Napisano 25 Lipiec 200519 l zapytaj sie Ani_C albo jarasa oni napewno beda wiedziec:) Ja tylko chcialem napisac ze jabym zrobil boxem bym probowal wykrzywiac a pozniej jakis modyfikator uzyl... Ps. hkropinski -> skad masz taki fajny avator? Edit do postu 3 nizej: taka mape napewno znajdziesz tam gdzie szukasz avatorow, 3dtotal, a dokladnie Total Textures;)
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor hehe, tak myslałem o ani c i jarasie, po tym co pokazują na bitwach, avatary prawię zawsze biorę z 3dtotal, czyiś prac ;;-))
Napisano 25 Lipiec 200519 l nie wiem czy to dobra metoda ale: W edytorze materiałów tworzymy standardowy materiał. Dla "Diffuse Color" ustawiamy bitmapę z pnączem, a do mapy przezroczystości ustawiamy tą samą bitmapę ale w skali szarości. Taki material dajemy na jakis plane przylozony do sciany gdzie ma byc pnacze
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor to też dobre, ale szukałem i nigdzie nie mogę znaleść mapy dla opticly...
Napisano 25 Lipiec 200519 l ja cos podobnego robilem dla liscia poprostu sciagalem kolory kanalami tak ze uzyskalem bialy lisc i na okolo czern o cos takiego jak w tym tutku : wsumie shagiem tez by sie dalo zrobic fajne pnacza :)
Napisano 25 Lipiec 200519 l rowr ma rację - zależy do czego potrzebujesz ? pnącza 2d z kanałem alfa powinny Ci wystarczyć a jeżeli chcesz 3d to możesz na różne sposoby - np. lecisz splajny z opcją renderable albo lecisz z boxa (załączam obrazek ) pozdrawiam acha no i dodajesz później listki :)
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor rowr-> dzieki za pomoc, ale nie o to chodziło. to co pokazałeś jest bardzo dobre i często z tego korzystam, ale chodzi o to jak zrobic mape opticly ze zwykłego zdjęcia w photoshopie. pozdrawiam
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor jaras -> super są te twoje pomysły, ale z boxami to chyba dużo roboty. jednak mogę się poświęcic aby było dobrze;-) acha, tak sobie myślę, że jak dam opticly z teksturami to może to wyglądać zbyt płasko.