Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

logo, temat 'cybermisto'

logo mialo sie kojarzyć z: ekolgią, nowymi technologiami, wygodą, przyjemnością, nowoczesnością, może rozrywką no i z miastem jak najbardziej..

pomóżcie! czy któreś choć troche spełnia te założenia?

loga.jpg

pewno bede jescze szukal czegos.. na razie tyle...

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Żadne mi zabardzo do gustu nie przypadło.

jak dla mnie to 3 bądź 4 , ew. 1.

Napisano

mi najbardziej 3 i tak samo ewentualnie 4 :) reszta wogule mi się nie kojazy z miastem

Napisano
  • Autor

i nastepne... owoce rozpaczy

loga2.jpg

no mi na razie tez zadne za bardzo nie odpowiada, dlatego dalem to jako wip ;) mi osobiscie najbardziej leza te z szesciakatami, no ale walcze dalej.. a noz cos wymysle wreszcie sensownego ; )

pozdr boba

Napisano

Zdecydowanie szesciokaty kojarza sie z chemia (przynjamniej dla mnie).

popracuj może nad trójka z drugiej partii. lub numerem 3 z pierwszej.

Napisano
  • Autor

no to pobawilem sie z tym 'chemicznym' i tym 3 cim z 2 giej serii - tak osobiscie to w tym srodkowym chyba udalo sie pozbyc nieco 'chemii' ; )

loga3.jpg

..na razie koncze, bo zaczely te loga ' z metra' mi juz wychodzic

ps. a jak teraz patrze na te 2 ostatnie z pierwszej partii to az mnie usmiech bierze :D

Napisano

Jeżeli miałbym coś doradzić, to tak: pokusiłbym się o nie powtarzanie 3 razy tego samego układu, myśle, że lepiej by to wyszło, gdybyś połączył ze sobą np.: układy z 7,8,9 z pierwszego posta. No i te kolory, do odcieni szarości, czerni i bieli najlepiej by pasował jakiś lazurowy, bo zielo-pomarańczowy motyw obok czarnego gryzą się niemiłosiernie (przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie znam się ;p). No i nie wiem czy nie jest troche za pusto, lepiej byłoby zrobić troche większe te układy (szczególnie ten największy z nich powinien być większy).

A żeby się kojarzyło z tym z czym kojarzyć się ma, to myśle, że wypadałoby pokazać coś z natury (drzewo, albo liść) połączony chociażby z sześciokątem.

Anyway, powodzenia.

Napisano
  • Autor

heej! no to daje kolejne pomysły.. niektore sa tylko tylko lekkim 'retuszem' wczesniejszych, ale jkaos mi tak ciezko to idzie..

@BeLiAL nom probowalem cos, ale widzisz - z 'chemicznym' tylko tak mi wyszlo - aha i nie moge robic 1 dnych duzo wiekszych od pozostalych, bo to by mi sie nie zgadzalo z 'zalozeniem' do miasta, a ktorego nie powiedzialem, ze poszczegolne elementy tego miasta sa podobnej wielkosci..

no niewazne.. mowicie czy lepiej czy gorzej, bo juz sil nie mam ; )

loga4.jpg

ps. nie sugerujcie sie za bardzo tymi wersjami 'w kolorze' bo chyba nie sa najepsze ;D

pozdrawiam, boba

Napisano

Po pierwsze wywal pomarańcz, to dynamizm młodość, jest dosć silny i zjada ci na śniadanie komputerową zieleń = ekologia świerzosć też młodość, pamiętaj też że zieleń może mieć złe konotacje, ale nie w tym przypadku.

Domy a`la podręcznik Neuferta wywal odrazu sugerują zatęchłe polskie baraki gdzieś za czasów PRL nie mające nic wspólnego z nowoczesnościa a z chamstwem raczej.

Sześciany świetnie nadają się do jakiejś chemicznej firmy nie do miasta, ktoś z zewnątrz o miastach pojęcia nie mający tak to odbierze.

Tak samo ta pomarańczowa perspektywka jest nie na temat.

Teraz pomyśl:

-cyber może układ scalony ?

-miasto może plac?

połącz to :)

To takie szybkie skojażenie moje

Najlepsze było chyba to z kodem paskowym, choć nadal nie na temat no i blokowiska racej miło się nie kojażą.

Nie przesadzaj z ilością kolorów sam zobacz że grając mocnymi barwami gubi się sens całości i zamiast dominujących barw masz misz-masz.

Błękity i szarości to mogą być nowe technologie konbinuj. Zacznij od dobrej czcionki i może łagodnej kreski.

Na razie nie trafiasz ale myślę że niedługo wstrzelisz się w temat :)

Trzymam qciuki