Gość marcin_mocny Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 witam oto co chcę sobie teraz wymodelować nie wiem czy tu będzie dobrze widać... ale to nic, za jakiś czas i tak już jakieś zarysy się pojawią największy problem w tej chwili to to, że w pracy zawodowej spędzam teraz prawie całe dnie ( lub noce :) ) i do normy stan ten wróci dopiero w drugiej połowie sierpnia - po urlopach, w tym czasie sam wyjadę... zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 dobrze udało się w końcu zamieszczam bryłę tego shipa powietrznego co go chcę wymodelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 dobrze więc tu dla ciebie illy model bez matów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 3 posty a mały progres :P a tak serio to narazie za mało żęby coś napisać - masz jakieś fotki orginału czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Jak juz pokazujesz rendery bez materialow to pokazuj przy zwyklym swietle a nie skylightcie bo teraz znaczna czesc geometrii sie "ukrywa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 tutaj wydaje mi się, że widzę małe błędziki, ale reszta ok, jak możesz to daj siatkę, pozdrawiam ( żeby powiedzieć ładnie to musisz więcej wymodelować, niż dwa boxy z mesh smoothem - tak mi się wydaje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 oki może i nie powinienem postować przy tak małym postępie, żadnych zdjęć nie mam, ponieważ jest to pojazd przeze mnie wyszkicowany, tak jak widać to w pierwszym poście, jeszcze dołączam siatkę tak jak prosisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 będzie problem z siatką tak mi sie wydaje - już na tym poziomie jest zbyt gęsto - imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 chciałem zaprezentować siatkę mojego transportowca, przy okazji widać że zmieniła się koncepcja przedniej szyby - nie będzie okrągła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 coś z szybą krzywo idzie..daj siatke z boku i bez materiałów czyt. prześwitującą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roli Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Hmmm moglbys powiedziec co to za material uzyles na renderku w drugim posicie?? Jak patrze na szkic to chyba malo szczegolow bedzie na tej "przyczepie" (jesli to nie obraza) no ale podejrzewam ze to sie zmieni w sumie to szkic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 no tak jak piszesz to jest tylko szkic abym mógł według niego trzymać bryłę chociaż jak tu widać na bieżąco wszystko modyfikuję aha ten materiał to metal - dokładnie lakier taki jakiego używałem do samochodu siatka przezroczysta jest tu -> http://img123.imageshack.us/my.php?image=tocosierenderuje5ku.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roli Napisano 23 Lipiec 2005 Share Napisano 23 Lipiec 2005 Niestey nie wiem jakiego lekieru użyłeś do samochodu :/ A nie moglbys z ta siatka zrobic tak ze robisz materiał np z buly z self-illumination =100 czarne tlo i wyrenderowac :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 wróciłem już z urlopu... ale do końca nadal nie mogę oddać się modelowaniu ponieważ znów maratony w pracy :) dziś sobie odpaliłem mój projekt i poprawiłem wreszcie tego buga w obramowaniu szyby... oprócz tego jeszcze coś skubnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 jest fajnie ale zastanwoił bym sie czy potrzebujesz taką siateczke do tego - na środku przesóń vertexa bo masz krzywo jak idzie symetry i druga sprawa - po bokach cos faluje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 hindus -> dobrze ale to narazie nie jest symetry tylko lustro poglądowe na końcu mam nadzieję ładnie połówki połączyć a teraz bardzo proszę o pomoc czy ktoś wie jak można poprowadzić po krawędzi chamfera żeby mi się nie robiło tak - chodzi o tego buga w dole z prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 powinno pomoc zeby nie bylo tego zagiecia ;) pozdrawiam a to ze trojkąty zostają to sie nie przejmuj bo niekiedy nawet pomagają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 no to jak wiesz qba nic nie ciąłem bo paskudniej to wygląda na razie zrobiłem wkład, ale właśnie teraz pisząc to zapomniałem o szybce do reflektora mam ją tam ale ją ukryłem:)poza tym wiem że ten wkład i tak zmieni swój wygląd musi być tam na końcu w głębi mniejszy i bardziej krągły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 zlikwiduj 6-kąt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 wywal tamten edge co idzie z boku bo innaczej nie pojedziesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 dobrze zrobiłem to tak, czy teraz coś się poprawiło?? czy dalej blacharka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 jak na moje oko to jest chyba dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 dalej i to jeszcze cie czeka sporo tej blacharki i musisz dodac pare edgow:D pozdro qba--> twoj pomysl nic nie pomoze gdyz i tak sa tam edge:) edit wiec ja bm zrobil to tak te edgi na czerono musisz wysunac do przodu nie wiem jak ci to wytlumaczyc:) ale jak tylko je stworzysz i ich odpowiednio nie ustawisz to nic ci to nie pomoze;) aha i tam gdzie narysowalem pionowa krzywa linie:) to masz tam taki trojakat mozesz go zweldowac;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 no poprawiałem tak jak napisałeś z ustawianiem edgów i vertexów i wygląda to tak teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 cholernie dziwna siatka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 no nie - dlaczego cholernie dziwna siatka ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 no tak :] spójrz choćby na rogi wokół tych wcięć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 cholerne chamfery - siatka naokoło tych wcięć jest wynikiem stosowania wokół niej chamferka mając tam czworokąty i nadając CHAMFER robi się pięciokąt z tych przyległych do rogów kiedy redukuję ilość vertexów do 4kąta to na chamferze powstaje trójkąt, no i dopiero wtedy to siatka jest naciągana tak że KASZANA muszę chyba dobrą lekcję chamferowania wziąć tylko jak pytam ludzi to wszyscy mówią że mają problem z tym - i jeszcze ta krótka doba ma tylko 24 godziny lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 no masz problemy z chamferowaniem .. porob sobie proste figury , wglebienia , wypuklosci , nakladaj chamfery i zobacz jak sie zachowują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 dziwny transportowiec, bardzo dziwny. Ciekawe co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 parę renderów... i jak ?? http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0 http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=1 http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=2 Czy nowe renderki transportera zaczynają się od pozycji 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 sorry to nie mój serwer i nie wiedziałem że tak tam jest namieszane a wielkość pliku nie pozwalała na umieszczenie na serwerze forum max3d http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=13 http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=14 http://www.aloes.superhost.pl/mocny/displayimage.php?album=6&pos=15 następnym razem chyba będę rzucać na imageshacka sorry jeszcze raz za zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 całkiem dobrze to wszystko wyglonda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 No ładne światełko... ale nic poza tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 cos ta lampka nieowalna ma dziwne refleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 stary... z tego może być nawet fajna rzecz tylko musisz popoprawiać szczegóły... nie sorry... pomyłka... musisz zrobić jakieś szczegóły. Nie mam pojęcia jakie ;] Ale coś musisz zrobić ;] Skoro to ma latać w powietrzu to czemu w szybie odbija się jakiś las? ;] dobra czepiam się... Powodzenia w pracy. Staraj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 wznowienie prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixar Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Debeściarska płetwa z tyłu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 eeeee...... do mnie jakos to nie dociera. Niema czym sie zachwycac jak na teraz ot tak 20 minut roboty albo mniej nawet, ja jestem narazie na nie ale moze w przyszlej edycji bede na tak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 ale mam pytanie takie... dlaczego renderuje mi - Vrejek - tą moją 'kostkę' w ten sposób, tzn. widać w paru miejscach takie kwadraty puste a co do płetwy - to ma być wylot z silnika do wznoszenia 'tegoczegoś' w powietrzu nie wiem czy kiedykolwiek zachwycę bo nie mam na niego pomysłu i tak go robię sobie od czasu do czasu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 hmm brakuje tu dobrego konceptu samego transportera :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 no dokładnie, zgadzam się :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi