Jump to content

pojazd 3d: transportowiec powietrzny

Guest marcin_mocny

Recommended Posts

Guest marcin_mocny

witam oto co chcę sobie teraz wymodelować nie wiem czy tu będzie dobrze widać... ale to nic, za jakiś czas i tak już jakieś zarysy się pojawią

największy problem w tej chwili to to, że w pracy zawodowej spędzam teraz prawie całe dnie ( lub noce :) ) i do normy stan ten wróci dopiero w drugiej połowie sierpnia - po urlopach, w tym czasie sam wyjadę... zobaczymy :)

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest marcin_mocny

dobrze udało się w końcu zamieszczam bryłę tego shipa powietrznego co go chcę wymodelować

Guest marcin_mocny

oki może i nie powinienem postować przy tak małym postępie,

żadnych zdjęć nie mam, ponieważ jest to pojazd przeze mnie wyszkicowany, tak jak widać to w pierwszym poście, jeszcze dołączam siatkę tak jak prosisz

Guest marcin_mocny

chciałem zaprezentować siatkę mojego transportowca, przy okazji widać że zmieniła się koncepcja przedniej szyby - nie będzie okrągła

Hmmm moglbys powiedziec co to za material uzyles na renderku w drugim posicie??

Jak patrze na szkic to chyba malo szczegolow bedzie na tej "przyczepie" (jesli to nie obraza) no ale podejrzewam ze to sie zmieni w sumie to szkic ;)

Guest marcin_mocny

wróciłem już z urlopu... ale do końca nadal nie mogę oddać się modelowaniu ponieważ znów maratony w pracy :)

dziś sobie odpaliłem mój projekt i poprawiłem wreszcie tego buga w obramowaniu szyby... oprócz tego jeszcze coś skubnąłem

Guest marcin_mocny

hindus -> dobrze ale to narazie nie jest symetry tylko lustro poglądowe na końcu mam nadzieję ładnie połówki połączyć

a teraz bardzo proszę o pomoc czy ktoś wie jak można poprowadzić po krawędzi chamfera żeby mi się nie robiło tak - chodzi o tego buga w dole z prawej

Guest marcin_mocny

no to jak wiesz qba nic nie ciąłem bo paskudniej to wygląda

na razie zrobiłem wkład, ale właśnie teraz pisząc to zapomniałem o szybce do reflektora mam ją tam ale ją ukryłem:)poza tym wiem że ten wkład i tak zmieni swój wygląd musi być tam na końcu w głębi mniejszy i bardziej krągły

dalej i to jeszcze cie czeka sporo tej blacharki i musisz dodac pare edgow:D

pozdro

qba--> twoj pomysl nic nie pomoze gdyz i tak sa tam edge:)

edit

wiec ja bm zrobil to tak

te edgi na czerono musisz wysunac do przodu nie wiem jak ci to wytlumaczyc:) ale jak tylko je stworzysz i ich odpowiednio nie ustawisz to nic ci to nie pomoze;)

aha i tam gdzie narysowalem pionowa krzywa linie:) to masz tam taki trojakat mozesz go zweldowac;)

pozdro

Guest marcin_mocny

cholerne chamfery - siatka naokoło tych wcięć jest wynikiem stosowania wokół niej chamferka mając tam czworokąty i nadając CHAMFER robi się pięciokąt z tych przyległych do rogów

kiedy redukuję ilość vertexów do 4kąta to na chamferze powstaje trójkąt, no i dopiero wtedy to siatka jest naciągana tak że KASZANA

muszę chyba dobrą lekcję chamferowania wziąć tylko jak pytam ludzi to wszyscy mówią że mają problem z tym - i jeszcze ta krótka doba ma tylko 24 godziny lol

Guest marcin_mocny

sorry to nie mój serwer i nie wiedziałem że tak tam jest namieszane a wielkość pliku nie pozwalała na umieszczenie na serwerze forum max3d

http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=13

http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=14

http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=15

następnym razem chyba będę rzucać na imageshacka

sorry jeszcze raz za zamieszanie

stary... z tego może być nawet fajna rzecz tylko musisz popoprawiać szczegóły... nie sorry... pomyłka... musisz zrobić jakieś szczegóły. Nie mam pojęcia jakie ;] Ale coś musisz zrobić ;]

Skoro to ma latać w powietrzu to czemu w szybie odbija się jakiś las? ;] dobra czepiam się...

Powodzenia w pracy. Staraj się.

Guest marcin_mocny

ale mam pytanie takie...

dlaczego renderuje mi - Vrejek - tą moją 'kostkę' w ten sposób, tzn. widać w paru miejscach takie kwadraty puste

a co do płetwy - to ma być wylot z silnika do wznoszenia 'tegoczegoś' w powietrzu

nie wiem czy kiedykolwiek zachwycę bo nie mam na niego pomysłu i tak go robię sobie od czasu do czasu :D