gekonum Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Hell'o, to mój pierwszy model w 3ds maxie, będzie miał przedstawiać hybrydę węża i owada, wydaje mi sie że jak narazie idzie mi dobrze, zastanawiam się nad dodaniem ogona, dzięki za wszelkie opinie :> p.s. to model do animacji... p.s.2 dałem większy rozmiar, ENJOY :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 jakbyś mógł dawac wieksze renderki (min.640x480 max.1024x768) to by było fajnie. na raze tyle mogę powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 no mam nadzieje ze dorobisz wiecej szczegółów tem insektowi, no i daj wiekszy render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 no ogon możesz dać, ale krótki i ciężki :p jak narazie ciężko ocenić - patrz posty wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Bardzo przypomina owada z animacji ktora bardzo dawno temu byla zamieszczona na max3d. Jaki to mialo tytul... mantis... costakiego. Probowalem znalezc na googlach, ale poki co zero, moze ktos pamieta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekonum Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 no ja sie troche wzorowałem na jednej bestii ze swiata star wars (acklay, ep2, arena na geonosis) tyle że ten drapieżnik będzie hmmm, mniej nastawiony na przerażanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 co do teksturki to się narazie nie wypowiadam, bo ta jest chyba tak, żeby tylko była :p model ok, tylko musisz sporo popracować nad detalami, bo narazie to taki gładki ten insekt. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 fajnie swieci;) wszystko to co wyzej + jeszcze dawaj render lepiej na bialym tle, taka mala propozycja:) a jak na 1 model to jest niezly, a jeszcze pewnie bedzie lepszy. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekonum Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 te jasniejsze i gładsze elementy (tzn gumowe :P) to akurat elementy które mają być gładkie, to poprostu mięśnie pokryte cienką skórą, ale rzeczywiście, już sie zabieram za szczegóły na tym ciemniejszym z teksturką (to biał być pancerz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Bardzo przypomina owada z animacji ktora bardzo dawno temu byla zamieszczona na max3d. Jaki to mialo tytul... mantis... costakiego. Probowalem znalezc na googlach, ale poki co zero, moze ktos pamieta? film zwał się "IT". short z robakiem w roli głównej :) jeszcze mam gdzies na HDD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Oooo wlasnie brawo panie tweety ;]! Czyz to nie jest podobne do tamtego? ;] A autorowi watku polecam obejrzenie tej animki, jezeli jeszcze nie widzial ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 jesli mogę coś zasugerowac: lepiej (i groźniej) wygladałby taki robal na sześciu nie na czterech odnóżach. druga rzecz: kuper (zad, tyłek, pupcia) tegoż robala winna byc większa, zakończona np: żądłem albo jakimiś "kuproczułkami" (alegoria do szczękoczułek). szyja troche chudsza przy atlasie i krótsza o jakieś 1/3 dł. dobrze by tutaj wygladały jakieś malutkie łapki zaraz pomiedzy obojczykami tejże bestii (tma gdzie rozpoczyna sie mostek) i końcówki tychże łap z lekko twrdszymi krawędziami. do tego oczywiscie umiejetnie skonstruowany pysk. wzoruj się trochę na projekcie "Obcego" H.R. Gigera i np: pajeczaku z SW EII. mam nadzieję że moja "wizja" trochę Ci się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 (alegoria do szczękoczułek) "Jeszcze trudniejsze słowo" :P A co do Robala jeszcze jedno załamanie (kolano) bym dał na nogach - nadało by mu harakteru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi