Napisano 29 Lipiec 200519 l Postanowiłem też stworzyć coś z Lego. Zacząłem od niezbyt skomplikowanego modelu. Robiony w MLCad, rendery w maxie. Pierwszy render za chwile, bo właśnie sie tworzy :D
Napisano 29 Lipiec 200519 l Widac moda na lego 3D ciage trwa... Kiedys chcialem miec ten zestaw... jak wiele wiele innych. :P pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200519 l Tak moda na lego trwa... ale jest ciekawe, sam kiedyś chciałem spróbowac, ale są inne pomysły, więc pozostaje mi życzyc ci powodzenia
Napisano 29 Lipiec 200519 l Nosz kur*a Wirus! Coraz lepiej Ci idzie!! W końcu jakiś dobry grafik 3d w Świeciu :D (Ale wiesz - nie rozkręcaj się za bardzo :D LOL) Czekam na render! EDIT: No kurcze.. Za dużo pije :P Myślałem, że to co pokazałeś, to Twój model :D Pozdro!
Napisano 29 Lipiec 200519 l No i jest pierwszy render. Strasznie długo mój komp sie z nim męczył :D http://wirus.boo.pl/lego/lego1.jpg
Napisano 29 Lipiec 200519 l Ennoo... konkretnie. Oby tak dalej. Klocki modelowane przez Ciebie czy z jakiegos lego cada? EDIT: --Chris--
Napisano 29 Lipiec 200519 l Fajnie, fajnie, tylko jakim programem exportowałes to z ML cad`a do Max`a?
Napisano 30 Lipiec 200519 l Model jest skończony. Teraz musze jeszcze poprawić materiały, dodać sznurek :) i zrobic jakas ładną scenkę.
Napisano 31 Lipiec 200519 l chyba smootha nie dales na zaokraglone elementy bo widac kanty reszta ok, zolte cos u gory jest chyba przezroczyste co nie?
Napisano 1 Sierpień 200519 l ładnie złożony:), klocki są Twojej roboty? P.S. mam tą zabawke:) ma świetnie zrobione zawieszenie
Napisano 7 Sierpień 200519 l Ponieważ jestem początkującym grafikiem, mam problem z materiałami. Nie wiem czy wszystko widać, bo za światło dałem skylight. A teraz materiał: Raytrace Shading: Phong Ambient: Fallof (fresnel)- white(100)/red(100) Diffuse: red Reflect: RGB(25,25,25) Specular Level: 150 Glossiness: 30 Co mam zmienić, żeby to wyglądało bardziej realistycznie? Może zmienić cos w opcjach renderowania (używam V-Ray)??