*NicoN_ Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 [...] Drizzt jest moją ulubioną postacią fantasy, postanowiłem więc go uwiecznić :P Concept[Y] sa takowe: 1. W trylogii mrocznego elfa jest taka scena : Drowy miały wyrżnąć eficką rodzine. Leśne elfy bawiły się niczego się nie spodziewając. - wtedy wparowóją mroczne elfy i bez litości zażynają, [drizzt juz wtedu jest inny, nie rozumie czemu ma to zrobić ]. Drizzt juz ma zabić efa, ale zauważa małą dziewczynkei lituje się nad nią. Z tego co pamiętam smaruje ją krwią i kładąc na ziemi każe sie nie ruszać. Inne elfy myslą ze żeczywiście ja zabił i sa happy :)))-drizzt pżynosi swemu domowi chańbe i niełaske Lloth. Chciałbym uchwyćic moment kiedy drizzt stoji z opuszczonymi sejMitaRami, patrżąc na uciekającą dziewczynke, ona biegnie do przodu ma odwróconą głowę i patzy prosto na naszego bohatera. 2. Drow [ drizzt ] stoji na krawędzi urwiska z wyciągniętą bronią, naciera na niego TROLL [ taki jak z Lord of the rings - trol jaskiniowy ] ___________________________________________ * narazie jak widiac tylko nogi, ktore jeszcze zmienie. Powiedzcie ktory concept lepszy 1 czy 2 !!! __________________________________________________________ EDIT Dorobilem troche cialka, jest narazie nie proporcjonalne, sejmitary troche do dupy,a le ogulnie work in progress : __>
radzik Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 Fajnie stary, tylko Sarevok mu cosik przyciął...
*NicoN_ Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 Ludzie prosze o jakie kolwiek komentaze!!! Nie wiem w koncu qtury concept zrealizowac co zmienic, i wogle... [dam dzisiaj wiekszy apdejt] _ bez tabletu rysowanie to meka,..
miriam Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Ciekawie, Ciekawie. :D nie stresuj się . . . :D
miriam Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 nie znam się na tym dokładnie ale, moja drobna uwaga: używaj warstw, będzie Tobie łatwiej. (Chyba, że już używasz a wtedy uwagi nie mam). Płaszczyk wygląda jakbyś go nakładał na wierzch. :D:D
*NicoN_ Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Napisano 20 Lipiec 2005 Sama postac drizzta nie musi byc az tak wyrazna, bo bedzie stala raczej z tylu sceny w tyle. Patrzac katem oka na efickie dziecko... A co do plaszczyka to zeczywiscie skrewilem :-P Najladniej zrobie dziewczynke, a w tle musi byc jeszcze pare drowow wyzynajacych elfy i palaca sie chata nad jeziorem... :))) Czyli pracy sporo drizzt to tylko element.
Tomur Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Moja młoda szwagierka szaleje za ta postacią. Radzę przedstawić koncept scenki, jako referencję odnieś się do obrazka z bitwy "bohater książkowy" będziesz wtedy wiedział o co chodzi
*NicoN_ Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 oto parominotowy, namazany plan rysonku... Oczywiscie drzewa i trupy beda scielic sie gesto :))) A to tylko takie spojrzenie - ze bedzie jeziorko, las,las,las,drowow z 3-5 ubijajacych lesnych braci, dziewczynka, chmory :P, slonce, trawka. Ostateczna wersja bedzie, rpzyciemniona o zachodzie slonca tym samym DUZO BARDZIEJ MROCZNA Moze nawet wszystko oprocz drizzta i elfki bedzie pod bluurem[[[...]]] EDIT zdecydowalem zmniejszyc troche rozmach sceny,[widoczny na planie :D] Wiec postac drizzta na pewno bedzie ok - 2 razy wieksza.
*NicoN_ Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 Za dodana elfka bedzie odzywiscie stal zabujca :-) narazie tylko ona z sejmitarem w plecach
miriam Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Coraz ciekawiej, i ciekawie rozrysowany plan :), pracuj, pracuj. . .
Herman Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Ha ha, nie no to jest totalnie beznadziejne niestety - nie wróżę wielkich osiągnięć w tej bitwie, nie będę słodził itd "pracuj dalej" też nie powiem - proponuję się wycofać z tej bitwy - szkoda że nie ma tutaj jakiegos konretnego poziomu....:(
yookeer Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 Herman nie ma? Jak to? Jest tu wiele przyzwoitych prac. Chociazby czolg Amuruna! No a co do prac MCMiriam moze i nie ma szans na zadne miejsce, ale widac jest mlody i pelen energii jak zacznie walczyc teraz za rok bedzie juz wstanie wygrac! JokeR
shi Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 no fakt jakis falus z ciebie straszny jest herman moim skormnym zdaniem jedytna beznadziejna rzecza w tym watku jest twoja wypowiedz gdybys chociaz sam mogl sie jakos popisac. nie tylko technika sie liczy- osobiscie uwazam ze nadrabia pomyslem I nie kozakuj tak bo szybko sie moze okazac ze mu nie dorastasz do piet i bedzie glupia sytuacja nagle. Przyjaciol tez sobie w ten sposob nie przysporzysz
Drakula Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 bez tabletu rysowanie to meka,.. a zalozysz sie? Pozatym bitwa nie narzuca Ci CG. z tego co pamietam prace mozna wykonywac dowolna technika. Herman, a ty rozpoczales juz swoj temat na bitwe ? Oswiec nas i udowodnij, ze nie ma tu konkretnego poziomu - wygraj ta banalna wg. Ciebie bitwe.
*NicoN_ Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 Dzieki za obrone ludzie :))) SAm wiem ze moja pracka, moze i nie jest dobra, ale jest ukonczona moze w jakis 10% !!! Herman, sadzac po twoim awatarze, tez nie jestes zbyt profesjonalny [...]
onyx Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Lepiej nie oceniać po avatarach... ;) Co do pracy - skoro nie masz tabletu, powinieneś chyba wykonać ją np. ołówkiem i pokolorować w PS'ie. Czekamy na szkice sceny. :)
*NicoN_ Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 dobija mnie juz to wszystko...:P PO 1: nie mam tabletu. PO 2: Nie mam aqtualnie skaneRa!!! PO 3: Siostra wyjechala za granice i zabarala cyfrowke ze soba !!! :!: ALL kasy idzie na nowy komp,za jakis tydzien bedzie :P mniam,mniam:) POzostaje moja ultra-noweczesna:D MYSZA_+_ :( APDEJtY beda jak przemysle caly concept... narazie moc blendera i innych pierdół jest zbyt wielka. [W roku szkolnym [bleee!] mialem full pomyslow, ale czasu malo [nie zebym sie uczyl, ale starzy, brat,siostrA TEZ do kompa chca dojsc...,] a teraz w wakacje [ŁAŁ!!! :D]i duzo czasu mam PUSTKE w głowie!~ Co za ironia losu ::confused:
misiekhc Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 po 1: da sie myszka zrobic wypasione pracki jak sie ma umiejetnosci, wiec to nie brak tabletu jest twoim problemem po 2: mozesz zaoszczedzic na czyms w kompie i kupic sobie jakiegos pentagrama za 100zl uzywanego po 3: przestan narzekac, pracka jestna maxa slaba ale im wiecej sie cwiczy tm lepsze prace wychodza, a y chyba jeszcze mlody jestes to masz czas herman: kim ty w ogole jestes? proponuje ci zachowac glupkowate uwagi dla siebie i na przyszlosc zastanawiac sie wecej przed napisaniem bzdur, szkoda ze nie reprezentujesz soba jakiegos konkretnego poziomu:(
Drakula Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Nicon, przejdz sie po kumplach, lub po kawiarenkach internetowych - napewno gdzies znajdziesz skaner.
Herman Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 No i jak się ładnie ożywił wątek - bardzo ładnie - zdania nie zmienie, za grosz nie trawie tej pracki i tym podobnych - ale jedno chciałbym zauważyć - nie używałem inwektyw w stosunku do Nicona - A ktos taki jak shi wyzywając mnie, wcale nie przekonał mnie do tej pracki - Hej shi, czy twój króciutki horyzoncik my ślowy dopuszcza fakt, że ktos może mieć inne zdanie niż ty? ;)
*NicoN_ Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 dzisiaj rozrysoje chyba na nowo plan. Dzieki za komentarze... NA razie cwicze swoje kulawe umiejetnosci w BlenderQ [-> "WAriacjA n temat ObceGo"
urban Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 sam przeczytałem trylogie mrocznego elfa no idzie ci dosyć nieźle ale do lockwooda ci daleko (ta scenka by lepiej w 3d) przed tobą długa droga
*NicoN_ Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 Mozesz mi podrzucic jakis concept na ta scenke?, bo utknalem w miejscu... Jak cos to - [email protected] _ [email protected][nie wiem czy pamietam haslo] Jak sie moj alien podoba :)
Rekomendowane odpowiedzi