Scrapek Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 Więc tak zaczynam pracę nad samochodówką(grafa: ja, programowanie (c++, directx): też ja :P). Oczywiście będzie sporo modelowania i tu mam dylemat. Opanowałem w zadawalającym stopniu Splajny i Poly Modeling. Zależy mi głównie na 2 rzeczach: szybkość i kontrola ilości polygonów (w tej kolejnośći). Którą z tych technik polecacie?? a może zabrać się za naukę jeszcze innej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 zdecydowanie polygony. I to jak najmniej ;) Splajny (a w zasadzie surface tools) przy pracy do gier zdecydowanie odpadają. No chyba że zrobisz sobie coś ze splajnów, a potem i tak przekonwertujesz to do poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scrapek Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2005 Można tak zrobić, ale która opcja będzie szybsza przy low poly modelingu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 POLY! zdecydowanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 Oczywiście że poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scrapek Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2005 No to koniec z dylematem :P Wkrótce postaram się umieścić pierwsze efekty prac (zaczynam od teraz) ale to już raczej nie w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 "zadawalającym stopniu" - hihi, i oczywiscie edit poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 a może by tak box modeling? :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi