Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wspolna pracka. fragmenty calego osiedla zaprojektowanego w krakowie (niedlugo bedzie tu tez urbanistyka i inne ujecia - WIP)

credits:

Max: 50% modelowania [AutoCAD]

Maciek: 15% modelowania [ArchiCAD]

ja: 35% modelowania,mapowanie,renderowanie,post processing,zdjecia na potrzeby projektu [ADT 2k6+plugins,max7+vray,ps]

design: Skoczek Wojdacki Architekci [krakow]

rendertime: 24h+ @ 3,6 ghz [kazde]

57376096342cacf6f2c36f.jpgcamalejaed5l1280x9606tk.jpg

cambramaed3l1280x9603kf.jpg

74873313542cad0b16e21f.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne ... ładne bryły ...

ujecie 2 najciekawsze ... tylko przydala by sie camera correction ...

Napisano

Nieźle, podoba mi sie. Całość psują ludzie z rpc nie pasujący odcieniami, jasnością i nie rzucają cieni. Poza tym jest git

Napisano
  • Autor

wyedytowalem 1 posta poniewaz dzien po umieszczeniu pracki padl server ktory hostowal moje jpegi i w poscie nie bylo grafiki, pare osob pewnie sie dziwilo czemu inni oceniaja to czego nie ma :]

Napisano

no nieźle.ciekawe bryły. trochę za ciężkie dachy(zwłaszcza te trójkąty na pierwszym).

i błagam zróbcie coś z tymi POWIEWAJĄCYMI FIRANKAMI w prawie każdym oknie!!

Napisano

Nie lubie w wizualizacjach ludzi :| psują cały budynek ty że cholernie nie realnie wyglądają. Budynki bardzo fajne ale za duzo ludzi ( są beznadziejni :D)

Napisano

24h to jaka to rozdzielczosc, cos masz z gi spaprane. Kadry do d.... Staraj sie omijac 3 punkt zbiegu. Rpc-mogles cienie dorysowac w PS'ie. I nie wiem czy zauwazyles vray beznadziejnie renderuje rpc, lepiej je w psie wsatwiac (jest plugin pod szopa)

Napisano

Hmmmm.... arhitektura taka średnia , powiedziałbym że dość "przeskalowana" (chodzi mi m.in. o te nadwieszone dachy z podporami- taka nieludzka skala . Cały wyraz psują właśnie postacie które powstawiałeś. One burzą cały wizerunek, są po pierwsze za ciemne , - tam jest mnóstwo słońca którego na nich nie ma , po drugie są zdecydowanie za małe! . Przekopiuj jednego ludzika z pierwszego planu i wklej go obok balustrady , zobaczysz że balustrada balkonowa wg proporcji człowieka będzie miała ok 140 - 150 cm. Spróbuj to pozmieniać...... Patrząc na to, odczuwasz niepokój, a to mieszkaniówka. Nie sprawia dobrego wrażenia. Drzewka też kiepskie ,wyglądają na młode a pień mają 250 cm..... popracuj nad detalami , daj cień ludziom.

Napisano
  • Autor

wiem... wiem ten czerw samoch tez mnie troche razi...a co do ludzi to i tak uwazam to za dobra alternatywe [szybka] co do wyklejanki w shopie.nie prawda ze nie rzucaja cienia.rzucaja ale b. wyblakly... na 1 rend mialem czas na podmalowanie cieni,na 2 juz nie...

24h to jaka to rozdzielczosc, cos masz z gi spaprane. Kadry do d.... Staraj sie omijac 3 punkt zbiegu. Rpc-mogles cienie dorysowac w PS'ie. I nie wiem czy zauwazyles vray beznadziejnie renderuje rpc, lepiej je w psie wsatwiac (jest plugin pod szopa)

nie bede sie staral omijac 3 pnkt zbiegu bo mi takie ujecia pasuja.

nic nie mam spaprane :p tylko to nie domek 1rodzinny!

camzgory13200x2400edmale1bk.jpg

GI jest liczone na ogromnym modelu, pod wzgledem kubatury jak i zlozonosci [okolo 30000+ obiektow typu primitives]. do tego 120+ drzew, 60+ ludzi, i samochody [w calej scenie]. zeby nie wychodzil syf w rozdzialce 3200x2400 musialem ustawic 20 probek samplowania GI co pociagnelo za soba zuzycie ramu 1,8 gb... uwazam ze te 24h to i tak malo... vraya stac na wiecej :D

Napisano

No barrdzo impressive modeling i rendering, co do RPC to zgadzam się z przedmówcami, że RPC nie fajne, moim skromnym zdaniem szybciej i łatwiej wstawić ludzi, samochody w PS, czasem nawet drzewa - te szczególnie przeciez zżerają czas... co do formy to architekt chyba bardzo sie chciał wyżyć... albo inwestor 5 lat wcześniej orał pole... widać z daleka że to polska mieszkaniówka...nie podoba mi się ani architektura ani urbana, same kompleksy narodowe powyłaziły... urbana wygląda jakby w środku pustego pola stało, a jeśli tak nie jest to jeszcze gorzej dla architekta - widac jak "zadbał" o wpisanie sie w kontekst eeeh... wielka płyta była do d... a na nowe osiedla też sie patrzeć nie da... jakby coś złego w prostocie było :(

Napisano

bardzo fajnie....no ale ja jestem z Piastów i zastanawiam się czy ty zaprojektowałeś to dla jaj bo lubisz to osiedle czy to tak ma być??

Napisano

A ja juz widze jak bedzie kloł ten konstruktor co to bedzie liczyl i potem rysowal:)

co do wiza , to chyba lepiej powywalać te samochody , albo moze wypać je dalej ?

BMW wyglada na scenie tak jak mercedes z silnikiem malucha.

Ale praca super

pozdrawiam

ps. można eksportowaćobiekty z archicada do maxa?

Napisano

Zasze się zastanawiam, czemu w takich wizkach nie można dać kilku ludzi zrbionych w 3D, choćby w głupim Poserze...?

Napisano
  • Autor
Zasze się zastanawiam, czemu w takich wizkach nie można dać kilku ludzi zrbionych w 3D, choćby w głupim Poserze...?

plik i tak juz zajmuje 50mb...zreszta bylby plastik fantastik:)

Napisano
plik i tak juz zajmuje 50mb...zreszta bylby plastik fantastik:)

TRUE ... TRUE ....

po za tym po prostu szkoda czasu :)