Napisano 2 Lipiec 200519 l Witam wszystkich. Zainspirowany przez tomaaę(chyba dobrze odmieniłem) postanowiłem sam zrobić model LEGO. Nie chciałem robić tego samego więc wybrałem starszy model. Poniżej pierwszy render->około 6 h(z przerwami) w MLCad. I od razu mam pytanie. Mianowicie ściągnąłem dodatkowe elementy LDraw i w MLCad wszystko się dodało. Jednak aby przerzucić ten model do maxa trzeba go najpierw otworzyć w LeoCAD, a tam nie ma tych dodatkowych elementów. Niby w opcjach zaimportowałem pliki ale kicha nie chodzi. Dlatego na renderze brakuje klocków.
Napisano 2 Lipiec 200519 l eeee... to nie jest ten super wypasiony samochod z ksiazeczki z poczatku lat '90? Ten model byl przelomowy i zapoczatkowal chyba tradycje wypuszczania co jakis czas super samochodow LEGO, ktore zawsze umieszczane byly na koncu ksiazeczki. Ahhh... piekne czasy dziecinstwa... ;) pozdrawiam
Napisano 3 Lipiec 200519 l no z tego co pamietam to tak iczerwony i 10 cylindrow? A zaktualizowales bibliotek iczesci? (tez sie tym bawilem - swietna sprawa :D)
Napisano 3 Lipiec 200519 l Autor Ano chodzi o to że zaaktualizowałem, ale potrzebne części(do tego modelu) dostępne są tylko w nieoficjalnych updatach. W MLCAdzie wszystko wygląda super ale już po otworzeniu tego pliku w LeoCAD robi się kicha. Można to zobaczyć na poniższych screenach. Tak to jest ten pierwszy supercar:P Trochę bardziej kanciaty niż najnowszy ale technicznie niewiele mu ustępuje.
Napisano 3 Lipiec 200519 l Hmmm, no i kolejny model LEGO na forum... Ciekawe co z tego wyjdzie ? Mimo wszystko, powodzenia :)
Napisano 3 Lipiec 200519 l Hej, mam taki model z klocków! :)) Zeczywiscie jest super, powodzenia! Przypomina mi sie jak go kiedys budowalem, ech to byly czasy :)
Napisano 3 Lipiec 200519 l Wiem jaki masz problem z tymi częsciami że ich w całości nie widać, poprosty nie mogł wczytać całego pliku lub w nieoficjalnych częsciach było tak zkopane.
Napisano 6 Lipiec 200519 l mam pytanko jak wyeksportowac do maxa zeby wygladalo to normalnie a nie jakos takie ?dziurawe i popsute?
Napisano 6 Sierpień 200519 l Zaznaczyć obiekt ->Properties->Backface cull a w renderze "Force 2-sided" Pozdro!!