Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hell'o, to mój pierwszy model w 3ds maxie, będzie miał przedstawiać hybrydę węża i owada, wydaje mi sie że jak narazie idzie mi dobrze, zastanawiam się nad dodaniem ogona, dzięki za wszelkie opinie :>

p.s. to model do animacji...

p.s.2 dałem większy rozmiar, ENJOY :D

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo przypomina owada z animacji ktora bardzo dawno temu byla zamieszczona na max3d. Jaki to mialo tytul... mantis... costakiego. Probowalem znalezc na googlach, ale poki co zero, moze ktos pamieta?

Napisano

no ja sie troche wzorowałem na jednej bestii ze swiata star wars (acklay, ep2, arena na geonosis) tyle że ten drapieżnik będzie hmmm, mniej nastawiony na przerażanie :P

Napisano

co do teksturki to się narazie nie wypowiadam, bo ta jest chyba tak, żeby tylko była :p

model ok, tylko musisz sporo popracować nad detalami, bo narazie to taki gładki ten insekt.

Powodzenia

Napisano

fajnie swieci;) wszystko to co wyzej + jeszcze dawaj render lepiej na bialym tle, taka mala propozycja:) a jak na 1 model to jest niezly, a jeszcze pewnie bedzie lepszy. pozdr

Napisano

te jasniejsze i gładsze elementy (tzn gumowe :P) to akurat elementy które mają być gładkie, to poprostu mięśnie pokryte cienką skórą, ale rzeczywiście, już sie zabieram za szczegóły na tym ciemniejszym z teksturką (to biał być pancerz)

Napisano
Bardzo przypomina owada z animacji ktora bardzo dawno temu byla zamieszczona na max3d. Jaki to mialo tytul... mantis... costakiego. Probowalem znalezc na googlach, ale poki co zero, moze ktos pamieta?

film zwał się "IT". short z robakiem w roli głównej :) jeszcze mam gdzies na HDD.

Napisano

Oooo wlasnie brawo panie tweety ;]! Czyz to nie jest podobne do tamtego? ;]

A autorowi watku polecam obejrzenie tej animki, jezeli jeszcze nie widzial ;)

Napisano

jesli mogę coś zasugerowac: lepiej (i groźniej) wygladałby taki robal na sześciu nie na czterech odnóżach. druga rzecz: kuper (zad, tyłek, pupcia) tegoż robala winna byc większa, zakończona np: żądłem albo jakimiś "kuproczułkami" (alegoria do szczękoczułek). szyja troche chudsza przy atlasie i krótsza o jakieś 1/3 dł.

dobrze by tutaj wygladały jakieś malutkie łapki zaraz pomiedzy obojczykami tejże bestii (tma gdzie rozpoczyna sie mostek) i końcówki tychże łap z lekko twrdszymi krawędziami.

do tego oczywiscie umiejetnie skonstruowany pysk. wzoruj się trochę na projekcie "Obcego" H.R. Gigera i np: pajeczaku z SW EII.

mam nadzieję że moja "wizja" trochę Ci się przyda :)

Napisano
(alegoria do szczękoczułek)

"Jeszcze trudniejsze słowo" :P

A co do Robala jeszcze jedno załamanie (kolano) bym dał na nogach - nadało by mu harakteru.