nogi obok

Napisano
  • Autor

ok, powiekszylem lekko noge. Mysle, ze moge Wam pokazac WSTEPNY kolor :) Swiatlo chyba spartolilem. Do tego szczegoly dojda, troche brudu, rdzy itp. Chyba trzeba troche zmatowic kolor z niebieskiego na szaro-niebieski, nie ?

Noga "kroczaca" jest troche wygieta u gory, ale to sie zmieni przy kolorowaniu generalnym :)

121ws.jpg

Napisano

no no fajna pracka, eee a te kropki czemus sluza? i ta glowa taka stylowa 2d a praca cala przypomina takie wlasnie 3d.. No ale sie jeszcze duzo zmieni zapewne (gdzie tam wrzesien;)). Zycze powodzenia i czekam na kolejne apdejty:)!

Napisano

hmm duza ja bede mial 3 razy mniejsza , bo tak mi sie jeszcze w miare dobrze maluje przy takiej duzej to hehe pociagne pedzlem i czekam nie wiem czemu taka lipa :/, pracka zapowiada sie milutko :)

Napisano

o naprawde duza rozdzielczosc.... Deus jaki masz tablet? (a moze myszka rysujesz;)) Dobra te kropki to paleta kolorow, ale po co ona jest?:)

Napisano
  • Autor

... nie wiesz co to jest paleta kolorow? :P bierzesz sobie kolory z obrazka wzorcowego (u mnie bylo to kilka at-at z google) i malujesz sobie na oddzielnej warstwie tak, zeby za kazdym razem kiedy potrzebujesz koloru nie otwierac tego samego obrazka. Tu jest wsio pod reka :)

Tablet: Wacom Graphire3 classic XL A5

No i jeszcze reszte rzeczy podam zeby pozniej nie odpowiadac :P Komp: Celeron 2,6Ghz, R9600XT 128MB, 1Gb DDR pc400 cl,5, monitor lcd philips 150fs (15')

Soft to glownie Photoshop - miejscami Painter (tlo)

Napisano
  • Autor

chwila kolorwania:

at26fs.jpg

a mniej - wiecej taki odcien bedzie mial finalny at-at:

at14vz.jpg

Napisano

O a ja się męcze i sam próbuje dobierać kolory.Dzięki mistrzowi3d czegoś się odciebie Deus nauczyłem, i mam nadzieje że się jeszcze naucze.Czasami żeczy oczywiste dla jednych, nie są oczywiste dla drugich.

Miodzio

Napisano
O a ja się męcze i sam próbuje dobierać kolory.Dzięki mistrzowi3d czegoś się odciebie Deus nauczyłem, i mam nadzieje że się jeszcze naucze.Czasami żeczy oczywiste dla jednych, nie są oczywiste dla drugich.
mi to raczej na 2d wygląda ;)

dawaj deus dawaj bo konkurencja mocna :] jak narazie bez zmian..tak samo dobrze jak na początku :] poczekam na jakies detale odnośnie sceneri ;) pozdro i powodzenia

Napisano
mi to raczej na 2d wygląda ;)

mistrz3d to nie deus tylko koleś z nickiem mistrz3d ;)

Też czekam na scenerię.

Napisano
mistrz3d to nie deus tylko koleś z nickiem mistrz3d ;)

Dokladnie:D.. Deus gdzie te apdejty;)

Napisano
  • Autor

hehe, ludziska, ja tez musze spac :P Pozatym dzisiaj po poludniu wrzuce plik glowny ze sceneria i ogolnym rozstawieniem obiektow. Raczej malo dzisiaj bede pracowal, bo musze troche rzeczy z pokoju wyrzucic :P

Napisano
  • Autor

dobra, to wrzucam tu at-at wklejonego w tlo. I chyba tak bede teraz kolorowal, zeby nie byo zbyt duzej roznicy w tonacji kolorow.

obecny stan:

a13hr.jpg

plan sceny:

a23fe.jpg

Napisano

troche nie fajnie jest polozony ten AT- AT tak na srodku

przesunalbym go chyba w lewo

ale to twoja pracka :)

pozdr

Napisano

niop zgodze sie z mackiemG na srodku wyglada tak jakos nienaturalnie, tylko ze jabym go przesunal w prawo;) Powodzenia

Napisano
  • Autor

w lewo ? nie sadzisz, ze wtedy troche zbyt "na kupe" bedzie wszystko ulozone, a po prawej pusto ?

Napisano

tzn nie dopisalem

tego pierwszoplanowego w lewo

a te dalsze mozna by dac na prawo :) tylko wtedy moglby byc problem ze "strzelaniem" w speedera,

ale jakby dac AT-AT (pierwszego) na prawo to bedzie imo niefajnie zamykal kadr z prawej strony, a jak idac w prawo stoi po lewej stonie to ma przed soba takie otwarcie co dosyc naturalnie wyglada i chyba jest z korzyscia dla ogolnej kompozycji

Napisano
  • Autor

hmm.. zobaczymy. Jak narazie wiem, ze glowa AT-AT bedzie jednak podniesiona, a nie skrecona w dolny prawy rog.

Napisano
  • Autor

dorzucilem dwie planetki i wstepnie zmienilem ulozenie "glowy". Z planeteami chyba cos zrobilem zle, bo troche kiczem jada - nie?

at7tr.jpg

Napisano

generalnie to planetki wygladaja jakby w tumanach kurzu staczaly sie po zboczu gory na biedne AT-AT :), moze troche je wziac i oslabic ?

Napisano

dokladnie, zgodze sie z Mackiem, a Deus nie przesuwasz tego AT-AT bo dalej jakos nie naturalnie wyglada w tym miejscu...

Napisano
  • Autor

gdzie go mam przesunac? W lewo nie ma mowy, bo wtedy kadr bedzie pelny po lewej, a calkiem pusty po prawej stronie.

z tymi planetami... moze problem lezy w tym, ze jedna chmura zachodzi za te planety? Jak rysowalem, to nei zauwazylem tego...

Napisano

dalbys to w wiekszej res, a nie meczyl nas takimi 500/375 ;). Kompozycja nie podoba mi sie poniewaz glowny robot jest wysrodkowany, przesun go troche na lewo i bedzie lepiej, cos dasz z prawej strony mniejszego dla zrownowazenia kompozycji np. jakas mala skałke. Pomysl z planetami bardzo mi sie podoba, zgodze sie jednak z przedmowcami ze planety sa za mocne.

A i najwazniejsze, CHLOPIE CZEMU TAKIE RATIO OBRAZKA PRZYJALES, WEZ SIE NIE WYGLUPIAJ I DAJ CONAJMNIEJ 16/9 !! Wiele na tym kompozyjca skorzysta :)

Co do samej kolorystyki i malunku to jest b.dobrze :)

Napisano
  • Autor

zrobilem tak wstepnie mala przebudowe obrazka uwzgledniajac opinie z posta wyzej :) Trcoeh przesunalem glownego at-at na lewo, ale zabardzo sie nie dalo, bo plazma z drugoplanowych at-at musialaby rozwalic noge temu pierwszemu :P (plazma chyba do wymiany lub przrobki pojdzie).

Wiekszego jak narazie nie dam, bo szczegoly sa niedopracowane :P

a10ly.jpg

mam pomysl, zeby zmienic ten snieg w pustynie... Co wy na to? na dole wstepny obrazek.

a22uy.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.