ortheza Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Witam wszytkich! Dopiero co sie zarejestrowalem i od razu sprobuje swoich sil w bitwie... Pracka oparta o moze nieco oklepany temat ... ale na to co do glowy przychodzi czasem nie ma sie wplywu :) Poscig dwoch latajacych maszyn, jedna robi unik przy samej glebie unikajac niszczacego trafienia... w zalaczniku szybki szkic sceny.
Marduk Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Zobaczymy... w takich pracach niełatwo jest dobrze przekazać przestrzeń.... powodzenia w bitwie.
hcpiter Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Chodź oklepany lecz bardzo ciekawy pomysł ! Czekam na renderki i powodzenia !
giorgione Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 Witamy w bitwie :) proponuję użyć lepszej perspektywy - maszyna robiąca unik - bardzo blisko krawędzi pracy ( blisko kamery znaczy się :D ). Pozdr giorgione
mistrz3d Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 jaki render, jaka kamera? myslalem ze tylko w 3d sa rendery, kamery itp:). A pomysl ze tak powiem - podoba mi sie, ale jak przeczytalem temat "unik" to odrazu myslalem ze pokazesz mi tu Neo jak robi unik na bloku przed kulami:D.. Zycze powodzenia. Pozdr
ortheza Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 Zgadza sie, taki byl plan, zeby uciekajacy statek prawie wiezdzal w kamere :] tyle ze na szkicu tego jeszcze nie widac ... Wkrotce nastepne podejscie.
Proto Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Moim zdaniem obowiazkowe sa tu tumany kurzu w dole wzbudzone przez nurkujacy mysliwiec, podswietlone od tylu rozblyskami ekspozji wystrzalow z goniacego mysliwca i rozdmuchane na boki przez wnoszacy sie juz statek :). Pole do gry atmosfera, perspektywa i oswietleniem jest tu naprawde spore :). Mam nadzieje, ze ukonczysz obie pracki :D.
ortheza Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 No i przyszla pora na odkurzenie tematu, probka tonacji kolorystycznej. Na razie bez szczegolow.
ortheza Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Napisano 22 Lipiec 2005 Kolejna zmiana konceptu. Ten wariant bedzie polegal na tym ze mysliwiec goniony rozwala sie o glebe a pilot katapultuje sie w kaspule ratunkowej. Mysle ze pomysl jescze bedzie ewoluowal
misiekhc Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 wiesz jak ja bym to pokazal? na pierszym planie rakieta jedna ktora ledwo minela sie z mysliwcem, ktory wlasnie robi unik ale nastepna rakieta leci juz na drugim planie a gdzies na trzecim kolejna maszyna... to z tym pilotem katapultujacym sie jest moim zdaniem gorsze od poprzednich konceptow
ortheza Napisano 23 Lipiec 2005 Autor Napisano 23 Lipiec 2005 dzieki za sugestie, jescze bede obmyslal ten motyw. jak czas powzoli to wktoce pokaze kolejna przymiarke.
ortheza Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Napisano 29 Sierpień 2005 Tak jak przy smoczej pracy i tej nie dam rady ukonczyc z tego samego powodu. Dziekuje wszystkim za wszystkie odpowiedzi Jak dobrze powieje to finalizacja obu scen dojdzie do skutku ale napewno poza bitwa. :/
Rekomendowane odpowiedzi