Gość wirus15 Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Postanowiłem też stworzyć coś z Lego. Zacząłem od niezbyt skomplikowanego modelu. Robiony w MLCad, rendery w maxie. Pierwszy render za chwile, bo właśnie sie tworzy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Widac moda na lego 3D ciage trwa... Kiedys chcialem miec ten zestaw... jak wiele wiele innych. :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Tak moda na lego trwa... ale jest ciekawe, sam kiedyś chciałem spróbowac, ale są inne pomysły, więc pozostaje mi życzyc ci powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Nosz kur*a Wirus! Coraz lepiej Ci idzie!! W końcu jakiś dobry grafik 3d w Świeciu :D (Ale wiesz - nie rozkręcaj się za bardzo :D LOL) Czekam na render! EDIT: No kurcze.. Za dużo pije :P Myślałem, że to co pokazałeś, to Twój model :D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirus15 Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 No i jest pierwszy render. Strasznie długo mój komp sie z nim męczył :D http://wirus.boo.pl/lego/lego1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Ennoo... konkretnie. Oby tak dalej. Klocki modelowane przez Ciebie czy z jakiegos lego cada? EDIT: --Chris-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Fajnie, fajnie, tylko jakim programem exportowałes to z ML cad`a do Max`a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirus15 Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Model jest skończony. Teraz musze jeszcze poprawić materiały, dodać sznurek :) i zrobic jakas ładną scenkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 chyba smootha nie dales na zaokraglone elementy bo widac kanty reszta ok, zolte cos u gory jest chyba przezroczyste co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiśnia Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 ładnie złożony:), klocki są Twojej roboty? P.S. mam tą zabawke:) ma świetnie zrobione zawieszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirus15 Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Ponieważ jestem początkującym grafikiem, mam problem z materiałami. Nie wiem czy wszystko widać, bo za światło dałem skylight. A teraz materiał: Raytrace Shading: Phong Ambient: Fallof (fresnel)- white(100)/red(100) Diffuse: red Reflect: RGB(25,25,25) Specular Level: 150 Glossiness: 30 Co mam zmienić, żeby to wyglądało bardziej realistycznie? Może zmienić cos w opcjach renderowania (używam V-Ray)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi