Napisano 27 Czerwiec 200519 l Witam wszytkich! Dopiero co sie zarejestrowalem i od razu sprobuje swoich sil w bitwie... Pracka oparta o moze nieco oklepany temat ... ale na to co do glowy przychodzi czasem nie ma sie wplywu :) Poscig dwoch latajacych maszyn, jedna robi unik przy samej glebie unikajac niszczacego trafienia... w zalaczniku szybki szkic sceny.
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Zobaczymy... w takich pracach niełatwo jest dobrze przekazać przestrzeń.... powodzenia w bitwie.
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Chodź oklepany lecz bardzo ciekawy pomysł ! Czekam na renderki i powodzenia !
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Witamy w bitwie :) proponuję użyć lepszej perspektywy - maszyna robiąca unik - bardzo blisko krawędzi pracy ( blisko kamery znaczy się :D ). Pozdr giorgione
Napisano 27 Czerwiec 200519 l jaki render, jaka kamera? myslalem ze tylko w 3d sa rendery, kamery itp:). A pomysl ze tak powiem - podoba mi sie, ale jak przeczytalem temat "unik" to odrazu myslalem ze pokazesz mi tu Neo jak robi unik na bloku przed kulami:D.. Zycze powodzenia. Pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Autor Zgadza sie, taki byl plan, zeby uciekajacy statek prawie wiezdzal w kamere :] tyle ze na szkicu tego jeszcze nie widac ... Wkrotce nastepne podejscie.
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Moim zdaniem obowiazkowe sa tu tumany kurzu w dole wzbudzone przez nurkujacy mysliwiec, podswietlone od tylu rozblyskami ekspozji wystrzalow z goniacego mysliwca i rozdmuchane na boki przez wnoszacy sie juz statek :). Pole do gry atmosfera, perspektywa i oswietleniem jest tu naprawde spore :). Mam nadzieje, ze ukonczysz obie pracki :D.
Napisano 14 Lipiec 200519 l Autor No i przyszla pora na odkurzenie tematu, probka tonacji kolorystycznej. Na razie bez szczegolow.
Napisano 22 Lipiec 200519 l Autor Kolejna zmiana konceptu. Ten wariant bedzie polegal na tym ze mysliwiec goniony rozwala sie o glebe a pilot katapultuje sie w kaspule ratunkowej. Mysle ze pomysl jescze bedzie ewoluowal
Napisano 22 Lipiec 200519 l wiesz jak ja bym to pokazal? na pierszym planie rakieta jedna ktora ledwo minela sie z mysliwcem, ktory wlasnie robi unik ale nastepna rakieta leci juz na drugim planie a gdzies na trzecim kolejna maszyna... to z tym pilotem katapultujacym sie jest moim zdaniem gorsze od poprzednich konceptow
Napisano 23 Lipiec 200519 l Autor dzieki za sugestie, jescze bede obmyslal ten motyw. jak czas powzoli to wktoce pokaze kolejna przymiarke.
Napisano 29 Sierpień 200519 l Autor Tak jak przy smoczej pracy i tej nie dam rady ukonczyc z tego samego powodu. Dziekuje wszystkim za wszystkie odpowiedzi Jak dobrze powieje to finalizacja obu scen dojdzie do skutku ale napewno poza bitwa. :/