Taylor Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Ze SPLINE , NURBS czy LOW_POLY???? lub moze jeszcze cos innego. doradzcie mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Poly, nurbs splajny musisz sam spróbowac bo znajdą sie tacy ze powiedzą ze wolą z nurbs a inny ze z poly, jednak polecam poly do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taylor Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2005 własnie ja Spline juz mam troszke opanowane a te low poly to strasznie wolno mi idzie. musze pocwiczyc. ale grafika 3d to długotrwala zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 No to sobie sam odpowiedziałes na to pytanie :D P.S A to nie chodzi o low poly tylko o samo poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 no wlasnie, low-poly to w grach raczej jest i tez nie chodzi o samo poly tylko high-poly bo takowo sie samochody robi:D (oczywiscie polecam ta metode...) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Leleń ale ty za mną krążysz :p I tak bede pierwszy przed tobą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 ja nie kraze poprostu odpowiadam na ostatnie posty, a Ty zawsze jestes tam autorem (znaczy tego ostatniego postu), i co ja moge;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 tez nie chodzi o samo poly tylko high-poly bo takowo sie samochody robi:D hmmm chyba jednak nie robi sie samochodow low poly ani high poly tylko metoda poly a w praniu wyjdie cy chces miec samochod low or high :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 Tu bym sie nie zgodzil nielot. Low a high, to dwie rozne sprawy. Podczas robienia modelu pod MS'a czyli high poly czlowiek mysli o wszystkich wcieciach i co najwazniejsze rowkach. Do tego dochodza tez takie szczegoly jak uszczeliki itp. Natomiast tworzac model low poly pomija sie te elementy skupiajac sie na jak najlepszym odwzorowaniu bryly przy malej ilosci poly. Dlatego uwazam, ze nie masz racji nielot. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 hehehe ra ja napisalem ze samochod robi sie metoda poly a dopiero ty decydujesz jak bedzies robil czy low czy high moze zle sie wyrazilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 ja tam uważam że do samochodów najlepsze jest rhino(ach ten poziom odwzorowania detali...), jednak na poczatku chyba kazdy powinien zaznajomić sie z techniką poly modellingu;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi